Giulia zmagala v 2 kategorijah Sport Auto Award

Aktualno, Top

Pri ugledni nemški reviji Sport Auto enkrat letno svoje bralce, navdušence nad zmogljivimi avtomobili, vprašajo, kateri so njihovi najbolj priljubljeni modeli.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia zmagovalka v dveh kategorijah za nagrado »Sport Auto AWARD 2018«

Nemški bralci avtomobilistične revije, navdušenci nad zmogljivimi avtomobili, so izbrali model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio za najboljši model v kategoriji »uvožena serijska limuzina/karavan do 100.000 evrov«. Model Alfa Romeo Giulia Veloce pa je zmagovalec v kategoriji »uvožena serijska limuzina/karavan do 50.000 evrov«. Oba modela sta zasedla tretje mesto v svoji skupni kategoriji in se uvrstila pred glavne nemške tekmece. Tudi model Alfa Romeo 4C Spider se uvršča v sam vrh.

Izid glasovanja za nagrado »Sport Auto AWARD«, ki daje poudarek zlasti dinamičnim zmogljivostim tekmecev, je splošno prepoznan kot merilo za izdelovalce športnih avtomobilov. Alfa Romeo Giulia je že drugič nastopila zelo suvereno. Tako kot leta 2017 je model s samega vrha ponudbe, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ki ga poganja šestvaljni 2,9-litrski turbobencinski motor s 375 kW (510 KM), zmagal v razredu uvoženih vozil v kategoriji »serijske limuzine/karavani do 100.000 evrov«. Bralci revije Sport Auto so model Alfa Romeo Veloce z 2-litrskim turbobencinskim motorjem, ki razvije 206 kW (280 KM), izbrali za najboljši uvožen avtomobil v kategoriji »serijske limuzine/karavani do 50.000 evrov«.

Oba modela Alfa Romeo Giulia sta se pomerila tudi z močnimi nemškimi tekmeci v skupni razvrstitvi v svojih kategorijah. Bralci revije Sport Auto so znova pokazali svojo ljubezen do italijanskega oblikovanja, sloga in zmogljivosti. Model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio so uvrstili na skupno tretje mesto v kategoriji »serijske limuzine/karavani do 100.000 evrov«, Alfa Romeo Giulia Veloce pa se je prav tako čvrsto umestila na tretje mesto v skupni kategoriji »serijske limuzine/karavani do 50.000 evrov«.

»Ponosni smo na zmago z modelom Alfa Romeo Giulia v dveh kategorijah uvoženih avtomobilov nagrade Sport Auto AWARD že drugo leto zapored,« je povedala Roberta Zerbi, vodja znamke Alfa Romeo v regiji EMEA, med podelitvijo nagrad v Stuttgartu, kjer domuje revija. »Velik dosežek sta tudi dve uvrstitvi na tretje mesto v močni konkurenci domačih proizvajalcev. V prihodnje se bomo z zmogljivimi avtomobili Alfa Romeo še naprej trudili biti prepričljivi, in to ne le za bralce revije Sport Auto.«

Visoko se je zavihtel tudi model Alfa Romeo 4C Spider, ki je v kategoriji »serijski roadster do 100.000 evrov« pristal na tretjem mestu in se tako v svoji kategoriji znova uvrstil med najboljše tri.

To je bila 26. podelitev nagrad Sport Auto AWARD, ki jo enkrat letno organizira ena najboljših nemških avtomobilskih revij. Skupno se je 238 športnih avtomobilov pomerilo v 25 kategorijah, od katerih jih ima 15 dodatni razred uvoženih avtomobilov. Očitno je bil med več kot 11.000 bralci, ki so oddali svoj glas, dobršen del navdušencev nad vozili znamke Alfa Romeo!