Francoska podjetja naročila električna vozila

Aktualno

Več kot 15.000 električnih vozil kangoo Z.E. (zero emissions) bo v naslednjih štirih letih predanih 19 največjim francoskim organizacijam, ki so sodelovale v javnem razpisu. Uspeh dokazuje pomembnost in uporabnost Renaultovih električnih vozil…

Več kot 15.000 električnih vozil Kangoo Z.E. bo v naslednjih štirih letih predanih 19 največjim francoskim organizacijam, ki so sodelovale v javnem razpisu.

 
2DA8CD26-06BB-11E1-BB72-C8CE65B94067Električna vozila so pri Renaultu v nekaterih evropskih državah že postala današnja realnost tako za podjetja kot tudi za končne kupce. Skupaj 15.637 vozil Kangoo Z.E. je prek javnega razpisa naročilo 19 vključenih francoskih podjetij. Kar 10.000 vozil je namenjenih francoski pošti La Poste. 
 
Renault je zmagal na javnem razpisu, ki se je pričel pred poldrugim letom pod vodstvom francoske La Poste. Ta je okrog sebe zbrala še 18 drugih podjetij, zainteresiranih za prehod dela svojega voznega parka na okolju veliko prijaznejša električna vozila. V prvem koraku, imenovanem tudi »konkurenčni dialog«, so se proizvajalci električnih vozil vsak mesec srečali z nabavnimi predstavniki skupine, jim predstavljali modele vozil, odgovarjali na njihova vprašanja in se odzivali na njihove potrebe. 
 
Renault Kangoo Z.E. je v Franciji s ceno 15.000 eur brez davka in vključeno državno subvencijo v višini 5.000 eur že na voljo zainteresiranim kupcem. Namenjen je predvsem poslovnim kupcem, ki želijo gospodaren in do okolja bolj spoštljiv dostavnik.
 
Na voljo sta tudi različici Maxi z dvema ali s petimi sedeži, vse pa ohranjajo funkcionalne odlike modelov z motorjem z notranjim zgorevanjem, torej od 2,4 do 4,6 m3 velik tovorni prostor, nosilnost 650 kg in enako raven udobja. Renault Kangoo Z.E. ponuja tudi tiho in uglajeno vožnjo, saj je največji navor na voljo že ob speljevanju, enakomerno odločno pospeševanje, saj ni menjalnika, nizke stroške uporabe in, seveda, zadovoljstvo zaradi vožnje brez izpustov.