Ford S-MAX Titanium S 2.0 STCi

Ford, Testi

V terminu 9. – 16. avgust 2011 smo imeli na testu vozilo Ford S-MAX Titanium S z 2,0-litrskim bencinskim pogonskim agregatom Duratec STCi EcoBoost in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom Powershift. Vsa vprašanja v zvezi s tem avtomobilom ste…

Fordi se že od nekdaj ponašajo z udobnim, a hkrati dobro vodljivim podvozjem. Pa gre to skupaj tudi pri družinskem enoprostorcu, kot je S-max? Gre, še toliko bolj pa če nivo opremljenosti sliši na ime Titanium S.

DC562B38-E12D-11E0-AC99-1B2866B94067V tem testu sicer ne bomo veliko besed izgubljali o obliki novega, bolje rečeno prenovljenega, S-maxa, ki je na slovenske ceste zapeljal konec lanskega leta. Omeniti velja, da Ford v najvišjem nivoju opreme ponuja pač praktično vse. Zunanjost se ponaša s kromom, zetemnjenimi stekli, halogenskimi žarometi, zadnjimi in dnevnimi lučmi s tehnologijo LED in seveda VP Bodystyling kit, ki vključuje športnejši prednji in zadnji odbijač, zadnji spojler in bočna pragova. Če menite, da vsega tega ne potrebujete, potem že v štartu zahtevajte S-maxa s skromnejšo opremo. Hkrati pa boste še zelo privarčevali.

V notranjosti se ponovno nahaja krom in ostali kvalitetni materiali. Na prvi pogled deluje vse skupaj zelo masivno in kompaktno, kar tudi je do prvih hitreje odpeljanih zavojev, ko se zasliši tu pa tam kakšen čriček. Prednja športna sedeža zagotavljata odlično bočno oporo. Prav vsi sedeži pa so oblečeni v kvalitetno alcantaro usnjeno sedežno prevleko z rdečimi všitimi detajli… da, to vse je Titanium S.

Podvozje, ki smo ga pohvalili že v uvodu bomo tudi preskočili, saj lahko le še dodamo, da se glede lege na cesti ne more z njim primerjati francoska, nemška in niti japonska konkurenca. Ford S-max Titanium S je, če to hoče voznik, zelo hiter avtomobil skozi zavoje. Zato mame, za otroke pripravite vrečke za bruhanje.

6982B6A6-CD52-11E0-AD7D-B53D66B94067Bistvo testnega S-maxa je bila vsa vgrajena avtomatizacija, ki napoveduje že napovedano. Kaj kmalu bodo popolni “autopiloti” postali realnost. Prednja bi-ksenon žarometa denimo samodejno nastavljata snop, torej dolgo in kratko luč glede na nasproti vozeča vozila. Aktivni tempomat ohranja hitrost vse dokler ne srečamo počasnejše vozilo, nakar S-max zmanjša hitrost in jo prilagodi spredaj vozečemu. Opozorilni sistem mrtvega kota in sistem za opozarjanje neželene menjave smernega pasu pa poskrbita za večjo varnost predvsem na avtocestah. S-max se je ponašal še s sistemi kot so: za pomoč pri speljevanju v klanec, za opozarjanje možnosti naleta, za odklepanje in zagon brez ključa. Omenjeno in še več pa je združeno v dodatni opremi, ki se imenuje Aktivni Parkirni Paket Plus in stane 3.635 evrov. Veliko? Gre tudi brez tega? Vsekakor. Vendar, če si lahko privoščite vse to, potem kar. Se splača, če le ne bo zaradi tega trpela vaša družinska bilanca.

Na koncu testa velja zapisati besedo ali dve o pogonskem agregatu in menjalniku. EcoBoost s prostornino 2,0 litrov ponuja 149 kW moči, kar je sicer šibkejša različica tega motorja, a vendarle povsem zadošča. Za tiste, ki želijo še močnejši družinski avtomobil lahko posežejo po različici s 176 kW oziroma po domače zapisano z 240 konjskimi močmi. Sodelovanje s Powershiftovim menjalnikom je pohvalno, saj se samodejni menjalnik težko zmede in prestavlja ob normalnem pritisku na stopalko za plin zelo tekoče. Le, ko želimo sami prestavljati pa je rahlo moteče to, da se prestavna ročica odrine na desno, stran od voznika, ter prestavlja navzgor s potiskom ročice naprej, kar ni v skladu s filozofijo in fiziko prave športne vožnje, ki jo v tem načinu tudi razume menjalnik, ki postane hitrejši ter hkrati motor odzivnejši na stopalko za plin.

Ženski komentar o vozilu Ford S-max – Nastja:
 
“Ta avtomobil mi bo pa še en lep čas ostal v spominu…
Kaj me je pri njem motilo, ne bi vedela. Kaj me je pri njem navdušilo, bi pa rekla, da čisto vse! Notranjost je zelo prostorna, armaturna plošča lepo izoblikovana,… skratka avto je »WAAW!«.
Sedeži so vrhunski – tako sprednji, kot tudi zadnji in v drzni vožnji po ovinkih nudijo odlično oporo.
Fordov konjiček S-max nudi tako vozniku, kot tudi sovozniku, veliko funkcij – katere, je seveda odvisno od izbrane dodatne opreme. Kaj vse je imel testni S-max, vam bo pa že Iztok povedal : )”

544817EC-E12D-11E0-B315-1B2866B94067

V terminu 9. – 16. avgust 2011 smo imeli na testu vozilo Ford S-MAX Titanium S z 2,0-litrskim bencinskim pogonskim agregatom Duratec STCi EcoBoost in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom Powershift. Vsa vprašanja v zvezi s tem avtomobilom ste lahko postavili na našem forumu – tema: Na testu: Ford S-MAX Titanium S 2.0 Ecoboost avtomatik.

Vprašanje uporabnika udobnost: S toliko konjji ima tudi velika platišča najbrž, koliko so velika oziroma katerih mer? Kakšno je potem podvozje, ali je sploh dovolj udobno za družinsko uporabo?
Odgovor: 18 palčna lahka lita platišča na testnem Fordu S-max pripadajo že serijsko k paketu opreme Titanium S in na njih so nameščene pnevmatike mer 235/45 R18. K tej opremi sodi tudi za 15 milimetrov znižano športno podvozje. Vsekakor velike pnevmatike in nižje ter trše podvozje vpliva na udobje avtomobila, ki je v primerjavi z osnovno opremljenim S-maxom z manjšimi pnevmatikami in višjim podvozjem zagotovo trši. Bolj kot trdoto pa je potrebno izpostaviti večjo vodljivost, saj se ta trdota zares začuti le na slabih cestah polnih lukenj, pa še tu ga rešuje velika medosna razdalja, ki vse skupaj dodatno oblaži.
 
Vprašanje uporabnika “druga vrsta sedeži”: Druga vrsta sedežev? So kot ena klop ali posamezni sedeži?
Odgovor: Druga vrsta je sestavljena iz treh posameznih poklopnih sedežev s sistemom “Ford Fold Flat”, ki se lahko pomikajo tudi vzdolžno. Prostora za noge (kolena) je dovolj že v najbolj “stisnjeni” možnosti. Udobno sedi med vožnjo tudi tisti tretji potnik na sredini, ki ima povrh vsega še dober pregled na smer vožnje.
 
Vprašanje uporabnika “sopotnikov prostor” in simpl: Koliko pa je sopotnikov predalček velik? Veliko družinskih avtomobilov jih ima zelo majhne, kar je neuporabno, če ne gre notri niti ena normalna mapa s papirji.
Odgovor: Žal tudi v S-maxu ne gre v predal pred sovoznikom cela mapa velikosti A4 papirja. Potrebno jo je malce prepogniti. Gre pa recimo v Dacio Sandero Stepway, ki smo jo imeli na testu julija 2011.
 
579D3838-E12C-11E0-B218-1B2866B94067
 
_______
Podatki:
Motor / menjalnik: 2.0 SCTi turbobencinski (149 kW/203 KM, 300 Nm) / 6. st. samodejni Powershift
Poraba po ECE: 11,0 / 6,4 / 8,1 l (CO2: 189 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 221 km/h / 8,5 sekund
Dolžina / širina / višina: 4770 / 1885 / 1660 mm
Medosna razdalja: 2850 mm
Teža: 1600 kg
Posoda za gorivo: 70 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 285–2.100l
 
Osnovna cena testnega modela: € 35.740
Cena testnega vozila z dodatno opremo: € 41.450
(dodatna oprema: Frozen bela barva, Senzorji za pomoč pri parkiranju, Prostorski paket Titanium, Premium Sony radio, Aktivni Parkirni Paket Plus)