GHD: Pred Lučinami

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Organizator gorsko-hitrostne dirke Lučine je danes objavil listo prijavljenih za letošnjo izvedbo tekmovanja. Na njej najdemo 81 dirkačev, kar je ob (za razliko od lani) letošnji odsotnosti hrvaškega državnega prvenstva izredno lepa številka. Še pomembneje od samega števila pa je to, da lahko med tekmovalci opazimo kar nekaj znanih imen tako domačega, kot evropskega gorsko-hitrostnega […]

Organizator gorsko-hitrostne dirke Lučine je danes objavil listo prijavljenih za letošnjo izvedbo tekmovanja. Na njej najdemo 81 dirkačev, kar je ob (za razliko od lani) letošnji odsotnosti hrvaškega državnega prvenstva izredno lepa številka. Še pomembneje od samega števila pa je to, da lahko med tekmovalci opazimo kar nekaj znanih imen tako domačega, kot evropskega gorsko-hitrostnega dirkanja.

Vaclav Janik je letos dobil že GHD Gorjanci

Vaclav Janik je letos dobil že GHD Gorjanci

Prva favorita za zmago na dirki bosta Čeh Vaclav Janik z Lolo B02/50, ki si je letos že pokoril konkurenco na Gorjancih in pa lanski zmagovalec GHD Lučine Federico Liber, ki bo ponovno nastopil s sedaj že prepoznavno formulo Glorio C8F. Dirkalnik slednjega se je lani, kljub izdatnemu pomanjkanju konjskih moči proti brutalnim formulam 3000, pokazal za najboljšega na tej tehnično zahtevni progi. Med slovenskimi dirkači bo favorit za visoke uvrstitve nedvomno Vladimir Stankovič, ki je tako kot na Gorjancih prijavljen z Radicalom SR 8 LM.

Vladimir Stankovič bo ponovno tekmoval z Radicalom SR8 LM

Vladimir Stankovič bo ponovno tekmoval z Radicalom SR8 LM

Med turističnimi avtomobili, ki običajno poskrbijo za pravi spektakel, gre seveda tiste najbolj atraktivne iskati v skupini E1. V Lučinah bo ponovno nastopil odlični Bolgar Nikolaj Zlatkov z Audijem Quattro S1, poleg njega pa je v tej skupini prijavljen (kar sicer glede na prakso iz preteklih sezon še ne pomeni, da ga bo tudi zares moč videti) Italijan Fulvio Giuliani z ekstremno Lancio Delto EVO. Svoj delež k ostri konkurenci bodo prispevali še nekateri najhitrejši slovenski dirkači – ob letos odličnem Matevžu Bohu z Mitsubishijem je tu še Davor Ivič (2. v slo. DP na Gorjancih) in povratnika Rado Raspet ter Milan Bubnič. Konkurenco v boju za najhitrejšega med turističnimi avtomobili verjetno zaključuje Madžar Istvan Kavecz z BMW-jevim dirkalnikom serije V8 Superstars.

Nikolaj Zlatkov se bo z legendarnim Audijem Quattro S1  po Gorjancih udeležil tudi GHD Lučine

Nikolaj Zlatkov se bo z legendarnim Audijem Quattro S1 po Gorjancih udeležil tudi GHD Lučine

V slovenskem državnem prvenstvu so prijavljeni vsi glavni letošnji akterji, vključno s trenutno presenetljivo skupno vodilnim Petrom Marcem in vsemi v preostalih divizijah. Zanimivi bodo tudi nastopi nekaterih drugih dirkačev, ki jih bomo videli v novih dirkalnikih. Tako je na primer Daniele Trani prijavljen z Renault Cliom RS, Primož Tavčar s Škodo Fabio R2, Janko Slokar z Lotusom 2-eleven in Janko Kožman z Renault Cliom Williams. Svoje nastopanje na gorsko-hitrostnih dirkah bo z Renault Twingom R2 očitno nadaljeval tudi Matej Grudnik … Ob množici hitrih dirkačev v dirkalnikih divizije 1 lahko ugotovimo, da bo konkurenca v slovenskem državnem prvenstvu izjemno zanimiva.

Konfiguracija 3900 metrov dolge proge je zelo razgibana

Konfiguracija 3900 metrov dolge proge je zelo razgibana

Vse to je ob napovedanem lepem vremenu lepo povabilo na sobotne treninge (9. avgusta) in nedeljsko dirko (10. avgusta).