Goodyear, Dunlop in Fulda z novimi letnimi plašči

Aktualno

V okviru blagovnih znamk Goodyear, Dunlop in Fulda podjetje predstavlja novosti na področju pnevmatik, blagovna znamka Sava pa z obstoječimi letnimi avtoplašči omogoča varno in zanesljivo vožnjo v vseh letnih pogojih.

V okviru blagovnih znamk Goodyear, Dunlop in Fulda podjetje predstavlja novosti na področju pnevmatik, blagovna znamka Sava pa z obstoječimi letnimi avtoplašči omogoča varno in zanesljivo vožnjo v vseh letnih pogojih.

 
Nove letne pnevmatike
 
GOODYEAR – varnost in manj vpliva na okolje s poudarkom na kakovosti
 
Goodyear po uspešni uvedbi svoje nagrajene  potniške pnevmatike EfficientGrip predstavlja novo različico – EfficientGrip SUV, ki je namenjena tržišču vozil SUV in 4×4 ter ima za to serijo značilen dober oprijem. Pnevmatika Goodyear EfficientGrip SUV je izdelana po tehnologiji podjetja za prihranek pri gorivu, t.i. FuelSaving Technology, ki hkrati pripomore k manj izpustom CO2. Njene lastnostmi izboljšujejo vodljivost in zaviranje vozila tako na mokri kot suhi podlagi ter obenem zagotavljajo gladko in tišjo vožnjo. Rast evropskega trga SUV/4×4 napoveduje, da bo do leta 2014 število vozil naraslo na več milijonov, s tem pa je tudi povpraševanje po specialnih pnevmatikah SUV/4×4 vedno večje.
 
DUNLOP – dirkalni pnevmatiki za privržence športne vožnje
 
791BA5CE-68EC-11E1-9392-B74F66B94067
 
Dunlop predstavlja nova člana evropske družine športnih pnevmatik:  
– Sport Maxx RT (Racing Technology – dirkalna tehnologija) na cestni površini omogoča odličen oprijem ter zelo stabilno vožnjo vsem vnetim privržencem športne vožnje. Zasluga gre zmesi, ki ima korenine v avto-moto športu in se bolje prilagaja cestni površini, s tem pa povečuje splošen oprijem pnevmatike tako na suhi kot na mokri podlagi. Rezultati testiranja pnevmatike Sport Maxx RT s strani Neodvisne organizacije za testiranje in certificiranje TÜV SÜD Automotive potrjujejo veliko zmogljivost pnevmatike za cestno vožnjo, hkrati pa  svojo najtesnejšo konkurenco prekaša za celih 7 %, tako na suhi kot tudi na mokri podlagi. 
– Pnevmatiko Sport Maxx Race je pri razvoju čakal večji izziv. Pnevmatika, ki jo odlikujejo najboljše lastnosti za dirkanje, predstavlja idealno izbiro za odgovorne voznike športnih avtomobilov, ki se hočejo s svojim vozilom pripeljati do dirkališča, dirkati in se z vozilom odpeljati tudi nazaj domov. Nova pnevmatika izpolnjuje potrebe nekaterih najzmogljivejših vozil, kar jih je danes na cesti; med njimi so Mercedes SLS in C63 AMG Black Series, Audi TT RS in R8, Porsche 911 GT3 in BMW M5.
 
FULDA – zmogljivost in kakovost, ki omogočata popoln nadzor na cesti
 
Fulda kot letošnjo novost na trgu predstavlja visokozmogljivo (HP) letno pnevmatiko EcoControl HP. Pnevmatika je namenjena vsem voznikom, ki dajejo poudarek na vrednosti in iščejo cenovno primerno pnevmatiko, ki omogoča trden nadzor na cesti. Neodvisna organizacija za testiranje in certifikacijo TÜV SÜD Automotive je pnevmatiko celovito preizkusila in ugotovila, da gre za pnevmatiko ‘z uravnoteženimi lastnostmi’, kjer tudi neodvisni rezultati na dirkalnih stezah kažejo zanesljivost pri zaviranju na suhi in mokri podlagi ter odličen kotalni upor. Elipsasta zunanja oblika preseka plašča in nepovezana ramenska rebra pri zaviranju na suhi podlagi omogočata boljši stik s cesto in zato kar do 5 % krajšo zavorno pot na suhih cestah. Na mokrih površinah s svojo zmesjo za tekalno plast s polno siliko EcoControl zagotavlja čvrst oprijem, številni kanali AquaFlow pa omogočajo, da se voda v njih absorbira in učinkovito razprši. Podaljšani oprijemni robovi pnevmatike razbijejo sloj vode pod naležno ploskvijo in s tem zagotavljajo, da se vsesplošno bolje oprime cestne površine, tako da ima v mokrem za 9 %  krajšo zavorno pot .
 
Obstoječa ponudba
 
F5F0ABB2-68EC-11E1-B0AA-B74F66B94067SAVA – tradicija, zanesljivost, evropska kakovost
 
Sava za letno pnevmatiko priporoča uporabo obstoječih pnevmatik:
– Zmogljiva letna pnevmatika Intensa uhp (naslednica pnevmatike Intensa hp, ki je na trg prišla predlani) nudi dobro vodljivost na suhi in mokri podlagi. Voznikom visoko zmogljivih avtomobilov, ki gledajo na stroške, zaradi materialov iz katerih je sestavljena, omogoča nižjo porabo goriva.
– Intensa suv je visoko zmogljiva letna pnevmatika za novodobna vozila za prosti čas (SUV). Ponaša se z značilnostmi, ki dajejo pnevmatiki odlično vodljivost na suhi podlagi s preciznim krmiljenjem in zmogljivostjo v ovinku na visoki ravni, poleg tega pa še veliko zmogljivostjo tudi na mokrih cestah. Z Intenso suv je blagovna znamka Sava prvič vstopila v segment novodobnih vozil za prosti čas.