Fordov program za varno vožnjo

Aktualno, Zanimivosti

Ford je objavil, da bo program Ford Driving Skills for Life (obvladovanje vožnje za življenje), ki je izjemno uspešen v drugih delih sveta, uvedel tudi v Evropi in z njim tisočem mladih voznikov pomagal pri učenju varne vožnje, saj prometne nezgode zahtevajo največ mladih življenj v tej regiji. Ford bo samo v prvem letu programu […]

Ford DSFL

Ford je objavil, da bo program Ford Driving Skills for Life (obvladovanje vožnje za življenje), ki je izjemno uspešen v drugih delih sveta, uvedel tudi v Evropi in z njim tisočem mladih voznikov pomagal pri učenju varne vožnje, saj prometne nezgode zahtevajo največ mladih življenj v tej regiji.

Ford DSFL

Ford bo samo v prvem letu programu namenil 1,5 milijona evrov, s katerimi bodo do konca naslednjega leta omogočili brezplačno praktično šolo vožnje 5000 mladim voznikom v Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Španiji in Italiji, še več pa jih bo lahko obiskovalo spletno šolanje Driving Skills for Life Academy (akademija obvladovanja vožnje za življenje).

Danes je Ford objavil tudi rezultate ankete, v kateri je sodelovalo 9500 oseb – mladih voznikov in njihovih staršev iz različnih koncev Evrope. Anketa je pokazala, da večina mladih voznikov ne upošteva hitrostnih omejitev. Skoraj polovica jih med vožnjo je ali pije, dva od petih mladih voznikov pa med vožnjo uporabljata mobilni telefon. Ford je naročil raziskavo zaradi boljšega razumevanja voznih navad in običajev mladih voznikov in njihovih staršev med pripravo uvajanja programa Ford Driving Skills for Life v Evropi. “Statistični podatek, da v prometnih nesrečah po Evropi v primerjavi z drugimi starostnimi skupinami umre kar dvakrat več mladih voznikov, starih od 18 do 24 let, je grozljiv,” je povedal Stephen Odell, izvršni podpredsednik družbe Ford in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. “Program Ford Driving Skills for Life je imel izjemno pozitiven vpliv v Severni Ameriki in Aziji, zato ga z največjim veseljem uvajamo tudi v Evropi.”

Program Ford Driving Skills for Life so v ZDA uvedli pred desetimi leti in je omogočil praktično usposabljanje 100.000 voznikom, nadaljnjih 500.000 pa si je pomagalo s spletnim učenjem. V Evropi se je Ford povezal z vodilnimi organizacijami za varnost v prometu, med katerimi so tudi Kraljeva družba za preprečevanje prometnih nezgod in Šola vožnje AA v Veliki Britaniji, ACI v Italiji, avtomobilski klub Real v Španiji in Svet za varnost v prometu v Nemčiji. Kdaj bo Ford program uvedel tudi v Sloveniji še ni znano.