Frankfurt 2013: Honda

Aktualno, Saloni

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu Honda napoveduje sledečo zasedbo vozil, ki vključuje prvo javno razkritje novega Civic Tourer in prenovljenega Civica s 5-vrati.

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu Honda napoveduje sledečo zasedbo vozil, ki vključuje prvo javno razkritje novega Civic Tourer in prenovljenega Civica s 5-vrati. Poleg tega bo Honda predstavila tudi številna sodobna in zgodovinska dirkalna vozila, skupaj s konceptom športnega NSX-a, ki poudarja Hondino dirkaško DNK in športen rodovnik. 

Civic Tourer in prenovljeni Civic s 5-vrati

Masovna proizvodnja Civic Tourerja bo prvič razkrita javnosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Zunanja oblika Civic Tourerja je elegantna in prefinjena, hkrati pa ponuja obilico notranjega prostora.

2013 Honda Civic Tourer

Novi Civic Tourer je bil razvit ter izdelan v Evropi in se bo proizvajal v Hondini tovarni v Veliki Britaniji. Proizvodnja se bo začela v začetku leta 2014.

Paleta vozil Civic se bo še dodatno okrepila s posodobljenim 5-vratnim Civicom, ki se ponaša z zunanjo in notranjo izpopolnitvijo, ki bo prvič predstavljena na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. 

Honda NSX Koncept II 

Koncept, ki je bil najprej prikazan v Evropi na avtomobilskem salonu v Ženevi v začetku leta, nakazuje možno smer notranje opreme za naslednjo generacijo NSX-a. NSX bo deloval kot halo v seriji Earth Dreams Technology, ki bo vključevala Hondino filozofijo uravnoteženja dinamične zmogljivost z okoljsko učinkovitostjo.

McLaren Honda MP4 / 4 dediščina F1 

Poganja ga 1.5 litrski V6 motor z dvojno turbino. Ta ikona stroja je dominirala serijo F1 v letu 1988, kjer je osvojila 15 od 16 GP. Dosegla je rekordno število GP zmag v sezoni in osvojil oba naslova prvenstva. Honda se bo vrnila v F1 v letu 2015 v okviru skupnega projekta z McLarnom.

Honda WTCC 

Honda  s svojim vozilom sodeluje tudi v FIA World Touring Car Championship 2013 z voznikoma Gabriele Tarquini in Tiago Monteiro. Na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu bo Honda predstavila tudi to vozilo. Civic WTCC avtomobil uporablja motor HR412E, popolnoma prilagojen 1,6-litrski, 4-valjni z direktnim vbrizgom turbo bencinski motor, ki v celoti ustreza pravilom FIA za WTCC.

honda civic WTCC

Honda bo prikazala tudi dirkalnik RC213V, ki trenutno tekmuje v Moto GP za ekipo Honda Repsol, ki pa še dodatno dokazuje Hondino strast in poreklo v svetu motošporta.