Golf prejemnik nagrade zlati volan 2013

Aktualno

Prodajna uspešnica, po kateri je Golfov razred tudi dobil ime, je dobitnica nagrade zlati volan 2013. Volkswagen je tako znova prejemnik enega izmed najpomembnejših avtomobilskih priznanj leta.

Volkswagen Golf R

Prodajna uspešnica, po kateri je Golfov razred tudi dobil ime, je dobitnica nagrade zlati volan 2013. Volkswagen je tako znova prejemnik enega izmed najpomembnejših avtomobilskih priznanj leta. Nagrado je drevi v Berlinu prevzel dr. Heinz-Jakob Neußer, ki je kot član uprave znamke Volkswagen odgovoren za razvoj. Volkswagen je za kampanjo ob uvedbi novega Golfa na trg prejel tudi priznanje oglaševalski zlati volan. Nagrado je prevzel Christian Klingler, ki je kot član uprave v koncernu Volkswagen in pri znamki Volkswagen odgovoren za področje prodaje in marketinga.

Reviji AUTO BILD in BILD AM SONNTAG sta z laskavim mednarodnim priznanjem zlati volan že 38. zapored nagradili najboljše nove modele. Poleg več kot 200.000 bralcev je pri izboru sodelovala žirija, ki so jo sestavljali strokovni novinarji, tehniki, vozniki dirkalnikov, oblikovalci in znane osebnosti. Golf je v kategoriji malih in kompaktnih avtomobilov gladko premagal konkurenco.

“Vnovično priznanje je za nas motivacija in potrditev. Golf je in ostaja nepremagljiva prodajna uspešnica. Do sedaj je bilo izdelanih že več kot 30 milijonov primerkov. Prepričani smo, da bo Golf zaradi bogate ponudbe motorjev in karoserijskih različic tudi v prihodnjih letih odlično opremljen za prihodnost,” je ob prevzemu nagrade povedal Neußer.

Volkswagen Golf R

V sklopu svečane podelitve priznanj je Volkswagen za kampanjo “Golf. Das Auto.” prejel tudi nagrado oglaševalski zlati volan. Izbor najboljše kampanje je sledil večstopenjskemu procesu z javnim glasovanjem na internetnih straneh Bild.de in Autobild.de ter oceni enajstčlanske žirije, sestavljene iz predstavnikov s področja oglaševanja, iz medijskih agencij ter inštitutov za tržne raziskave. Nagrado je prevzel Christian Klingler, ki je kot član uprave v koncernu Volkswagen in pri znamki Volkswagen odgovoren za področje prodaje in marketinga.

“Oglaševanje se vas mora dotakniti. S pristnimi, človeškimi, simpatičnimi in jasnimi sporočili. Veseli me, da nam je to pri tej kampanji tako dobro uspelo in nam je uspelo prepričati ne le člane žirije in večino bralcev, temveč predvsem kupce novega Golfa,” je ob prevzemu nagrade oglaševalski zlati volan dejal Klingler.

Poleg omenjenega zlatega volana je sedma generacija Golfa prejela že številna druga priznanja, kot so npr. avto leta 2013, Auto Trophy, najboljši avto leta 2013 in avto razuma. Osvojila je tudi najboljšo možno oceno, pet zvezdic, na poskusnem trčenju Euro NCAP. Golf je poleg nagrajenega modela s kompaktnim zadkom (tri- in petvratna izvedba) na voljo tudi kot karavanska različica z oznako Variant. V prihajajočem letu bo paleto razširil še en sodobni kompaktni enoprostorec – Golf Sportsvan. Tudi ponudba motorjev je izredno bogata: kupci lahko za Golf izberejo bencinski (TSI) ali dizelski (TDI) motor, na voljo pa je tudi motor na zemeljski plin (TGI). V letu 2014 bosta sledila še Golf hibrid s priključnim (plug-in) hibridnim pogonom in e-Golf.