Ford v Evropi povečal tržni delež

Poslovno

Ford je zaradi velikega povpraševanja po novih modelih in gospodarskih vozilih te znamke v letu 2014 povečal prodajo in pridobil tržni delež v Evropi. Ford je v letu 2014 na svojih 20 tradicionalnih evropskih trgih skupno prodal 1,16 milijona vozil, kar pomeni povečanje za 7,3 odstotka v primerjavi s prejšnjim letom. Fordov skupni tržni delež […]

Ford je zaradi velikega povpraševanja po novih modelih in gospodarskih vozilih te znamke v letu 2014 povečal prodajo in pridobil tržni delež v Evropi.

Ford je v letu 2014 na svojih 20 tradicionalnih evropskih trgih skupno prodal 1,16 milijona vozil, kar pomeni povečanje za 7,3 odstotka v primerjavi s prejšnjim letom. Fordov skupni tržni delež med vozili v Evropi se je leta 2014 povečal za 0,2 odstotne točke na 8,0 odstotkov, kar je najvišja raven po letu 2011. Ford je ostal druga najbolje prodajana avtomobilska znamka v Evropi.

Več kot polovica Fordovih vozil, prodanih v lanskem letu, so bili povsem novi ali znatno prenovljeni modeli, ki so na trg prišli po koncu leta 2012, ko je Ford objavil svoj načrt za veliko hitrejše uvajanje novih vozil v Evropi.

european_sales_2014

Prodaja Fordovih gospodarskih vozil se je v primerjavi z letom 2013 izboljšala za 21 odstotkov, saj so zahvaljujoč povsem osveženi in razširjeni paleti Transitov skupno prodali kar 227.000 vozil. Tako se je tržni delež Fordovih gospodarskih vozil v celotnem letu povečal za 1,4 odstotne točke na 11,4 odstotkov, največ po letu 1997.

Fordova osredotočenost na povečevanje prodaje zasebnim kupcem in strankam z avtoparki, ki se je izkazala za pozitivno na področju ugleda blagovne znamke in ohranjanja vrednosti, skrbi za napredek tudi v prihodnje. Delež Fordovih vozil, ki so jih kupili zasebni uporabniki in upravitelji avtoparkov, je v letu 2014 znašal 74 odstotkov celotne prodaje osebnih avtomobilov, eno odstotno točko več kot v prejšnjem letu in tri odstotne točke več od povprečja v avtomobilski panogi.

Pričakovanja za leto 2015

Ford je potrdil, da bo sredi leta 2015 naprodaj povsem novi sedemsedežnik Ford Galaxy. Med drugimi novostmi za to leto so še povsem novi S-MAX, C‑MAX, Grand C-MAX, priklopni hibrid C-MAX Energi, Focus ST in dizelski Focus ST, Mustang in prenovljene različice modelov EcoSport, Ranger, Transit Connect in Tourneo Connect. Povsem novi SUV Edge bo začetek proizvodnje dočakal konec leta 2015.