Ford v Parizu predstavlja…

Aktualno, Saloni

Ford bo poskrbel za posodobitev avtomobilske ponudbe s pospešenim uvajanjem novih osebnih in gospodarskih vozil, vključno z nekaj novimi modeli, ki so prikazani na Avtosalonu v Parizu – novim Mondeom, Fiesto, EcoSportom in Tourneom Connect.

Ford bo poskrbel za posodobitev avtomobilske ponudbe s pospešenim uvajanjem novih osebnih in gospodarskih vozil, vključno z nekaj novimi modeli, ki so prikazani na Avtosalonu v Parizu – novim Mondeom, Fiesto, EcoSportom in Tourneom Connect.
 

Ford bo do leta 2017 svojo paleto evropskih modelov skoraj podvojil in tako poskrbel za najbolj svežo in sodobno ponudbo osebnih vozil v Evropi. Pri gospodarskih vozilih bo Ford v enakem obdobju paleto posodobil s povsem novimi ali znatno prenovljenimi modeli 1,3-krat, kar znatno presega prizadevanja vseh tekmecev.

Pri Fordu v naslednjih petih letih pričakujejo rast skupnega evropskega trga osebnih in gospodarskih vozil vključno z Rusijo za 20 odstotkov na 23 milijonov vozil.

Povsem novi Mondeo

Povsem novi Mondeo je prvi model, ki je izdelan na Fordovi novi globalni platformi segmenta CD. V Evropi za vrhunsko prefinjenost premierno uvaja zadnje vzmetenje z integralnim členom in zastavlja višja merila z vsestransko nastavljivimi sedeži z masažno funkcijo in ogrevanim volanskim obročem.

Mondeo bo na voljo v izvedbi s petimi in štirimi vrati ter kot karavan. Opremljen bo s številnimi inovativnimi tehnologijami, med katerimi bo tudi napredna aktivna pomoč pri parkiranju – Fordov prvi sistem, ki podpira bočno in pravokotno parkiranje.

S povsem novim Mondeom bodo v Evropi prvič na voljo Fordovi napihljivi zadnji varnostni pasovi, opremljen pa bo tudi s pomično panoramsko streho, prvimi prilagodljivimi žarometi, ki v tem razreduv celoti delujejo s svetili LED, električnim nastavljanjem volana in sistemom SYNC z vmesnikom MyFord Touch.

Za pogon povsem novega Mondea bodo kupci lahko izbrali tudi 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost – “Mednarodni motor leta 2012” – ali 1,6-litrski dizelski motor z različico ECOnetic Technology, Mondeo s štirimi vrati pa bo na voljo tudi kot prvo hibridno električno vozilo z bencinskim motorjem v tem razredu.

Nova Fiesta

Elegantna nova Fiesta bo na voljo s sedmimi pogonskimi sklopi z izpusti CO2 manj kot 100 g/km in porabo goriva 4,3 l/100 km ali manj*.

Fordov 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost se premierno predstavlja v Fiesti z močjo 100 KM ali 125 KM, trivaljni 1,0-litrski bencinski motor brez turbopolnilnika z močjo 65 KM ali 80 KM pa bo prvič na voljo v Fordovem vozilu.Poseben model ECOnetic Technology je opremljen z dodatnimi tehnologijami za varčevanje z gorivom, kar omogoča izpuste CO2 87 g/km in porabo 3,3 l/100km.

Nekatere različice bodo opremljene s Fordovim sistemom Auto-Start-Stop, ki samodejno izklopi motor, ko vozilo miruje, in ga ponovno zažene, ko želi voznik speljati. Z bencinskimi pogoni bodo imele izpuste CO2 manj kot 100 g/km. Šeststopenjski menjalnik Powershift bo prvič na voljo s to paleto vozil.

Paket vodilnih funkcij za pomoč vozniku in večjo varnost v novi Fiesti bo vključeval tudi funkcijo MyKey in sistem povezav v vozilu SYNC s pomočjo v sili.

Povsem novi EcoSport

Povsem novi EcoSport temelji na Fordovi globalni platformi za vozila segmenta B in bo evropskim kupcem na voljo v 18 mesecih.Opremljen bo z nagrajenim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost in se bo postavil ob bok povsem novi različici modela Kuga, pozneje pa bo na voljo tudi Ford Edge, večji in razkošnejši model, ki je zelo priljubljen v Severni Ameriki.

3D58B984-0C78-11E2-8723-E7A465B94067

“Ford EcoSport izjemno vrednost, kakovost in varčno porabo goriva Fieste združuje z izjemnim videzom in občutkom sodobnega SUV-ja,” je povedal Nick Collins, direktor Fordove globalne linije vozil razreda B. “Z elegantnim oblikovanjem bo nadvse privlačna dopolnitev Fordovih vozil v segmentu B, v katerem sta tudi inovativni kompaktni enoprostorec B-MAX in nova Fiesta.”

Povsem novi EcoSport je prvi globalni Ford, ki ga bodo v celoti razvili v Južni Ameriki.Ford je s tem revolucionarnim modelom, ki ga je predstavil leta 2003, vzpostavil nov segment in v tej regiji doslej prodal več kot 700.000 vozil.

Povsem novi Tourneo Connect

Elegantni novi Tourneo Connect predstavlja privlačno in dostopno možnost za aktivne družine, ki želijo avto z dinamičnim videzom, izjemno prostornostjo in vsestranskostjo ter najnovejšimi Fordovimi tehnologijami iz osebnih vozil – vključno z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, funkcijo za preprečevanje naleta pri majhnih hitrostih Active City Stop in Fordovim sistemom SNYC.

Novo družinsko vozilo je na voljo s petimi ali s sedmimi sedeži in navdušuje s povsem novo notranjostjo, ki omogoča prilagodljivo prilagajanje prostora za potnike in prtljago. Paleta izjemno varčnih dizelskih in bencinskih motorjev bo po pričakovanjih zagotovila najmanjšo porabo goriva v tem razredu. Tourneo Connect bo v Evropi predvidoma naprodaj v drugi polovici leta 2013.

Formula Ford z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost

Ford je razstavil dirkalnik serije Formula Ford, ki ga poganja Fordov 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost.Dirkalnik, ki izpolnjuje vse zahteve za uporabo v običajnem prometu, je neuradno dosegel največjo hitrost 255,5 km/h, pospešek 0–100 km/h pa je znašal manj kot štiri sekunde. Pred kratkim je zabeležil enajsti najhitrejši krog vse časov na slavni progi Nordschleife nemškega dirkališča Nürburgring – 7 minut in 22 sekund.