Ford C-max Titanium 1.6 EcoBoost

Ford, Testi

V terminu med 13. in 20. septembrom 2011 smo imeli na testu družinsko enoprostorsko vozilo Ford C-max Titanium z 1,6-litrskim turbo-bencinskim pogonskim agregatom EcoBoost in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Vsa vprašanja v zvezi s tem avtomobilom…

C-max nove generacije sledi preostalim Fordovim modelom, ki so že bili deležni svežega – kinetičnega – oblikovanja.

 
9C521570-EA14-11E0-8283-F48865B94067Ob začetku testa velja poudariti, da si je C-maxa mogoče privoščiti v dveh karoserijskih različicah, takšni kot smo ga imeli mi na testu ter večji, ki sliši na ime Grand C-max. Zadnji izmed naštetih zapolnjuje vrzel med C-maxom in S-maxom. Manjšim družinam pa v veliki meri zadošča že ta najmanjši bratec, ki z všečno obliko v salone privablja tako mlade, kot nekoliko starejše kupce. Ob pogovoru z ljudmi, ki ga občudujejo, smo prišli do zaključka da je Ford s svojimi oblikovalskimi smernicami na pravi poti. Sprednji reži za vstop zraka dasta avtomobilu nekoliko bolj agresiven in atraktiven izgled. Lahka lita platišča z nizkimi presečnimi gumami pa ga prikažejo v zelo atletski luči.
 
A atlet tudi je tale C-max, saj se je pod motornim pokrovom testnega primerka skrival 1,6-litrski turbinski pogonski agregat, ki sliši na sedaj že dobro poznano ime EcoBoost. Napreden agregat z močjo 110 kW ponuja dovolj navora in moči ob hkratni varčnosti. Na testu je povprečna poraba znašala med dobrimi sedmimi in osmimi litri goriva na sto prevoženih kilometrov. K nižji porabi pripomore seveda tudi 6-stopenjski ročni menjalnik, ki ga je potrebno pohvaliti še zaradi natančnih hodov.
 
S takšnim C-maxom pa se ni lepo zapoditi v zavoj le zaradi poskočnega motorja in ubogljivega menjalnika, temveč tudi zaradi podvozja, ki ima pravo razmerje med udobnostjo in trdoto, ki nudi vozniku dovolj zaupanja. C-max se v zavojih lepo drži začrtane poti, ki mu jo voznik ukaže z volanom.
 
V notranjosti C-maxa se nadaljujejo kinetinčo oblikovane linije iz zunanjosti. Odlagalnih površin je dovolj, ena izmed uporabnejših se nahaja kar na vrhu armaturne plošče. Ponovno, kot tudi v S-maxu, razočara sovoznikov predal kamor ne moremo pospraviti mape velikost A4 formata. Voznik in sovoznik imata dovolj prostora, kot tudi lepo prilagodljiva sedeža z dovolj bočne opore. V drugi vrsti pa se nahajajo trije posamezni sedeži kar poveča fleksibilnost notranjosti avtomobila. Srednji sedež se lahko popolnoma odstrani s čimer pridobita zadnja potnika na prostoru za svoje okončine. Prtljažnik se lahko poveča do maksimalnih 1723 litrov prostornine.
 
Med številnimi elektronskimi sistemi velja izpostaviti tistega za aktivno pomoč pri parkiranju, ki se dobro obnese in bo v veliko pomoč vsem, ki jim bočno parkiranje ne gre dobro od rok. C-max parkira v idealnih pogojih brez težav, malce se lahko zatakne v primeru, ko avtomobila pred in za prosto “luknjo” nista pravilno parkirana. Pri parkiranju je potrebno slediti le navodilom, ki se izpišejo na zaslonu.
 

Testen C-max je bil opremljen z opremo Titanium ter povrh vsega še poln dodatne opreme, zaradi česar želi trgovec zanj dobrih 24 tisoč evrov. Veliko? Morda, vendar tisti, ki bo s pridom uporabljal vse te sisteme bo pač moral plačati to ceno. 
 
8315F9C8-EA7D-11E0-8D1B-F48865B94067
 

V terminu med 13. in 20. septembrom 2011 smo imeli na testu družinsko enoprostorsko vozilo Ford C-max Titanium z 1,6-litrskim turbo-bencinskim pogonskim agregatom EcoBoost in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Vsa vprašanja v zvezi s tem avtomobilom ste lahko postavili na našem forumu – tema: Na testu: Ford C-max Titanium 1.6 EcoBoost.

Vprašanje uporabnika “mešam jih”: Ali je to večji ali manjši avtomobil od S-maxa?
Odgovor: Ford C-max je manjši avtomobil v primerjavi z modelom S-max. Med njima pa se nahaja še Ford Grand C-max, ki ga bomo imeli kmalu na testu. Test S-maxa in še večjega Galaxyja pa smo že opravili in si ju lahko preberete.
 
Vprašanje uporabnika 600: Kakor vidim je to pri vas prvi 1,6 EcoBoost motor, kolikšna je poraba?
Odgovor: Da, doslej smo imeli na testu le močnejše različice s prostornino dveh litrov. Ta 1,6-litrski EcoBoost se je v C-maxu glede ekonomičnosti kar izkazal. V mešanem ciklu z malce več mestne vožnje je poraba znašala približno osem litrov na sto prevoženih kilometrov. Na relacijskih vožnjah pa se nam je uspela poraba spustiti tudi do sedmih litrov.
 
Vprašanje uporabnika starejši: Kako se pa sedi v tem avtomobilu? Višje kot v Fiesti?
Odgovor: V C-maxu se v primerjavi s Fiesto sedi bistveno višje, saj gre za manjše enoprostorsko vozilo. Sedež pa je seveda nastavljiv tudi po višini.
 
Vprašanje uporabnika “zadaj?!”: Koliko pa je prostora zadaj, dovolj za 3 otroke stare do 15 let?
Odgovor: Zadaj, torej v drugi vrsti, je dovolj prostora za kolena otrok starih do 15 let, seveda tudi za starejše. Težavo bodo imeli tisti višjerasli z dolgimi okončinami. Prednost C-maxa so tudi posamični fleksibilni trije sedeži. Trije otroci v vrsti se bodo tako brez težav vozili na potovanjih.
 
D70378E6-EA7B-11E0-8959-F48865B94067
_______
Podatki:
Motor / menjalnik: 1.6 EcoBoost turbobencinski (110 kW/150 KM, 270 Nm) / 6. st. ročni menjalnik
Poraba po ECE: 8,8 / 5,3 / 6,6 l (CO2: 154 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 204 km/h / 9,4 sekund
Dolžina / širina / višina: 4380 / 1858 / 1626 mm
Medosna razdalja: 2648 mm
Teža: 1385 kg
Posoda za gorivo: 55 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 432–1723 l
 
Osnovna cena testnega modela: € 22.320
Cena testnega vozila z dodatno opremo: € 24.835

(dodatna oprema: dodatno zatemnjena stekla, kadilski paket, Titanium paket 1 (ogrevano vetrobransko steklo, 17″ platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 215/50R17), paket za pomoč vozniku 3 (sistem za opozarjanje na mrtvi kot (BLIS), električno poklopni vzvratni ogledali, električno pomična stekla spredaj in zadaj s funkcijo skupnega odpiranja in zapiranja), paket za pomoč vozniku 2 (sistem za aktivno pomoč pri parkiranju, senzorji za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj, električno pokopni vzvratni ogledali, električno pomična stekla spredaj in zadaj s funkcijo skupnega odpiranja in zapiranja) in kovinska barva)