Ford v Frankfurtu z novostmi

Aktualno, Saloni

Ford je 64. Mednarodni avtosalon v Frankfurtu izbral za prizorišče najave številnih novih vozil in tehnologij. “Ford je na Avtosalonu v Frankfurtu poskrbel za močan vtis s številnimi izjemno vznemirljivimi globalnimi predstavitvami izdelkov in z občutno razširjenim…

Ford je 64. Mednarodni avtosalon v Frankfurtu izbral za prizorišče najave številnih novih vozil in tehnologij.

2548C978-DF70-11E0-B161-1B2866B94067“Ford je na Avtosalonu v Frankfurtu poskrbel za močan vtis s številnimi izjemno vznemirljivimi globalnimi predstavitvami izdelkov in z občutno razširjenim razstavnim prostorom,” je povedal Stephen Odell, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “Z navdušenjem bomo pokazali našo doslej najboljšo paleto vozil – od povsem novega Focusa ST s petimi vrati in v karavanski različici do nove Fieste in Focusa ECOnetic. Z osupljivim konceptnim Evosom nudimo obiskovalcem tudi vpogled v prihodnost Fordovega oblikovanja.”

Focus ST je pripravljen za cesto

Fordov prvi zares globalni športni model, Focus ST, je pripravljen za proizvodnjo. Novi model gradi na genskem zapisu oznake ST (Sport Technologies) in združuje izjemno zmogljivost, vrhunsko vodenje, privlačen slog in prefinjenost vsakdanjih voženj. Prodaja novega Focusa ST se bo začela leta 2012, naprodaj pa bo v več kot 40 državah na šestih celinah.

Poganja ga 2,0-litrski motor Ford EcoBoost, ki je usklajen s posebej prilagojenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom, zato Focus ST združuje zmogljivost in učinkovitost brez kompromisov. Lahek motor, ki je v celoti izdelan iz aluminija, razvije največjo moč 250 KM in največji navor 360 Nm, obenem pa omogoča zmanjšanje porabe in izpustov CO2 za več kot 20 odstotkov v primerjavi s prejšnjo generacijo evropskega Focusa ST.

Poleg modela s petimi vrati je Ford razkril tudi poslastico za evropske kupce – elegantno karavansko različico Focusa ST Wagon. Karavan je edinstvena možnost v tem segmentu in kaže, kako daleč lahko seže športen genski zapis modela ST.

“Focus ST Wagon na trgu preprosto nima primerjave,” je povedal Jost Capito, direktor programa globalnih športnih vozil. “Gradi na poudarjenem praktičnem vidiku Focusa ST, a zato v zmogljivosti, vodenju ali prefinjenosti prav nič ne zaostaja za petvratnim modelom. V najpomembnejših evropskih državah so karavani zelo priljubljeni, zato pričakujemo, da bo karavanski ST izjemno uspešen.”

Prihodnost Fordovega oblikovanja in tehnologije

Osupljivi konceptni Ford Evos uvaja nove globalne oblikovne smernice ter nakazuje in raziskuje ključne prihodnje tehnologije pogonskih sklopov in vozil.

Pri razvoju so sodelovale Fordove oblikovalske ekipe z vsega sveta, zato je genski zapis novega oblikovanja, ki ga prikazuje konceptni Evos, ključni del globalne strategije izdelkov En Ford. Zagotavlja ogrodje za ustvarjanje novih izdelkov v paleti Fordovih prihodnjih modelov po vsem svetu, ključni elementi oblikovanja zunanjosti in notranjosti koncepta pa bodo uporabljeni tudi pri prihajajočih Fordovih vozilih.

Fordova globalna ekipa za raziskave in inovacije je za konceptni Ford Evos ustvarila tehnološko izkušnjo, ki je prav tako vizionarska kot oblika. Rezultat kaže, kako namerava Ford graditi na zagonu, ki so ga omogočile inovacije, kot je sistem za povezave v vozilu SYNC.

Tehnologija konceptnega vozila združuje novo generacijo funkcij za interaktivno uporabo in zavest voznika, ki so trenutno še v fazi razvoja. Izjemna povezava med vozilom in ‘osebnim oblakom’ voznikovih podatkov je zaradi zmogljivosti v osrčju vizije.

Izjemno športna konceptna Fiesta

Focus ST ni edini vznemirljivi športni model na Fordovem razstavnem prostoru v Frankfurtu, saj podjetje predstavlja tudi izjemno športno vizijo prihodnje Fieste – osupljivo konceptno Fiesto ST.

Z združitvijo najbolj privlačnega, mišičastega in športnega oblikovanja Fieste doslej z dinamičnim športnim podvozjem in izjemno zmogljivim pogonskim sklopom, ki obenem navdušuje z osupljivo varčno porabo goriva in majhnimi izpusti CO2, konceptna Fiesta ST nakazuje brezkompromisno prihodnjo strategijo Fordovih globalnih majhnih avtomobilov.

Konceptna Fiesta ST je opremljena s posebej nastavljenim 1,6 litrskim motorjem Ford EcoBoost, ki navdušuje s presenetljivo zmogljivostjo ob skromni porabi in majhnih izpustih. Razvije kar 180 KM in 240 Nm navora, kar zadošča za pospešek vozila od 0 do 100 km/h v manj kot sedmih sekundah, izpusti CO2 pa so obenem manjši od 140 g/km.

Najmanjši motor za Focusa

Ford svojo paleto motorjev EcoBoost razširja s povsem novim trivaljnim 1,0-litrskim motorjem, ki bo na voljo s Focusom, C-MAX-om in naslednje leto tudi z B-MAX-om.

Ford bo v začetku leta 2012 s Focusom uvedel dve različici 1,0-litrskega motorja z močjo 100 KM in 120 KM, opremljeni pa bosta s petstopenjskim oziroma s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Z delovno prostornino 1,0 litra je trivaljni motor EcoBoost najmanjši motor v Fordovi trenutni proizvodnji. Kljub majhnim meram zagotavlja moč in zmogljivost, ki se brez težav merita z običajnim 1,6-litrskim bencinskim motorjem v Focusu, izpusti CO2 pa so manjši od 120 g/km.

Dopolnitev palete modelov ECOnetic

S predstavitvijo novega Focusa in Fieste ECOnetic je Fordova zavezanost okolju naredila še en korak naprej, saj znašajo izpusti CO2 do okolja prijaznih modelov samo 89 g/km oziroma 87 g/km.

Ko bo Focus ECOnetic naprodaj v začetku leta 2012, bo najvarčnejši avto v svojem razredu. S porabo 3,4 l/100 km bo prehitel vse trenutne kompaktne avtomobile z bencinskim, dizelskim ali hibridnim motorjem v Evropi, 1,6-litrski dizelski motor Duratorq TDCi pa s samo 89 g/km obeta tudi prevzem vodstva pri izpustih CO2.

Fiesto ECOnetic poganja enak 1,6-litrski dizelski motor Duratorq, zato znašajo certificirani izpusti CO2 samo 87 g/km, kar jo uvršča na prvo mesto v svojem razredu in med avtomobile z najmanj izpusti na evropskih cestah. K temu sodi tudi izjemna varčnost, saj se s porabo 3,3 l/100 km uvršča v sam vrh razreda majhnih kompaktnih vozil.

Focus ST-R se prikloni

Ford je poskrbel za evropsko premiero vrhunskega športnega Focusa – za dirkanje prilagojenega Focusa ST-R na osnovi proizvodnega modela.

Ta povsem pripravljeni dirkalnik, ki je zasnovan in izdelan za dirkanje na prvenstvih povsod po svetu, je opremljen z zmogljivim 2,0-litrskim motorjem EcoBoost, varnostno kletko v skladu z zahtevami FIA, zmogljivejšimi zavorami in dirkaško nastavljenim vzmetenjem. Focus ST-R je hiter, dinamičen in tekmovalen, namenjen pa je profesionalcem in amaterjem ter navdušencem nad preizkusi na dirkalni stezi.

Na Avtosalonu v Frankfurtu se premierno predstavlja tudi Fordova izzivalka na svetovnem prvenstvu v reliju FIA, Fiesta RS WRC. Dirkalnik z 1,6-litrskim motorjem EcoBoost s 300 KM je prvi Fordov avto za reli, ki deluje s tehnologijo direktnega vbrizgavanja goriva. Na premiernem tekmovalnem nastopu na Švedskem v prvi polovici letošnjega leta se mu je uspelo zavihteti na stopničke za najboljše.

Pickup Ranger je pripravljen na začetek prodaje

Ford je razstavil za proizvodnjo pripravljeno različico povsem novega pickupa Ranger, ki bo v prodajne salone zapeljal v drugi polovici letošnjega leta. Povsem na novo zastavljen predstavlja sam vrh pickupov, ki zagotavljajo večjo nosilnost, izjemno zmogljivost in izboljšano varčnost, obenem pa navdušujejo z novimi merili glede udobja, tehnologije in varnosti.

Posebna različica Fieste

Premierno sta na razstavnem prostoru prikazani dve novi posebni različici Fieste. Fiesta Sport Special Edition očara s privlačnim športnim oblikovanjem zunanjosti in notranjosti ter izžareva samosvojo športnost, zmogljiv 1,6-litrski bencinski motor Duratec Ti-VCT pa poskrbi, da vozne zmogljivosti posebne različice prav nič ne zaostajajo za videzom.

Ka ostaja edinstven tudi s posebnimi različicami

Ford je za privlačnost legendarnega modela Ford Ka poskrbel še s predstavitvijo dveh izjemnih novih posebnih različic.

Navdih za različico modela Ka Grand Prix II prihaja iz sveta avtomobilskih dirk, saj ima agresivno masko motorja z videzom ogljikovih vlaken, takšen videz ima tudi dirkaška proga na vozilu, platišča iz lahke zlitine so pobarvana črno, notranjost pa je v športno rdeči barvi z dodatki z videzom ogljikovih vlaken.

MetalKa odlikuje nadvse moden videz, črno zunanjost pa dopolnjujejo kromirani zaključni detajli. V notranjosti so visoko sijajni črni vstavki usklajeni z detajli, ki navdušujejo z videzom kroma in aluminija.

2,0-litrski motor EcoBoost je dobil šest prestav

Konec tega leta bo 2,0-litrski motor EcoBoost za modela Mondeo in S-MAX na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. To športno kombinacijo pogonskega sklopa bodo lahko izbrali kupci modelov z opremo Titanium in Titanium S pri različicah z močjo 203 KM in z 240 KM. Proizvodnja se bo začela oktobra v belgijskem Genku, kombinacija pa bo na začetku na voljo le v Nemčiji in Švici.

Kuga Titanium S

Ford Kuga bo svoj robat in obenem eleganten videz dopolnil z uvedbo novega paradnega konja, modela Kuga Titanium S. Zagotovo bo povsod opazen, saj je opremljen z novimi dnevnimi lučmi s tehnologijo LED, 17-palčnimi dizajnerskimi platišči iz lahke zlitine, večjim zadnjim spojlerjem, novimi projektorskimi žarometi in bogatejšo notranjostjo.

Kuga Titanium S bo na voljo z enakim sistemom inteligentnega štirikolesnega pogona kot drugi modeli v paleti, zato bo zagotovo vozilo z najboljšimi voznimi lastnostmi in najlepšim videzom v svojem razredu. Sistem je zasnovan za takojšen odziv na vsako spremembo pogojev na cestišču in samodejno prenaša moč tistemu kolesu, ki jo najbolj potrebuje. Tako ohrani prenos vlečne sile in zagotovi, da voznik ohrani nadzor ne glede na vremenske pogoje.

Začetek proizvodnje v Fordovem obratu v Saarlouisu je načrtovan za sredino septembra.