Frankfurt 2013: BMW Group

Aktualno, Novosti, Saloni

BMW bo na letošnjem Mednarodnem avtomobilskem salonu IAA ponesel koncept užitka v vožnji na novo raven: Obiskovalci salona bodo lahko na treh nivojih skoraj 300 metrov dolge proge doživeli neskončen užitek v vožnji z novimi modeli BMW.

BMW bo na letošnjem Mednarodnem avtomobilskem salonu IAA ponesel koncept užitka v vožnji na novo raven: Obiskovalci salona bodo lahko na treh nivojih skoraj 300 metrov dolge proge doživeli neskončen užitek v vožnji z novimi modeli BMW.

S tem bo BMW na novo opredelil tradicijo, ki jo je s svojim aktivnim konceptom vožnje na tovrstnih dogodkih začel leta 2009. Obiskovalci IAA si bodo lahko na atraktiven način ogledali nove produkte iz vseh zornih kotov. Kombinacija avtomobilskega salona in prireditve, mednarodnih premier vozil in edinstvene arhitekture prizorišča nudi vsem obiskovalcem IAA vsestransko in raznovrstno doživetje blagovne znamke BMW Group .

Steven Althaus, vodja blagovne znamke BMW in trženja BMW Group je ob letošnjem IAA dejal: »IAA velja za enega izmed najpomembnejših avtomobilskih salonov na svetu, kjer na demonstrativen način predstavljamo naše najnovejše produkte. Edinstvena  in dinamična prezentacija naših vozil na dirkalni progi jasno poudarja moto blagovne znamke BMW »Užitek v vožnji«. Na letošnjem IAA se osredotočamo na koncept električne mobilnosti, obiskovalcem pa predstavljamo doživetje v povsem električnem modelu BMW i3. Se že veselimo, da prisotne navdušimo nad BMW i3 in ostalimi produkti BMW Group.

bmw group frankfurt 2013Poudarek blagovne znamke BMW na IAA bo letos namenjen premieram modelov BMW i: povsem električnemu modelu BMW i3 in električnemu hibridnemu športnemu avtomobilu BMW i8. Središče razstavnega prostora je dirkalna proga v obliki ležeče osmice oziroma znaka za neskončnost, na kateri se bo na IAA še pred vstopom na trg skupaj z ostalimi avtomobili BMW premierno predstavil BMW i3. V dvanajstih dneh se bo z električno energijo, in tako brez emisij, prevozilo okoli 9.100 kilometrov – kar je enako razdalji med Frankfurtom in San Franciscom. Poleg stalnih predstav BMW i na glavnem prizorišču bodo obiskovalci lahko preskusili pet različno nastavljenih avtomobilov BMW i3 na »BMW i Walk«. Posebno usposobljeni »Strokovnjaki za produkte BMW« bodo prav tako na voljo za različna vprašanja o konceptu vozila. Ostala vozila BMW bodo skupaj s polnilno infrastrukturo predstavljena na razstavnem prostoru pred halo 11.

BMW i pooseblja vozila prihodnosti ter mobilne storitve, izjemno obliko in novo razumevanje premium razreda, ki močno tangira na trajnost. Blagovna znamka BMW i nudi novo interpretacijo individualne mobilnosti. BMW i3 je prvi premium električni avtomobil na svetu, ki je namensko povsem zasnovan na konceptu električnega pogona, kar modelu zagotavlja tipični BMW užitek v vožnji brez emisij. BMW i8 je sodoben športni avtomobil, idealen za vsakodnevno vožnjo. Model združuje športno zmogljivost z vrednostmi porabe goriva majhnega avtomobila. S svojim hibridnim pogonom se večina vsakodnevne razdalje lahko premaga izključno v električnem načinu vožnje brez emisij.

IAA prav tako oznanja novo poglavje v zgodovini športnih, elegantnih dvovratnih modelov BMW s svetovno premiero BMW serije 4 Coupé. V razredu srednje velikih premium avtomobilov ta model predstavlja najvišjo raven estetske privlačnosti in užitka v vožnji. V Frankfurtu se bo poleg novih modelov BMW serije 5 in BMW M Performance Automobiles predstavil tudi novi BMW X5, najuspešnejši Sports Activity Vehicle, ki postavlja nove standarde na področjih užitka v vožnji, luksuza in inovativnosti. BMW Concept Active Tourer Outdoor pa na IAA ponuja vpogled v optimizirano funkcionalnost prostora v razredu kompaktnih premium vozil za športna in prostočasna udejstvovanja. Najnovejše inovacije iz sklopov BMW EfficientDynamics in BMW ConnectedDrive bodo prav tako na ogled na IAA 2013.

Kot leta 2011 bo razstavni prostor BMW Group s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce zavzemal več kot 10.000 m2 v hali 11. Pred njo bodo na ogled tudi storitve BMW Bank in BMW Motorsport. Pod sloganom »Drive like Bruno« pa bo predstavljeno sodelovanje blagovne znamke v nemškem prvenstvu Touring Car Masters.

MINI se osredotoča na aktualno kampanjo blagovne znamke »MINI – Not Normal«. Svetovna kampanja demonstrira individualni, energični življenjski stil, ki ga lahko obiskovalci doživijo v »MINI Curiocity«. Tako v arhitekturnem kot v vsebinskem pogledu je razstavni prostor MINI zgrajen kot mesto, ki ponuja neposredno in edinstveno doživetje aktualnih modelov MINI. Modeli so razporejeni po različnih tematskih mestnih »okrožjih«. Področje MINI John Cooper Works se posveča hitrosti: Obiskovalci lahko poskusijo postaviti hitrostni rekord na 15 metrov dolgi progi MINI Speed Slide. Ekrani na koncu tega 15 metrskega spusta prikazujejo fotografije in končni čas vožnje. Dizajnerski modeli MINI krožijo po krožišču v jedru MINI Curiocity, medtem ko MINI Roadster in MINI Cabrio lebdita v »oblaku« nad strehami mesta.

Na frankfurtskem salonu avtomobile Rolls-Royce okarakterizira tema »Po meri« – program proizvajalca luksuznih avtomobilov za individualizacijo in osebno umeritev. Novo interpretacijo predstavitve blagovne znamke krasi individualnost in sodobnost. V središču se nahaja Rolls-Royce Celestial Phantom, avtomobil, ki je svoj navdih našel v konstelaciji nad Zahodnim Sussexom januarja 2003. Model Ghost Extended Wheelbase poudarja, da je Goodwood že desetletje dom blagovne znamke Rolls-Royce. Z modelom Ghost pa Alpine Trial Centenary Bespoke Collection obeleži Alpine Trials, kjer si je Rolls-Royce uspešno pridobil sloves proizvajalca zanesljivih in tehnično zahtevnih avtomobilov. Wraith, najnovejši model v portfelju in najzmogljivejši Rolls-Royce doslej, ki se v Frankfurtu predstavlja v kontrastni različici barvnih tonov Diamond Black in Twilight Purple, izkazuje, da program »Po meri« tako edinstveno individualizira Rolls-Royce, kot je edinstven prstni odtis njegovega lastnika.

Na IAA za celotno komuniciranje in arhitekturni koncept BMW skrbi oglaševalska agencija Mutabor iz Hamburga. Predstavitev blagovne znamke MINI na salonu je razvilo podjetje Meiré und Meiré iz Kölna. Pod dizajn in implementacijo razstavnega prostora blagovne znamke Rolls-Royce pa sta podpisani agenciji Pentagram iz Berlina in Puchner P3 iz Münchna.