Fordov delež med gospodarskimi vozili

Aktualno

Družba Ford Motor Company je v letu 2013 tudi po zaslugi povsem novih izdelkov uspela povečati prodajo gospodarskih vozil, med katerimi je dosegla največji tržni delež po letu 2007.

Družba Ford Motor Company je v letu 2013 tudi po zaslugi povsem novih izdelkov uspela povečati prodajo gospodarskih vozil, med katerimi je dosegla največji tržni delež po letu 2007.

Ford je v letu 2013 v Evropi prodal 186.200 gospodarskih vozil, 11.000 več kot v prejšnjem letu. Tržni delež se je z 8,5 povečal na 9,2 odstotka, kar je največje povečanje tržnega deleža med vsemi avtomobilskimi proizvajalci v Evropi.

Ford Transit Connect

Za rast Fordove prodaje ima posebno zaslugo povpraševanje po novem enotonskem dostavniku Transit Custom in pickupu Ranger. Ford je leta 2013, v prvem letu po začetku proizvodnje, prodal 41.500 Transitov in 15.400 pickupov Ranger, ki uspešno osvajajo nagrade – v primerjavi z letom 2012 se je prodaja povečala za kar 49 odstotkov.

V letu 2014 bo Ford dopolnil 24-mesečno obnovo in razširitev palete gospodarskih vozil v Evropi. Po uvedbi Rangerja in Transita Custom leta 2012 je Ford leta 2013 začel prodajati model Transit Connect in novo dostavno Fiesto Van. Nova paleta bo zaključena z uvedbo dvotonskega Transita in manjšega Transita Courier v prvi polovici tega leta.

Ford Transit Connect je lani prejel priznanje ‘Mednarodni dostavnik leta 2014’, Ford pa je tako postal prvi proizvajalec, ki je priznanje osvojil dve leti zapored, saj je za prejšnje leto to priznanje osvojil Transit Custom.

“Ford ima zdaj najbolj svežo ponudbo gospodarskih vozil v Evropi, naši novi izdelki pa v Fordove prodajne salone in Transitove centre privabljajo veliko več kupcev,” je povedal Kevin Griffin, direktor trženja in prodaje gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “Prepričani smo, da se bo rast našega tržnega deleža nadaljevala tudi v prihodnje, saj bo letos na voljo še več povsem novih izdelkov.”