Ford v Ženevi predstavlja novega Mustanga Bullitta za Evropo

Aktualno, Saloni

Na avtomobilskem salonu v Ženevi je Ford danes v Evropi prvič predstavil novega Forda Mustanga Bullitta. Proizvodnja za kupce v Evropi je …

Na avtomobilskem salonu v Ženevi je Ford v Evropi prvič predstavil novega Forda Mustanga Bullitta. Proizvodnja za kupce v Evropi je načrtovana za junij.

V počastitev 50-letnice legendarnega filma produkcijske hiše Warner Bros., v katerem je blestel Steve McQueen, so s podporo tretje generacije članov družine McQueen, Chasa in Madison McQueen, predstavili posebno različico novega Mustanga Bullitta.

Mustanga Bullita poganja izboljšani Fordov 5,0-litrski motor V8, ki bo predvidoma razvil 464 KM in 526 Nm navora, uvaja pa tudi tehnologijo za brezhibno prestavljanje z uskladitvijo s številom vrtljajev. Na voljo je v barvi Shadow Black ali klasični Dark Highland Green.

“Naša posebna različica novega Forda Mustanga Bullitta obuja spomine, ki si jih s ponosom delimo z družino McQueen, navdušeni pa smo, da lahko ta model zdaj prvič ponudimo tudi avtomobilskim navdušencem v Evropi,” je povedal Steven Armstrong, podpredsednik skupine in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko v družbi Ford Motor Company.

Mustang Bullitt prihaja v Evropo

To je eno najbolj epskih avtomobilskih preganjanj v zgodovini filma. V skoraj 10 minut dolgi legendarni sekvenci filma ‘Bullitt’ (studio Warner Bros.) Steve McQueen za volanom 1968 Mustanga GT Fastback po ulicah San Francisca zasleduje plačana morilca.

Novi Ford Mustang Bullitt je poklon slavnemu avtu. Posebno različico poganja 5,0-litrski motor V8, dopolnjen s sistemom odprtega dovajanja zraka in sesalnega kolektorja, 87-milimetrskimi ohišji dušilne lopute in umeritvijo krmilnega modula pogonskega sklopa modela Shelby Mustang GT350. Fordova nova tehnologija prestavljanja z uskladitvijo s številom vrtljajev zagotavlja bolj uglajeno prestavljanje v nižjo prestavo s kratkotrajnim hitrim odpiranjem dušilne lopute (Američani mu pravijo ‘blip’, pri nas bi mu rekli ‘med-plin’), športni izpušni sistem z aktivnim ventilom pa dopolni značilno grgranje motorja V8.

Med oblikovne poudarke posebne različice sodijo 19-palčna platišča v slogu Torq Thrust, rdeče zavorne čeljusti Brembo in kopija pokrova odprtine za dolivanje goriva originalnega Bullitta. V notranjosti razvajajo športni sedeži Recaro, namesto tradicionalnega Mustangovega emblema z iskrim konjičem na armaturni plošči pred sovoznikom pa bo imel vsak Mustang Bullitt ploščico z individualno številko vozila. Na notranjost originalnega modela spominja tudi glava prestavne ročice z belo biljardno kroglo.

“Nič ni uspelo zajeti duha in vznemirljivosti Mustanga tako popolno, kot prav noro avtomobilsko preganjanje v filmu ‘Bullitt,” je povedal Armstrong. “Novi Mustang Bullitt bo ob začetku prodaje v drugi polovici leta vsemu temu dodal še več moči, vznemirljive nove funkcije, kot je uskladitev prestavljanja s številom vrtljajev, zvočni sistem B&O Play in – čisto v slogu Steva McQueena – zadržanost s ‘kul’ pečatom.”

Ford je novega Mustanga Bullitta v Evropi predstavil s pomočjo tretje generacije članov družine McQueen, saj sta se mu pridružila Chase in Madison. Vnuk in vnukinja Steva McQueena sta skupaj z očetom, Chadom McQueenom, nastopila v sceni z avtomobilskim preganjanjem, tokrat postavljenim v švicarske Alpe blizu Ženeve kot homage legendarnemu filmskemu lovu v izvirnem ‘Bullittu’, ki ga ljubitelji filma zlepa ne bodo pozabili.

Ob novem Mustangu Bullitu je na Fordovem razstavnem prostoru v Ženevi na ogled tudi 1968 Ford Mustang GT v barvi Highland Green s 6,4-litrskim motorjem V8 – isti model, kot ga je v filmu ‘Bullitt’ vozil Steve McQueen.