Ford prejel šest priznanj Euro NCAP

Aktualno

Ford je prvi proizvajalec avtomobilov, ki je prejel šest različnih priznanj Euro NCAP Advanced za izjemne tehnološke inovacije, saj je organizacija Euro NCAP nagradila tudi sistema MyKey v novi Fiesti in SYNC s pomočjo v sili v povsem novem B-MAX-u, novi Fiesti, C-MAX-u, Focusu in Kugi.

Ford je prvi proizvajalec avtomobilov, ki je prejel šest različnih priznanj Euro NCAP Advanced za izjemne tehnološke inovacije, saj je organizacija Euro NCAP nagradila tudi sistema MyKey v novi Fiesti in SYNC s pomočjo v sili v povsem novem B-MAX-u, novi Fiesti, C-MAX-u, Focusu in povsem novi Kugi.
 

Ford je v zadnjem krogu preizkusnih trčenj te neodvisne organizacije za varnost avtomobilov osvojil tudi maksimalnih pet zvezdic pri ocenjevanju varnosti nove Kuge in nove Fieste.

V novi Fiesti tehnologija MyKey staršem omogoča, da določijo nekatere omejitve, s katerimi pomagajo mladim voznikom voziti varneje – tako lahko na primer omejijo največjo hitrost vozila in zmanjšajo največjo glasnost zvočnega sistema. Možno je nastaviti tudi zgodnejše opozorilo za pomanjkanje goriva, preprečiti izklop varnostnih funkcij, kot sta elektronski nadzor stabilnosti in aktivno preprečevanje naleta pri majhni hitrosti (Active City Stop), ter povsem utišati zvočni sistem, dokler voznik in sovoznik nista pripeta z varnostnim pasom.

V primeru nezgode sistem SYNC s pomočjo v sili potnikom v povsem novem B-MAX-u omogoči, da pokličejo lokalno reševalno službo v enem od 26 jezikov (največ med vsemi podobnimi sistemi), ki jih govorijo v 40 evropskih regijah. Sistem uporabi podatke vgrajene enote GPS, zemljevide in mobilno telefonsko omrežje, da določi mesto nezgode in z uporabnikovim mobilnim telefonom, ki je povezan prek Bluetootha, pokliče lokalno reševalno službo. Tehnologija je na voljo tudi v novi Fiesti, C-MAX-u, Focusu in novi Kugi.

Ford je že prejel priznanja Euro NCAP Advanced za varnostni sistem preprečevanja naleta pri majhni hitrosti (Active City Stop) v povsem novem B-MAX-u in Focusu. Tudi Ford Focus je prejel priznanja Advanced za nadzor voznikove zbranosti (Driver Alert), opozorilo za oviro pred vozilom in tehnologijo za ohranjanje voznega pasu (Lane Keeping Aid).

81E2DCD8-683B-11E1-825A-B74F66B94067Nova Kuga je prejela pet zvezdic pri preizkusnih trčenjih Euro NCAP in pri tem dosegla 88 odstotkov za celovito zaščito – to je doslej najvišja ocena med srednje velikimi SUV-ji. 94 odstotkov je prejela za zaščito odraslih in 86 odstotkov za zaščito otrok. Nova Kuga je opremljena s sistemom SYNC s pomočjo v sili, aktivnim preprečevanjem naleta pri majhni hitrosti in sistemom za informacije o mrtvih kotih (Blind Spot Information System), ki z opozorilno lučko v zunanjem ogledalu opozori na morebitne nevarnosti v voznikovem mrtvem kotu.

Nova Fiesta je prejela oceno s petimi zvezdicami Euro NCAP; pri celoviti zaščiti je dosegla 83 odstotkov, pri zaščiti odraslih 91 odstotkov in pri zaščiti otrok 86 odstotkov. Poleg premierne uvedbe funkcije MyKey je kot prva v tem razredu na voljo s funkcijo za aktivno preprečevanje naleta pri majhni hitrosti in sistemom SYNC s pomočjo v sili, za dodatno zaščito v primeru nezgode pa je več kot pol karoserije izdelane iz ojačanega in ultraojačanega jekla.