Fordovo telematiko upravlja podjetje Telogis

Poslovno

Ford uvaja nov sistem telematike, ki jo upravlja in zagotavlja podjetje Telogis, s katerim bo uporabnikom gospodarskih vozil v Evropi pomagal povečati učinkovitost avtoparkov, vključno z možnostjo zmanjšanja stroškov za gorivo za do 20 odstotkov. Sistem Ford Telematics™ uporablja prenos podatkov iz vsakega vozila v realnem času, ta pa za optimalno zmogljivost flote vozil upraviteljem […]

Ford uvaja nov sistem telematike, ki jo upravlja in zagotavlja podjetje Telogis, s katerim bo uporabnikom gospodarskih vozil v Evropi pomagal povečati učinkovitost avtoparkov, vključno z možnostjo zmanjšanja stroškov za gorivo za do 20 odstotkov.

Sistem Ford Telematics™ uporablja prenos podatkov iz vsakega vozila v realnem času, ta pa za optimalno zmogljivost flote vozil upraviteljem avtoparkov omogoča sledenje lokacije vozila, spremljanje porabe goriva in voznikovega ravnanja ter prikaz opozoril glede varnosti in vzdrževanja. Ta sistem za upravljanje avtoparka nudi poslovnim uporabnikom neposreden dostop do podatkov vozila in jim tako zagotavlja dodatne možnosti za nadzor stroškov in izboljšanje varnosti voznikov.

ford-transit

Fordova telematika, ki bo predstavljena na Avtosalonu gospodarskih vozil IAA 2014 v Hannovru, bo velikim strankam na izbranih evropskih trgih na voljo kot dodatna oprema. V vozila jo bodo vgradili strokovnjaki v Fordovem omrežju Transitovih centrov. Fordova telematika prek vgrajene mobilne povezave oddaja podatke o vozilu posebni Telogisovi spletni strani. Poleg podatkov o lokaciji iz modula GPS so vključene tudi informacije, ki jih neposredno zagotavljajo elektronski sistemi vozila. Dostop sistema telematike do podatkov Fordovega vozila omogoča upraviteljem spremljanje takšnih podrobnosti, kot so opozorila za potrebno zamenjavo motornega olja, prisotnost vode v dizelskem gorivu, tlak v pnevmatikah, uporaba varnostnih pasov in stanje varnostnih blazin.

Na osnovi sprotnih podatkov Fordova telematika s pomočjo Telogisove programske platforme zagotovi celovito paleto poslovnih informacij, ki omogočajo takojšnje ukrepanje, upravitelji avtoparkov pa lahko z njihovo pomočjo poskrbijo za najučinkovitejši način uporabe vozil ter upoštevanje zahtev za najvarnejšo in najvarčnejšo vožnjo. Pri vsakdanji uporabi sistemov telematike poročajo upravitelji avtoparkov o možnostih za prihranek pri stroških za gorivo v višini do 20 odstotkov, to pa je posledica optimizirane uporabe vozil in določanja poti pri logistiki, izboljšanja načinov vožnje, povečanja varnosti voznika in trpežnosti vozila.

Fordova telematika je združljiva z najnovejšo paleto Fordovih gospodarskih vozil Transit – vključno s povsem novimi modeli Transit, Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier – ter pickupom Ford Ranger.