Ford GT: S povsem novim superšportnikom iz ogljikovih vlaken

Zanimivosti

Ford je predstavil povsem novi model GT, ultrazmogljivi superšportnik, s katerim bodo prišle do izraza tehnološke prednosti vrhunskega motorja EcoBoost®, napredka na področju aerodinamike in uporabe lahkih ogljikovih vlaken. GT je eden od več kot 12 novih Fordovih športnih modelov, ki bodo naprodaj do leta 2020. V čedalje obsežnejši paleti Fordovih športnikov se bo pridružil […]

Ford je predstavil povsem novi model GT, ultrazmogljivi superšportnik, s katerim bodo prišle do izraza tehnološke prednosti vrhunskega motorja EcoBoost®, napredka na področju aerodinamike in uporabe lahkih ogljikovih vlaken.

GT je eden od več kot 12 novih Fordovih športnih modelov, ki bodo naprodaj do leta 2020. V čedalje obsežnejši paleti Fordovih športnikov se bo pridružil modelom Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 in GT350R.

Proizvodnja se bo začela konec naslednjega leta, GT pa bo na ceste izbranih globalnih trgov zapeljal ob 50. obletnici trojne zmage dirkalnikov Ford GT na dirki 24 ur Le Mansa leta 1966.

All-NewFordGT

Superšportnik GT ima pogon na zadnji kolesi, v sredini nameščen motor in aerodinamično karoserijo dvovratnega kupeja. Poganja ga najzmogljivejši proizvodni motor EcoBoost doslej – EcoBoost V6 naslednje generacije z dvojnim turbopolnilnikom, ki razvije več kot 600 konjskih moči.

GT je v veliki meri izdelan iz lahkih materialov, vključno z ogljikovimi vlakni in aluminijem, kar mu omogoča izjemno hitro pospeševanje in vodenje ob varčnejši porabi goriva.

Med opremo za napredno aktivno aerodinamiko je vgrajen pomični zadnji spojler, paleta inovacij pri materialu in tehnologijah za pomoč vozniku pa vključuje najnovejšo različico Fordovega naprednega sistema povezav SYNC® 3.