Ford odpira razširjeno dizajnersko središče

Aktualno

Ford je odprl razširitev svojega dizajnerskega središča v Merkenichu pri Kölnu v vrednosti 11,6 milijona evrov. Razširjeno središče ima odprto in tekočo zasnovo, ki ustvarja ustrezno okolje za učinkovito komunikacijo in izmenjavo idej.

Ford je odprl razširitev svojega dizajnerskega središča v Merkenichu pri Kölnu v vrednosti 11,6 milijona evrov.
 

2D971DCE-9195-11E0-AC92-C16465B94067Razširjeno središče ima odprto in tekočo zasnovo, ki ustvarja ustrezno okolje za učinkovito komunikacijo in izmenjavo idej. Ford je namestil tudi “videozid”, ki lahko projicira zasnove vozil in konceptov v treh dimenzijah in v navideznih okoljih. Z novimi stružnicami, ki delujejo v povezavi s programi za računalniško oblikovanje, bodo iz gline izdelali natančne modele novih vozil, da bodo lahko v vetrovniku preverili njihovo aerodinamičnost. Preoblikovali so tudi obstoječe studie. Razširjeno Fordovo oblikovno središče je dom ekipe oblikovalcev in razvojnikov, ki so globalno odgovorni za majhna in kompaktna vozila, vključno s Fiesto in Focusom. Razširitev s površino 3000 m2 je središče povečala na skupnih 16.000 m2.

“Videozid nam bo omogočil komunikacijo z našimi kolegi po vsem svetu v realnem času – tako bomo lahko izmenjevali oblikovalske ideje, spremljali napredek in komentirali delov v Avstraliji, Severni Ameriki in tukaj v Evropi,” je povedal Smith.

Zasnova razširitve z odprtim načrtom pomeni, da med ekipami, ki delajo v središču, ni ovir, kar vzpodbuja odprto in vključujočo atmosfero, ki je nadvse pomembna pri postopku oblikovanja.

Novi oddelek je največja posamezna razširitev dizajnerskega središča od leta 1968, ko je bilo zgrajeno.