Ford je vložil 2,3 milijarde evrov v obrat v Valencii v Španiji

Poslovno

Ford je ta mesec objavil podatek, da z zadnjim finančnim vložkom zaključuje 2,3 milijarde evrov vredno naložbo v svoj proizvodni obrat v španski Valencii, ki je postal eden najbolj naprednih, prilagodljivih in produktivnih avtomobilskih obratov na svetu. Fordova naložba je največja v zgodovini španske avtomobilske industrije in bo obratu v Valencii omogočila povečanje proizvodnje vozil za […]

Ford je ta mesec objavil podatek, da z zadnjim finančnim vložkom zaključuje 2,3 milijarde evrov vredno naložbo v svoj proizvodni obrat v španski Valencii, ki je postal eden najbolj naprednih, prilagodljivih in produktivnih avtomobilskih obratov na svetu.

Fordova naložba je največja v zgodovini španske avtomobilske industrije in bo obratu v Valencii omogočila povečanje proizvodnje vozil za 40 odstotkov na približno 400.000 vozil, letna zmogljivost pa se bo povečala na možnost izdelave do 450.000 vozil.

Danes sodi Valencia med najpomembnejše španske avtomobilske izvoznike, saj kar 80 odstotkov proizvodnje izvozijo po vsem svetu.

V Fordovem obratu je zaposlenih približno 8000 delavcev, v začetku leta 2013 pa jih je bilo nekaj manj kot 5000. Pri dobaviteljih, ki oskrbujejo proizvodnjo v Valencii, se je od leta 2013 odprlo dodatnih 1500 delovnih mest.

valencia_ford

Leta 2015 bodo v Valencii izdelovali šest Fordovih modelov in še več karoserijskih različic. V obratu trenutno izdelujejo Mondea v karavanski, petvratni in štirivratni različici vključno z Mondeom Hybrid, SUV Kuga, lahko gospodarsko vozilo Transit Connect in vozilo za prevoz oseb Tourneo Connect. Pozneje letos se bo začela tudi proizvodnja povsem novega športnega enoprostorca S-MAX, sedemsedežnega Galaxyja in razkošnega modela Vignale Mondeo.

Naložba je bila sestavljena iz začetnih sredstev v višini 1,1 milijarde evrov v letu 2011, nato je po letu 2013 sledilo še nadaljnjih 1,2 milijarde evrov. Valencia bo edini evropski proizvodni vir za vseh šest Fordovih modelov, ki jih sestavljajo v tem obratu.

Center Vignale

V Valencii bodo leta 2015 dokončali tudi nov Center Vignale, poseben oddelek za zagotavljanje izjemne ravni kakovosti in izpolnjevanje pričakovanj uporabnikov Fordovih novih prestižnih izdelkov in storitev Vignale.

Vignale letos premierno uvaja model Ford Vignale Mondeo in vsako vozilo bo moralo uspešno opraviti dodaten postopek potrjevanja, v katerem bodo posebej izšolani strokovnjaki ocenjevali različne dejavnike, vključno z lakiranjem in poravnavo ploskev, pri tem pa si bodo pomagali z najnovejšo lasersko tehnologijo in kamerami.

“Ford je motor rasti avtomobilske industrije v Španiji,” je povedal Jose Machado, predsednik Forda Španija. “Kombinacija inovativnih izdelkov, naprednih naložb, odličnih odnosov z lokalnim okoljem in delavnih, prilagodljivih zaposlenih bo tudi v prihodnje zagotavljala izjemen napredek našega celotnega poslovanja v Evropi.”