Ford: novi modeli v letu 2015

Novosti

Ford, ki je lani ob velikem povpraševanju kupcev po Fordovih novih modelih osvojil največji tržni delež po letu 2011, je napovedal, da bo s številnimi novimi izdelki leto 2015 eno najbolj živahnih v zgodovini podjetja.  Ford je prvič potrdil, da bo sredi leta 2015 naprodaj povsem novi sedemsedežnik Ford Galaxy. Med drugimi novostmi za to […]

Ford, ki je lani ob velikem povpraševanju kupcev po Fordovih novih modelih osvojil največji tržni delež po letu 2011, je napovedal, da bo s številnimi novimi izdelki leto 2015 eno najbolj živahnih v zgodovini podjetja.

 Ford je prvič potrdil, da bo sredi leta 2015 naprodaj povsem novi sedemsedežnik Ford Galaxy. Med drugimi novostmi za to leto so še povsem novi S-MAX, C‑MAX, Grand C-MAX, priklopni hibrid C-MAX Energi, ki bo najprej na voljo na Nizozemskem, in Mustang. Povsem novi SUV Edge bo začetek proizvodnje dočakal konec leta 2015.

Poleg tega bo Ford svojo prodajno ponudbo v Evropi dopolnil z različicami povsem novega Mondea z inteligentnim štirikolesnim pogonom, zmogljivimi dizelskimi in bencinskimi motorji ter nagrajenim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost. Družini novih Focusov se bosta v začetku tega leta pridružila tudi novi Focus ST in Focus ST z dizelskim motorjem, sledile pa bodo prenovljene različice modelov EcoSport, Ranger, Transit Connect in Tourneo Connect.

Ford-S-MAX_15

V letošnjem letu Ford načrtuje začetek prodaje novih ali znatno prenovljenih različic osebnih vozil, ki so lani zagotovila približno 45 odstotkov skupne prodaje.

Podrobnejši pregled Fordovih načrtov za leto 2015

Vignale

Na področju izdelkov in izkušnje lastništva Ford letos premierno uvaja vrhunsko linijo Vignale, v kateri bo kupcem najprej na voljo Mondeo Vignale, sledil pa mu bo S-MAX Vignale. Modeli Vignale bodo naprodaj pri izbranih pooblaščenih trgovcih po vsej Evropi.

V novi program prodajno-servisnih centrov “FordStores”, ki ga uvajajo v Evropi, bo vključen tudi salon Vignale Lounge, za katerega je smernice zastavila ekipa oblikovalcev, podpisana pod Mondeom Vignale. Saloni bodo del podpore pri uvajanju Fordove nove vrhunske linije Vignale.

Med posebej prikrojenimi storitvami za stranke, ki so v salonih Ford Lounge kupili novi model Ford Vignale, bosta brezplačen prevzem vozila za servisiranje na domačem ali službenem naslovu in dostava na kraj prevzema, čas servisiranja pa bo prilagojen strankinim željam. Za vsa naročila in dogovore glede izdelkov linije Vignale bo strankam Vignale na voljo posebna brezplačna telefonska številka. Za vozila Vignale bo zadolžen poseben strežnik, ki bo skrbel za pozorno ravnanje z vozilom in ga bo lastniku predal očiščenega zunaj in znotraj, zagotovljeno pa bo tudi voskanje karoserije.

Fordov športni program

Avtomobilski športni navdušenci v tem letu pričakujejo prihod legende. Po več kot 50 letih bo v Evropi prvič na voljo povsem novi Ford Mustang. Za pogon ‘fastbacka’ in kabrioleta bodo kupci lahko izbirali med Fordovim novim 2,3-litrskim motorjem EcoBoost in najnovejšo generacijo Fordovega legendarnega 5,0-litrskega motorja V8.

V začetku leta 2015 bo v Fordovih prodajnih salonih naprodaj novi Focus ST. Kupci bodo lahko izbirali med petvratno limuzino in karavanom, novi Focus ST pa bo prvič doslej na voljo tudi z zmogljivim dizelskim motorjem, s katerim bo to Fordov športni avto z najvarčnejšo porabo in najmanjšimi izpusti CO2 vseh časov.

Šele prejšnji mesec je Ford potrdil, da bodo v prodajni program uvrstili tudi povsem novo različico Focusa RS. To bo 30. Fordov model RS od prve uvedbe leta 1967, prvi, ki bo naprodaj po vsem svetu, in eden od 12 novih športnih modelov, s katerimi bo Ford globalno navduševal uporabnike do leta 2020.

 2015_Mustang_1

Vozila za prevoz (več) oseb

Letos se bo Fordovi paleti družinskih vozil pridružil povsem novi Ford Galaxy iz pete generacije enega najbolj priljubljenih družinskih sedemsedežnikov v Evropi.

Družinam bo namenjena obširna ponudba novih modelov, ki jo bo spomladi obogatila povsem nova različica pionirja med športnimi enoprostorci, modela S-MAX. Za najpestrejšo izbiro med tovrstnimi vozili v Evropi bo družina modelov MAX, v kateri sta tudi vsestranski enoprostorec B-MAX in povsem novi C-MAX Energi, dobila še dva nova člana: to sta novi izvedbi večnamenskih enoprostorcev C-MAX in Grand C-MAX.

 FordC-MAX_exterior01

Športni terenci (SUV-ji)

Fordova razširitev ponudbe SUV-jev se je začela z uvedbo nove Kuge, modela, ki se je prvič predstavil konec leta 2012. Lani je Ford predstavil še povsem novi kompaktni SUV EcoSport, ki praktičnost in dostopnost majhnega avtomobila združuje s prostornostjo in prilagodljivostjo športnega terenca.

Letos se bo začela tudi proizvodnja Fordovega najnaprednejšega SUV-ja, povsem novega modela Edge, ki bo prvič na voljo kupcem v Evropi. V obširni paleti majhnih, srednjih in velikih športnih terencev bo nekaterih izboljšav deležen tudi EcoSport.

Povsem novi Mondeo

Ford bo dopolnil ponudbo različic povsem novega Mondea s prvim električnim vozilom Mondeo Hybrid. Mondea bo prvič lahko poganjal 1,0-litrski EcoBoost, motor z osupljivimi tremi zaporednimi nazivi Mednarodni motor leta, saj je to zmago osvojil tudi leta 2014. Med pogonskimi sklopi bo Ford uvedel tudi inteligentni štirikolesni pogon in nov 2,0-litrski dizelski motor TDCi z 210 KM in dvojnim zaporednim turbopolnilnikom.