Ford načrtuje virtualno tovarno

Aktualno

Ford Evropa razvija povsem virtualno tovarno, s katero bo simuliral celotno linijo za sestavljanje v proizvodnem obratu. Po ustvarjanju in analizi računalniških simulacij celotnih postopkov proizvodnje vozil bo podjetje izboljšalo kakovost in zmanjšalo stroške.

Ford Evropa razvija povsem virtualno tovarno, s katero bo simuliral celotno linijo za sestavljanje v proizvodnem obratu.
 

Po ustvarjanju in analizi računalniških simulacij celotnih postopkov proizvodnje vozil bo podjetje izboljšalo kakovost in zmanjšalo stroške dejanskih proizvodnih obratov.

7FB23FE6-E1F6-11E1-8BC6-91B165B94067

“Z delom na našem projektu virtualne tovarne smo že začeli, zato nam ne bo treba hoditi v dejanski obrat z linijo za sestavljanje, da bi izvajali testiranja ali raziskovali možne izboljšave obrata,” je povedal José Terrades, inženir za simulacije pri Fordu Španija. “Virtualne tovarne bodo Fordu omogočile predogled in optimizacijo sestavljanja prihodnjih modelov v vsakem našem obratu povsod po svetu. Z naprednimi simulacijami in virtualnimi okolji, ki jih že imamo na voljo, bo Ford po našem prepričanju ta cilj dosegel v bližnji prihodnosti.”

Pri izdelavi končnega Fordovega vozila je treba sestaviti na tisoče komponent. Računalniška simulacija postopka sestavljanja podjetju omogoča, da preizkusi postopek izdelave vozila pred vlaganjem v vire, ki jih zahteva dejanska proizvodna linija. Ford je kot prvi izdelovalec avtomobilov že leta 1997 uporabil računalniško simulacijo za načrtovanje sestavljanja vozil v obratih po vsem svetu. Računalniška simulacija je zdaj sestavni del Fordovih postopkov.

“Simulacije postopka končnega sestavljanja, ki jih uporabljamo danes, nam omogočajo veliko več od preprostega načrtovanja zaporedij pri izdelavi,” je povedal Nick Newman, vodja uvedbe pri Fordu Nemčija. “Celotne avtomobile lahko sestavljamo v navideznem okolju kot ogromne sestavljanke in ocenimo najmanjše podrobnosti postopka konstrukcije, zato jih bomo v prihodnje uporabljali še pogosteje.”

Ford uporablja dovršeno tehnologijo kamer za skeniranje in digitalizacijo dejanskih proizvodnih obratov, s pomočjo katere ustvari ultra-realistična 3D virtualna proizvodna okolja. Vodilno vlogo pri razvoju virtualnih tovarniških okolij ima Fordov obrat v španski Valencii, ki omogoča tudi oddaljeno ocenjevanje na različnih koncih sveta.

Posebni projektorji in polarizacijska stekla za zaznavanje gibanja pomagajo ustvariti interaktivne scenarije s 3D-virtualno resničnostjo proizvodnje.

Znotraj teh okolij poteka simulacija potrebnih ukrepov dejanskih operaterjev linije za sestavljanje, ki Fordovim strokovnjakom za ergonomijo pomaga odpraviti naporne drže in optimizirati posamezne vidike postopka sestavljanja.

Fordovi strokovnjaki za ergonomijo v Kölnu uporabljajo računalniške simulacije za temeljito preiskavo postopka vgradnje celo najmanjših sestavnih delov in analizo, ali bi s spremembami lahko dosegli, da bi bilo opravilo za operaterja linije še bolj preprosto.

Navidezni uslužbenec “Jack” lahko simulira dejanja tako moških kot ženskih zaposlenih ob liniji za sestavljanje. To omogoča preverjanje in ocenjevanje izjemnih podrobnosti postopkov, vse do okretnosti operaterjevih prstov v omejenem prostoru. “Jackova” napredna programska oprema ocenjuje, kakšnim zahtevam so izpostavljeni dejanski operaterji, in že v fazi simulacije razkrije 80 odstotkov ergonomskih problemov pri postopku sestavljanja.

Ford povečuje tudi uporabo vozil s tehnologijo “obogatene resničnosti”. Te 3D-simulacije vozil s kombiniranjem inženirskih podatkov in skeniranih slik fizičnih prototipov omogočajo učinkovito ovrednotenje integracije sestavnih delov.

Z računalniškimi simulacijami Ford izvaja popolne “virtualne proizvodne dogodke” za programe novih vozil. Pred simulacijo celotnega postopka sestavljanja od začetka do konca strokovnjaki zberejo digitalne inženirske podatke za vsak sestavni del in jih naložijo v virtualno proizvodno okolje.

Vse te dejavnosti lahko zmanjšajo potrebo po ustvarjanju fizičnih prototipov vozil ali orodij za ovrednotenje.

Tako na primer interaktivna 3D-okolja notranjosti Fordovih razvojnih modelov vozil v Fordovem oddelku s samodejnim virtualnim okoljem CAVE (Cave Automatic Virtual Environment ) v Kölnu omogočajo ovrednotenje različnih vidikov, vključno s preglednostjo, dosegljivostjo elementov, ergonomijo in prostornostjo pred izdelavo fizičnega prototipa.

“Okolje CAVE v postopek razvoja prinaša čustva,” je povedal Jörg Querengässer, nadzornik za vozno okolje in navidezno resničnost pri Fordu Nemčija. “Zdaj si vozil ne predstavljamo samo s pomočjo tehničnih dimenzij, zdaj lahko vstopimo in sedemo za volan ter v celoti doživimo virtualno vozilo.”