Gerčar v Franciji spet do točk, brez smole žal ni šlo

Motociklizem, Šport

Na deveti dirki letošnje sezone MXGP je slovenski motokrosist in aktualni svetovni prvak v MX3 Klemen Gerčar ponovno prišel do novih točk. Na stezi v St. Jean d’ Angelyju, ki jo sicer pozna že od prej, saj je na njej v razredu MX3 tudi že zmagoval, mu je uspelo dobiti nekaj novih točk, pa čeprav […]

Na deveti dirki letošnje sezone MXGP je slovenski motokrosist in aktualni svetovni prvak v MX3 Klemen Gerčar ponovno prišel do novih točk. Na stezi v St. Jean d’ Angelyju, ki jo sicer pozna že od prej, saj je na njej v razredu MX3 tudi že zmagoval, mu je uspelo dobiti nekaj novih točk, pa čeprav ga je spremljalo tudi nekaj smole.

V prvi vožnji 23., v drugi pa ponovno boljši – 18.

Na stezi v St. Jean d’ Angelyju, je Gerčar v razredu MX3 tudi že zmagoval

Na stezi v St. Jean d’ Angelyju, je Gerčar v razredu MX3 tudi že zmagoval

»Steza v St. Jeanu je zanimiva, poznam jo kar dobro, pa vendar je tudi zelo zahtevna. V prvi vožnji sem se še malce lovil, ker so nastale velike luknje, tako da mi ni šlo dobro od rok in sem bil na koncu 23.. V drugi pa sem se, to je zdaj že kar moja značilnost, precej izboljšal, in to kljub smoli. V očala mi je priletel kamen in mi poškodoval snemljive vezirje, podobno se mi je zgodilo že v kvalifikacijski dirki v soboto, le da mi jih je takrat dobesedno zbilo z očal, zdaj pa so bili poškodovani in mi je v oči pihal veter. A sem moral zdržati, ker sem za vsako ceno hotel spet osvojiti nekaj točk. Stisnil sem zobe in izplačalo se je. To je bila še ena zanimiva izkušnja. Sledim cilju, torej na vsaki dirki dobiti nekaj novih točk, čeprav sem imel občutek, da bi lahko dosegel več,« je po dirki povedal Klemen Gerčar.

lčafjfskf

Naslednja dirka za Gerčarja bo dirka za državno prvenstvo

Zdaj bo Klemen po napornih nekaj tednih nekaj dni doma, kjer se bo pripravljal na dirko slovenskega državnega prvenstva, nato pa se bo odpravil v Italijo v Maggioro pri Borgomaneru, severozahodno od Milana, kjer bo naslednja dirka na sporedu 15. junija.

MXGP, Francija (St. Jean d’ Angely)
Prva vožnja:
1. Desalle (Bel, Suzuki) 33:48,880
2. Cairoli (Ita, KTM) + 0,602
3. Van Horebeek (Bel, Yamaha) + 34,663

24. Gerčar (Slo, Honda) – 1 krog

Druga vožnja:
1. Desalle (Bel, Suzuki) 33:47,790
2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) + 1,575
3. Cairoli (Ita, KTM) + 1,774

18. Gerčar (Slo, Honda) -1 krog

Skupno točkovanje:
1. Cairoli 393
2. Desalle 373
3. Van Horebeek 358

24. Gerčar 22