Fotografije s krožno-hitrostnih dirk

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na Večeru prvakov, ki ga tradicionalno organizira Zveza za avto šport Slovenije – AŠ 2005, so bili podeljeni pokali najboljšim dirkačem, sovoznikovom, ekipam in organizatorjev dirk. Avtomobilist leta je postal ponovno Aleš Prek, ki pa v sezoni…

Na Večeru prvakov, ki ga tradicionalno organizira Zveza za avto šport Slovenije – AŠ 2005, so bili podeljeni pokali in priznanja najboljšim dirkačem, sovoznikovom, ekipam in organizatorjem dirk.

 
2C5C1FD0-2985-11E1-87F5-E0EF65B94067Avtomobilist leta je postal ponovno Aleš Prek, ki pa v sezoni 2012 ne namerava ponovoti uspeha – osvojitve naslova evropskega prvaka, saj se bo raje posvetil družini.
 
V tujini sta se sicer v letu 2011 še izkazala reli voznik Rok Turk s sovoznikom Enejem Ložnar Kranjcem, saj sta s Peugeotom 207 R3T postala pokalna evropska zmagovalca v kategoriji vozil gnanih na prednja kolesa. Asja Zupanc je s sovoznico Blanko Kacin v Mitsubishiju Lancerju EVO IX stopila na najvišjo stopničko v mednarodnem pokalu Mitropa. Žal pod okrilje te zveze ne sodijo uspehi kartistov (licence imajo preko AMZS-ja), kjer so vabilo na “olimpijske igre” Rotax MAX Challenge Grand Finals v Al Ainu prejeli trije slovenski kartisti; Matija Jurkovič, Robert Kastelic in Matic Gorišek. Velik uspeh, morda ne v tekmovalnem smislu, pa je za Slovenijo pripravila družina Jerančič, ki sedaj pripravlja gokarte za svetovno prepoznavno znamko Lotus.
 
Za podelitev pa smo v uredništvu pripravili spodnji video s fotografijami z letošnjih krožno-hitrostnih dirk.