GHD 2014: Pripravlja se Silux pokal

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Lema Racing in IK Sport za sezono 2014 na gorsko-hitrostnih dirkah pripravljata poseben pokal, ki bo potekal pod pokroviteljstvom podjetja Silux. Vozil se bo z izenačenimi dirkalniki na štirih dirkah, ki bodo štele za slovensko gorsko-hitrostno prvenstvo. Silux, ki se ukvarja s prodajo avtodelov, se je odločil za pokroviteljstvo pokala, ki bo pomenil veliko popestritev […]

Lema Racing in IK Sport za sezono 2014 na gorsko-hitrostnih dirkah pripravljata poseben pokal, ki bo potekal pod pokroviteljstvom podjetja Silux. Vozil se bo z izenačenimi dirkalniki na štirih dirkah, ki bodo štele za slovensko gorsko-hitrostno prvenstvo. Silux, ki se ukvarja s prodajo avtodelov, se je odločil za pokroviteljstvo pokala, ki bo pomenil veliko popestritev slovenskih gorsko-hitrostnih dirk in je prvi v Sloveniji po relativno dolgem času.

Vozni park pokala bodo sestavljali dirkalniki Lema Racinga in IK Sporta. Lema Racing bo zagotovil šest pokalnih Renault Cliov (tri nove in tri dirkalnike prejšnje generacije), medtem ko bo IK Sport dodal dve Škodi Fabii R2. Da bodo dirkalniki karseda izenačeni, bodo močnejši izmed njih dodatno obteženi – vsi bodo morali imeli enak količnik med močjo in težo.

Silux pokal bo tudi odlično medijsko pokrit, saj bo na vseh štirih dirkah, ki bodo štele zanj prisotna televizija Planet TV. Le-ta bo po vsaki dirki pripravljala reportaže, v katerih bodo predstavljeni atraktivni posnetki s proge in iz dirkalnikov, intervjuji z dirkači ter še mnoge druge zanimivosti. Poskrbljeno bo tudi za navijače, saj Silux pripravlja nagradno igro, s katero si boste lahko priborili mesto na sovozniškem sedežu v enem izmed predvozil na dirki, kjer se bo vozil pokal – več o njej v prihodnje. Velja omeniti, da bo za namene pokala postavljen tudi poseben VIP šotor na vseh prizoriščih dirk.

Silux pokal bo zagotovo odlična popestritev slovenskih gorsko-hitrostnih dirk

Silux pokal bo zagotovo odlična popestritev slovenskih gorsko-hitrostnih dirk

Pokal bo moč spremljati na gorsko-hitrostnih dirkah Gorjanci, Ilirska Bistrica, Lučine in nedaleč preko hrvaške meje v Buzetu. Prva dirka bo 22. junija na Gorjancih.

Vozniki, ki bodo nastopali v pokalu Silux: (tri izmed njih se bo še določilo)

– Renault Clio Cup: Andrej Makarovič

– Renault Clio Cup: Leon Vodopivec

– Renault Clio Cup: Igor Žbogar

– Renault Clio Cup: Željko Čumurdžič

– Renault Clio Cup: Rok Vidmar

– Renault Clio Cup: TBA

– Škoda Fabia R2: TBA

– Škoda Fabia R2: TBA

Termini dirk pokala Silux:

– GHD Gorjanci – 22. 6.

– GHD Lučine – 10. 8.

– GHD Ilirska Bistrica – 31. 8.

– GHD Buzet – 21. 9.