Ford napoveduje nova sodelovanja pri raziskavah

Zanimivosti

Ford je napovedal nova raziskovalna sodelovanja na področju inovativnih pristopov k vožnji, mobilnosti in avtonomnim vozilom, s katerimi bi pomagali rešiti prihodnje globalne izzive pri prevozu. Fordov evropski center za raziskave in inovacije v Aachnu skupaj z inštitutom za upravljanje tehnologij in inovacij Univerze RWTH v Aachnu februarja uvaja projekt Inovativne izkušnje osebne mobilnosti. Cilj projekta […]

Ford je napovedal nova raziskovalna sodelovanja na področju inovativnih pristopov k vožnji, mobilnosti in avtonomnim vozilom, s katerimi bi pomagali rešiti prihodnje globalne izzive pri prevozu.

Fordov evropski center za raziskave in inovacije v Aachnu skupaj z inštitutom za upravljanje tehnologij in inovacij Univerze RWTH v Aachnu februarja uvaja projekt Inovativne izkušnje osebne mobilnosti.

Ford-v-Parizu

Cilj projekta je ugotavljanje funkcij, tehnologij, storitev in rešitev, s katerimi bi Ford izpolnil želje in pričakovanja uporabnikov glede osebne mobilnosti ter pomagal odgovoriti na izzive družbe, ki jih med drugim predstavljajo prometni zastoji in varovanje okolja.

Ford letos sodeluje tudi v britanski pobudi Autodrive, ki raziskuje možnosti integracije povezanih vozil in vozil brez voznika v vsakdanje življenje.

Oba projekta sta del načrta Fordove pametne mobilnosti, objavljenega v začetku tega leta, ki pospešuje inovacije na področjih povezanosti, mobilnosti, avtonomnih vozil, izkušenj strank in obdelave velikih količin podatkov.

Spreminjanje prihodnosti mobilnosti

Projekt Inovativne izkušnje osebne mobilnosti povezuje Fordove strokovnjake in univerzitetne raziskovalce pri preučevanju poslovnih modelov iz različnih panog in sprememb drugih inovatorjev ter odkrivanju možnosti za uporabo v avtomobilski panogi in zagotavljanju mobilnostnih rešitev.

Ford bo preučil tudi primera podjetij Apple in Amazon, obe sta iz ponudnika enega izdelka in storitve zrasli v družbi, ki zagotavljata popoln ekosistem strojnih in programskih platform in storitev. Projekt bo ugotovil, kako bi lahko s takšnimi pristopi izboljšali izkušnje pri lastništvu avtomobila, kakšni so možni novi pristopi k skupni rabi vozil in personalizaciji rešitev za mobilnost ter kako ustvariti inovativne možnosti in nove poslovne priložnosti.

Fordovo preučevanje inovativnosti pri mobilnosti usmerjajo štirje megatrendi:

  • Urbanizacija – Do leta 2030 pričakujemo, da bo na svetu vsaj 41 velemest z več kot 10 milijoni prebivalcev. Danes je takšnih velemest 28, zato bo prišlo do velikega pritiska na obstoječe cestne infrastrukture in večje potrebe po pametnejših avtomobilih, pametnejših cestah in pametnejših mestih.
  • Hitra rast globalnega srednjega razreda – Strokovnjaki napovedujejo, da se bo globalni srednji razred do leta 2030 podvojil na štiri milijarde zemljanov. Številni v rastočem srednjem razredu bodo želeli imeti avto, kar bo od proizvajalcev zahtevalo tudi reševanje morebitnih globalnih prometnih preobremenitev.
  • Poslabšanje kakovosti zraka – Zaradi povečanja števila vozil se bodo morali avtomobilski proizvajalci ukvarjati tudi s težavami zaradi kakovosti zraka in zagotoviti avtomobile z varčnejšo porabo goriva in alternativnimi pogoni.
  • Sprememba odnosa uporabnikov – Mlajše generacije imajo drugačne navade glede mobilnosti – še posebej v Evropi, kjer integrirani sistemi javnega in mestnega prevoza predstavljajo pomembno alternativo lastništvu avtomobila –, zato morajo avtomobilski proizvajalci ponovno razmisliti o svoji vlogi.

Avtonomna vozila

Ford je danes objavil, da bo v letu 2015 sodeloval tudi v pobudi Autodrive, ki jo podpira britanska vlada.

Ford bo skupaj z drugimi proizvajalci preučil možnosti integracije avtomobilov brez voznika in povezanih avtomobilov v vsakdanje življenje in bo kot pomoč pri preizkušanju inovativnih javnih prevoznih sistemov zagotovil dva prototipa z možnostjo komunikacije med vozili.

Tehnologije za povezavo med vozili ter povezavo med vozili in infrastrukturo, kot jih v sklopu britanske pobude Autodrive preizkušajo v dejanskih mestnih okoljih, bodo prispevale tudi k razvoju povsem avtonomnih vozil.

Nekatere Fordove funkcije za delno avtonomijo so že danes na voljo s Fordovimi vozili: pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prilagodljivi tempomat, pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev in aktivna pomoč pri parkiranju, prihaja pa še pomoč pri prometnih zastojih (Traffic Jam Assist).

Avtonomna vozila iz Fordovega raziskovalnega programa že prehajajo v program razvoja vozil in flota povsem avtonomnih raziskovalnih modelov Ford Fusion Hybrid je že vključena v nadaljnji razvoj in cestno preizkušanje. Vozila uporabljajo funkcije za delno avtonomijo, ki jih poznamo iz najnovejših Fordovih modelov, dopolnjujejo pa jih štiri tipala LiDAR za ustvarjanje sprotne 3D-slike okolja.

Z uporabo tipal LiDAR lahko vozilo zaznava predmete v svoji okolici ter z naprednimi algoritmi v skladu z natančnimi zemljevidi oziroma slikami predvideva, kje so vozila in pešci ter ali se bodo morda premaknili.