Ford začenja s proizvodnjo nove Fieste

Aktualno

Ford je v obratu v Kölnu zagnal proizvodnjo nove Ford Fieste in najnovejša različica najbolje prodajanega majhnega avta v Evropi bo kmalu v prodajnih salonih. Dinamično oblikovana nova različica Fieste je opremljena z novimi pametnimi tehnologijami in prelomno paleto pogonov.

Ford je v proizvodnem obratu v Kölnu zagnal proizvodnjo nove Ford Fieste in najnovejša različica najbolje prodajanega majhnega avta v Evropi bo kmalu v prodajnih salonih.
 

Dinamično oblikovana nova različica Fieste je opremljena z novimi pametnimi tehnologijami in prelomno paleto pogonov.

B3DB38B4-2E2B-11E2-B851-E7A465B94067

Ford je od začetka proizvodnje prvega modela leta 1976 po vsem svetu prodal več kot 15 milijonov Fiest. V prvih treh četrtinah leta 2012 jih je bilo v Evropi prodanih več kot 235.000, zato je Fiesta najbolje prodajan majhen avto v tej regiji.

Poleg drzne nove zunanjosti in ergonomično optimizirane udobne notranjosti nova Fiesta v Evropo prinaša Fordovo tehnologijo MyKey. S to tehnologijo lahko starši mlade voznike vzpodbujajo k varnejši vožnji in omejijo njihovo izpostavljenost tveganjem za volanom.

Nova Fiesta je opremljena tudi s sistemom povezav z glasovnim upravljanjem SYNC, funkcijo za preprečevanje naleta pri majhnih hitrostih Active City Stop in pomočjo v sili SYNC, ki potnike v primeru trčenja neposredno poveže z lokalno reševalno službo.

Nova Fiesta, ki bo kmalu v prodajnih salonih, bo na voljo tudi z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost – “Mednarodnim motorjem leta 2012”. Izpusti CO2 različice ECOnetic Technology z 1,6-litrskim dizelskim motorjem Duratorq TDCi znašajo samo 87 g/km.