Ford Ranger kot najvarnejši pickup v Evropi

Aktualno

Ford Ranger je utrdil svoj položaj kot najvarnejši pickup v Evropi, saj je odlično prestal ocenjevanje, ki so ga uvedli pri organizaciji Euro NCAP. Strokovnjaki za preizkusna trčenja so ponovno ocenili Rangerja z novim sistemom.

Ford Ranger je utrdil svoj položaj kot najvarnejši pickup v Evropi, saj je odlično prestal ocenjevanje organizacije Euro NCAP.

 
Strokovnjaki za preizkusna trčenja so ponovno ocenili Rangerja z novim sistemom ocenjevanja, ki so ga uvedli za leto 2012, in pickup je dosegel najvišjo možno oceno s petimi zvezdicami.
 
Ta rezultat pomeni, da Ranger ostaja edini pickup s petimi zvezdicami na trgu. Po ponovnem ocenjevanju je pet zvezdic zadržal tudi najbolje prodajani Focus.
 
ford ranger“Preizkusna trčenja Euro NCAP za leto 2012 so barometer varnosti, s katerim bodo ponovno izmerili vsa nova vozila, zato lahko Focusu in Rangerju samo čestitamo za odličen rezultat z doseženimi petimi zvezdicami,” je povedal Stuart Southgate, direktor avtomobilske varnosti pri Fordu.
 
Ranger ima edinstvene funkcije za zaščito pešcev, vključno s posebno strukturo pod pokrovom motornega prostora, ki zmanjša nevarnost za poškodbe glav pešcev. V sprednji odbijač je vgrajen material, ki vpija energijo in dodatno izboljša varnost. Te funkcije so Rangerju zagotovile rekordno visok rezultat Euro NCAP za zaščito pešcev.
 
Predstavnik organizacije Euro NCAP Michiel van Ratingen je povedal, “Spremembe našega sistema ocenjevanja še bolj poudarjajo pomembnost zaščite pešcev. Novi Ford Ranger je kot edino vozilo v svojem razredu dosegel naše nove zahteve, ki jih postavljamo za oceno s petimi zvezdicami.”