Gerčar dvakrat drugi v Zaboku

Motociklizem, Šport

Na prvi od predvidenih dveh dirk slovenskega in hrvaškega prvenstva, ki bosta letos na sporedu v skupni organizaciji, je na stezi v Zaboku Klemen Gerčar dvakrat v cilj pripeljal kot drugi. Na obeh preizkušnjah v razredu MXOPEN je bil hitrejši le Tim Gajser, Klemen pa je dirki vzel kot trening in pripravo na nov naporen […]

Na prvi od predvidenih dveh dirk slovenskega in hrvaškega prvenstva, ki bosta letos na sporedu v skupni organizaciji, je na stezi v Zaboku Klemen Gerčar dvakrat v cilj pripeljal kot drugi.

Na obeh preizkušnjah v razredu MXOPEN je bil hitrejši le Tim Gajser, Klemen pa je dirki vzel kot trening in pripravo na nov naporen konec tedna, saj ga ta konec tedna čaka dirka v MXGP na Nizozemskem.

Gerčar bo ta vikend dirkal na Nizozemskem

Gerčar bo ta vikend dirkal na Nizozemskem

»V obeh vožnjah sem bil solidno na poti, v prvi sem napadal za zmago, a mi je potem to vzelo nekaj energije, ki mi jo je zmanjkalo v zadnjih krogih. V drugi vožnji pa sem bil na startu še boljši, a sem spregledal tekmeca, ki me je prehitel po zunanji strani. Nisem se najbolje počutil na motociklu, tudi tvegati nisem hotel preveč. A ne glede na vse sem zadovoljen, da sem se dobro ogrel za prihajajoči konec tedna v MXGP. Zadnja dirka v Bolgariji je bila dobra, zdaj bom lahko še bolj agresivno napadal,« je povedal Klemen.