Ford Kuga 2.0 TDCi 4×4 Titanium

Ford, Testi

Če bi našim pradedkom omenili besedo “kuga” bi se samo prijeli za glavo in nam dejali, da naj gremo čim dlje stran od nje. Bolezen je ostala v zgodovini, nova Ford Kuga pa cilja na še večjo epidemijo, kot jo je začela predhodnica.

Ford Kuga

Če bi našim pradedkom omenili besedo “kuga” bi se samo prijeli za glavo in nam dejali, da naj gremo čim dlje stran od nje. Bolezen je ostala v zgodovini, nova Ford Kuga pa cilja na še večjo epidemijo, kot jo je začela predhodnica. 

Ford Kuga

Če smo bili predhodnice navajeni zaradi svojih kompaktnih mer, se bomo pri trenutnem modelu morali navaditi, da je zrasla. V dolžino je zrasla za 8 centimetrov na 4,52 metra, se za 3 centimetre povišala in ohranila enako medosno razdaljo 2,69 metra. Z večjimi merami se je povečal še prtljažni prostor za kar 82 litrov na skupnih 492. Prostoročni sistem odpiranja prtljažnika namreč uporabnikom omogoča, da z nežnim pomikom noge pod zadnjim odbijačem odprejo in zaprejo prtljažna vrata, ne da bi morali odložiti vrečke ali opremo. Rešitev ni nova na tem področju, je pa vsekakor zelo uporabna in se nanjo hitro navadiš. 

Oblikovalci so s povečanjem Kuge ostali pri manj terenskem izgledu, kot bi za terenca s štirikolesnim pogonom pričakovali. Stranska linija je agresivnejša, spodnji rob je odet v črno plastiko, ki je odporna na udarce. Na prednjem blatniku najdemo še športno režo za zrak, ki služi bolj estetskemu videzu. Še najbolj umirjen je sprednji del, kjer so obdržali klasično Fordovo podobo. S kakšnimi aluminijastimi dodatki v stilu Hyundai Santa Fe bi zagotovo izgledal bolj terenski. Še najbolj terenski je zadek, ki ga krasita dve izpušni cevi in v srebrno plastiko odet spodnji del odbijača.

Ford Kuga

Zelo simpatična je postavitev prestavne ročice. Prestavljanje je tekoče in s kratkimi gibi lahko tudi športno.

Zelo simpatična je postavitev prestavne ročice. Prestavljanje je tekoče in s kratkimi gibi lahko tudi športno.

V notranjosti je še najmanj presenečenj. Ford se je namreč oblikovanja lotil na svoj način in so si modeli med seboj zelo podobni. Delovno okolje je tako poznano že iz ostalih modelov zadnje generacije. Osrednji del zavzema radio z ogromno stikali, ki terjajo kar precej prilagajanja. Ko jih enkrat osvojiš pa delujejo domače. Bodo pa v prihodnje verjetno, podobno kot so to že storili pri Oplu, tudi pri Fordu prečistili količino stikal. Zaslon je pomaknjen precej k steklu in bi bil tudi lahko večji. Pohvaliti je treba trpežne materiale v notranjosti. Sedeže je pri testnem modelu krasilo delno usnje.

Ford Kuga

Vožnja s Kugo je udobna. Voznikov sedež je dobro nastavljiv in preglednost je kljub večjim meram dobra. Pohvaliti je potrebno velika stranska ogledala, ki so ključnega pomena za preglednost. Za vožnjo nazaj pa priporočamo doplačilo vzvratne kamere. Ta je sodobnim terencem v veliko pomoč. Kako pa se Kuga znajde na terenu? Štirikolesni pogon sicer ne omogoča nastavljanja in prilagajanja. Primeren bo predvsem za zimsko vožnjo po snegu. Kaj več pa verjetno povprečen uporabnik Kuge niti ne bo počel z njo.

Ford Kuga

Motor svoje delo opravlja dobro. 120 kilovatov moči in dobrih 340 Nm navora bodo več kot dovolj za večino voznikov. Testna poraba se je gibala med 7 in 8 litri, pri tem velja omeniti, da smo se vozili večinoma po mestu. Z relacijsko vožnjo bi zagotovo privarčevali še kak liter. Komu je Kuga sploh namenjena, sem se spraševal? Ob poplavi malih terencev in tistih terencev brez štirikolesnega pogona. Zagotovo se bodo zanjo odločali tisti, ki Kugo prejšnje generacije že imajo in si želijo več prostora. Tudi za družinske potrebe je idealen sopotnik. Ob vremenski ujmi, ki je Slovenijo zajela zadnje dni, pa se število kupcev vozil s štirikolesnim pogonom verjetno samo povečuje.

Iztok, drugi komentar:

“Nova Ford Kuga me je presenetila. Zelo. Občutno je zrasla in ni več tisti majhen, malce športno-terensko-mestno nastrojen avtomobil kakršno sem jo poznal. Sedaj si želi potnikov, ki potrebujejo večji in prostornejši avtomobil. Z modernimi novostmi, kot je odpiranje prtljažnih vrat z zamahom noge, cilja na “gadget” frike.”

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Ford Kuga Titanium 2.0 TDCi 120 kW M6 4×4 si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

________
Podatki:
Motor / menjalnik: 2.0 litrski turbodizelski motor (120kW/163 KM, 340 Nm) / 6. st. ročni
Poraba po ECE: 7,2 / 5,1 / 5,9 l (CO2: 154 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 198 km/h / 9,9 sekund
Dolžina / širina / višina: 4524 / 1838 / 1702 mm
Medosna razdalja: 2690 mm
Teža: 1693 kg
Posoda za gorivo: 60 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 456 – 1653 l

Osnovna cena vozila (1.6 EcoBoost 110 kW 4×2 trend): 19.990 EUR
Osnovna cena testnega modela: 31.220 EUR
Cena testnega modela z dodatno opremo: 31.160 EUR (prodajna akcija 3.200 eur popusta) 
(dodatna oprema: 17” platišča, stilski paket, prostoročni paket, parkirni paket)