Ford vlaga 4,5 milijarde dolarjev v rešitve na področju elektrificiranih vozil

Poslovno

Ford vlaga dodatne 4,5 milijarde dolarjev v rešitve na področju elektrificiranih vozil do leta 2020 in hkrati spreminja način razvoja izkušnje vozila pri uporabnikih. Do leta 2020 bo Ford v svojo paleto modelov dodal 13 novih elektrificiranih vozil, več kot 40 odstotkov globalnih modelov pa bo na voljo v elektrificiranih različicah. To je največja Fordova naložba […]

Ford vlaga dodatne 4,5 milijarde dolarjev v rešitve na področju elektrificiranih vozil do leta 2020 in hkrati spreminja način razvoja izkušnje vozila pri uporabnikih.

Do leta 2020 bo Ford v svojo paleto modelov dodal 13 novih elektrificiranih vozil, več kot 40 odstotkov globalnih modelov pa bo na voljo v elektrificiranih različicah. To je največja Fordova naložba v elektrificirana vozila v petletnem obdobju doslej.

Naslednje leto prihaja novi Focus Electric s povsem novo možnostjo hitrega polnjenja z enosmernim tokom, ki po ocenah v 30 minutah zagotovi 80 odstotkov napolnjenosti in doseg do 160 kilometrov, glede na ocene po ameriških standardih je to dve uri hitreje kot pri trenutnem Focusu Electric.

Novi Focus Electric, ki ga bodo začeli izdelovati v drugi polovici naslednjega leta, bo evropskim in severnoameriškim kupcem nudil naslednje možnosti:

  • Vmesnik SmartGauge z LCD-sklopom instrumentov, vodnikom za do okolja prijazno vožnjo EcoGuide in široko paleto prilagodljivih prikazov, ki vozniku pomagajo spremljati porabo energije električnega vozila za doseganje maksimalne učinkovitosti
  • Brake Coach je naslednja dovršena funkcija, ki voznika uči pravilnega zaviranja za maksimalen zajem energije z regenerativnim zavornim sistemom; čim več energije voznik zajame pri zaviranju, tem več energije se vrne v akumulator vozila
  • Nadvse zabaven značaj pri vožnji z dinamičnim krmiljenjem in vodenjem vozila, ki vozniku zagotavlja občutek boljše povezanosti s cesto

Fordov pomik k povečanju števila rešitev na področju elektrificiranih vozil je odgovor na naraščanje globalnih trendov, ki zahtevajo čistejša in učinkovitejša vozila.

Obenem Ford širi program raziskav in razvoja na področju elektrificiranih vozil v Evropo in Azijo. Ustvaril je sistem z vozliščem in kraki, ki globalni ekipi omogoča hitrejši razvoj tehnologije akumulatorjev in izkoriščanje možnosti posameznih trgov.

Izkušnje kot gonilo razvoja

Ford se je odločil za novo smer razvoja na tem področju, saj je v žarišče poleg vozila postavil izkušnje uporabnikov. Temu primerno so prilagodili postopek razvoja izdelkov.

“Izziv prihodnosti ni, kdo bo zagotovil največ tehnologij v vozilu, temveč komu bo uspelo te tehnologije najbolje organizirati na način, ki navduši uporabnike in izpolni njihove potrebe,” je povedal Raj Nair, izvršni podpredsednik za razvoj izdelkov in vodja tehničnega oddelka družbe Ford Motor Company. “Z opazovanjem uporabnikov lahko ugotovimo, katere funkcije in prednosti so najbolj cenjene in najpogosteje uporabljene ter poskrbimo za nadaljnje izboljšanje izkušenj v prihodnosti.”

Poleg običajnih raziskav trga Ford vlaga v družboslovne raziskave po vsem svetu, da bi si tako zagotovil vpogled v odnos uporabnikov do vozila in odkril kognitivne, družbene, tehnološke in ekonomske odtenke, ki vplivajo na zasnovo izdelka.

“Namesto da bi individualno razvijali tehnologije in funkcije, ki bi jih nato morali povezati v končnem izdelku, tako pri ustvarjanju pomembnih uporabniških izkušenj na nov način združujemo trženje, raziskave, inženiring in oblikovanje,” je povedal Nair. “Postopek razvoja izdelka smo preoblikovali in ob običajnih poslovnih tehnikah uporabljamo tudi nova odkritja antropologov, sociologov, ekonomistov, novinarjev in oblikovalcev, da ustvarimo nove izkušnje in izboljšamo življenje milijonom ljudi.”

Naslednje leto bo Ford v primerjavi z letošnjim letom podvojil število projektov, ki vključujejo etnografske raziskave.

Za ekipo znanstvenikov iz družboslovnega področja je že nekaj mesecev raziskav različnih področij, kot so prihodnost razkošnega transporta, oblikovanje odnosa med uporabnikom in vozilom ter vloga poltovornjakov oziroma pickupov v osrčju Amerike.

Naslednji preobrat v postopku razvoja izdelkov je delo oblikovalcev, ne zadošča več skica izdelka, poskrbeti morajo za popolno vizualno predstavitev izkušnje uporabnika, ki jo mora zagotoviti vsak izdelek. Serija slik določa unikatno uporabnikovo pot, ki brezhibno združuje izkušnje strojne in programske opreme.

Ta tehnika zasnove z uporabniško izkušnjo ima pomembno vlogo pri razvoju Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla naslednjo raven pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov.

“Kot avtomobilski proizvajalec in podjetje, ki je osredotočeno na zagotavljanje mobilnosti, se pri Fordu ne zadovoljimo le s snovanjem izdelkov, ki bodo ljudi prestavili od točke A do točke B,” je povedal Nair. “Način interakcije med uporabnikom in vozilom je za nas posebna izkušnja, zato iščemo nove načine, da bi navdušili uporabnike in jim izboljšali življenje.”

Pospešeno raziskovanje in razvoj akumulatorjev

Globalna razširitev Fordovega programa raziskovanja in razvoja električnih vozil ekipam inženirjev za elektrificirane pogonske sklope omogoča takojšnjo virtualno izmenjavo skupnih tehnologij in preizkusnih akumulatorjev ter hitrejši razvoj novih tehnologij ob zmanjšanju števila potrebnih dragih prototipov.

Ford je raziskovanje tehnologij akumulatorjev in razvoj za nove trge razširil tudi na Evropo in Kitajsko. Z uporabo inovativnih sistemov strojne in programske opreme, poimenovanih HIL (Hardware in a Loop – strojna oprema v zanki), lahko globalne ekipe tehnologije akumulatorjev in strojno opremo krmilnih sistemov preizkušajo v navideznem okolju ter tako preverijo, kako se bodo akumulatorji in krmilni moduli obnesli v različnih, pogosto izjemno zahtevnih, okoljih na različnih koncih sveta.

“Akumulatorji predstavljajo življenjsko moč vsakega električnega vozila in že več kot 15 let smo zavezani k utrditvi naše vodilne vloge pri raziskovanju in razvoju akumulatorjev,” je povedal Kevin Layden, direktor Fordovih programov elektrifikacije vozil.