Ford na Avtosalonu v Ženevi

Aktualno, Saloni

Preobrazba Forda Evropa z novimi izdelki dobiva nov pospešek. V Ženevi je Ford v sklopu svoje zaveze o zagotovitvi 15 novih globalnih vozil v Evropi do leta 2015 predstavil povsem novi kompaktni SUV EcoSport in Tournea Courier.  Vključno z novo Fiesto in Kugo, ki sta bili uvedeni pred kratkim, ter prihajajočimi modeli EcoSport, Tourneo Connect, […]

Preobrazba Forda Evropa z novimi izdelki dobiva nov pospešek. V Ženevi je Ford v sklopu svoje zaveze o zagotovitvi 15 novih globalnih vozil v Evropi do leta 2015 predstavil povsem novi kompaktni SUV EcoSport in Tournea Courier. 

Vključno z novo Fiesto in Kugo, ki sta bili uvedeni pred kratkim, ter prihajajočimi modeli EcoSport, Tourneo Connect, Transit Connect in Transit bo Ford samo v letu 2013 osvežil več kot 40 odstotkov svoje evropske ponudbe.

Novi Tourneo Courier dopolnjuje družino vozil za prevoz oseb

Ford Tourneo Courier 2013Linija modelov Tourneo je zasnovana za družine in uporabnike z aktivnim življenjskim slogom, saj navdušuje s pametno, prostorno notranjostjo, ki zagotavlja izjemno prilagodljivost in udobje, učinkovitimi pogoni z najvarčnejšo porabo goriva v tem razredu in najnovejšimi pametnimi tehnologijami, med katerimi je tudi SYNC, Fordov sistem povezav v vozilu z glasovnim upravljanjem. Elegantni in kompaktni petsedežnik Tourneo Courier bo naprodaj sredi leta 2014, razvaja z najprostornejšo notranjostjo v svojem razredu in varnostnimi funkcijami, Fordovo paleto vozil za prevoz oseb pa širi v segment majhnih avtomobilov.

Prostorni Grand Tourneo Connect s sedmimi sedeži se na evropskem avtomobilskem salonu predstavlja ob boku petsedežnega Tournea Connect. Tourneo Custom zagotavlja vrhunsko prostornost in vsestranskost ter z dvema različnima dolžinama omogoča prevoz devetih oseb.

Prilagodljivi in praktični povsem novi EcoSport

ford ecosport 2013SUV EcoSport, ki bo sledil v drugem delu leta 2013, očara s prostornostjo, sodobnim dizajnom in pametnimi tehnologijami. EcoSport bo na voljo z različnimi učinkovitimi pogoni, med katerimi bodo tudi 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost s 125 KM – Mednarodni motor leta –, 1,5-litrski bencinski motor s 110 KM in 1,5-litrski dizelski motor z 90 KM, ki se bo glede porabe zagotovo uvrstil v sam vrh svojega razreda. Velika maska pred motorjem, kratek pokrov motornega prostora in nagnjena sprednja stebrička zagotavljajo športen občutek, sodoben videz kompaktnega SUV-ja pa poudarjajo tudi koničasti žarometi. V letu 2013 je v primerjavi z lanskim letom predvidena rast evropskega trga majhnih SUV-jev za 30 odstotkov in do leta 2016 bo med desetimi prodanimi Fordi v tej regiji vsaj en SUV.

Ford načrtuje, da bo kupcem v Evropi na voljo tudi Ford Edge naslednje generacije, večji in prestižnejši športni terenec, ki je zelo priljubljen v ZDA in na drugih trgih.

Povezani s sistemom SYNC

Ford bo pospešil tudi uvajanje sistema Ford SYNC, ki je bil po lanski evropski uvedbi v novem B-MAX-u v prejšnjem letu na voljo s 30 odstotki Fordovih vozil.

V letu 2013 se bo delež podvojil na 60 odstotkov, saj je ta tehnologija zdaj na voljo tudi v novi Fiesti in novi Kugi, v drugi polovici leta pa jo bodo lahko izbrali tudi kupci novega Transita Connect, novega Tournea Connect in novega Transita. V Ženevi je 19 od 21 razstavljenih Fordovih vozil povezanih s sistemom SYNC. 

Ford je uvedel sistem SYNC s pomočjo v sili, ki v primeru nezgode potnike v vozilu neposredno poveže s klicnim centrom lokalne reševalne službe. Obenem je Ford objavil, da bo EcoSport kot eden prvih Fordovih modelov v Evropi na voljo s sistemom SYNC AppLink, ki uporabnikom omogoča glasovno upravljanje aplikacij na pametnem telefonu kar z voznikovega sedeža. Ford je prvi izdelovalec avtomobilov, ki neposredno sodeluje z vodilnim ponudnikom storitve pretoka glasbe Spotify, da bi zagotovil tovrstno storitev tudi v avtu.

Do leta 2015 bo vsako novo Fordovo vozilo, prodano v Evropi, na voljo s sistemom SYNC.

Pogon z motorji EcoBoost

Fordov majhen, a obenem mogočen 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost je bil uveden s Focusom v letu 2012, proizvodnja pa je zdaj razširjena, tako da lahko ta motor izberejo tudi kupci novega B-MAX-a, nove Fieste, C-MAX-a in Grand C-MAX-a. Pri teh modelih Ford pričakuje, da bo v letu 2013 eno od štirih prodanih vozil opremljeno z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost.

Fordova nagrajena tehnologija EcoBoost združuje turbinski polnilnik, direktno vbrizgavanje goriva in variabilno krmiljenje ventilov ter tako manjšemu motorju omogoča za do 20 odstotkov manjšo porabo goriva v primerjavi z večjimi motorji, motor pa je obenem tudi bolj zmogljiv.

1,0-litrski EcoBoost je najmanjši član Fordove evropske družine motorjev EcoBoost, v kateri so tudi 1,6- in 2,0-litrske različice štirivaljnih motorjev. V obdobju 2013-2015 bo Ford Evropa povečal skupno proizvodnjo bencinskih motorjev EcoBoost za 35 odstotkov. V petih letih bo več kot 50 odstotkov Fordovih bencinskih motorjev v Evropi delovalo s turbopolnilnikom. 

19 Fordovih vozil na razstavnem prostoru v Ženevi poganjajo motorji EcoBoost. V drugi polovici letošnjega leta bo Ford s Focusom Electric uvedel tudi svoj prvi osebni akumulatorski električni avto z ničelnim ogljičnim odtisom, po načrtih pa mu bo sledila vrsta modelov s hibridnim pogonom.