Ford Focus ST wagon 2.0 Ecoboost

Ford, Testi

Kaj početi z avtomobilom, kot je Ford Focus ST? Ena izmed idej, ki mi je najhitreje padla na pamet, ko sem ga imel januarja na testu, je izlet na Pokljuko. Malce teka na smučeh ne škodi v tem zimskem času, mar ne? … Mimogrede, pa še cesta do tja je prav lepo zavita. Trenutno je […]

Kaj početi z avtomobilom, kot je Ford Focus ST? Ena izmed idej, ki mi je najhitreje padla na pamet, ko sem ga imel januarja na testu, je izlet na Pokljuko. Malce teka na smučeh ne škodi v tem zimskem času, mar ne? … Mimogrede, pa še cesta do tja je prav lepo zavita.

ford focus ST test Pokljuka in Kristina Ilič

Ob Focusu ST se je postavila Kristina Ilič.

Trenutno je Ford Focus ST najbolj športen Focus nove – aktualne – generacije. Vprašanje je, če bomo sploh videli še močnejšega karavanskega RS-a, doslej v minulih generacijah ga namreč še nismo. Družinsko naravnani karavanski Focus ST ni le navaden športnik, ampak je predvsem tudi zelo uporaben športnik, kar dokazuje z velikim prtljažnikom. Na pogled so hitro vidne tudi zunanje spremembe na karoseriji. Širši športni pragovi, posebna lahka lita platišča z obliko Y, strešni spojler izdelan posebej za karavansko različico in seveda zajeten izpušni lonec, ki je tokrat postavljen zlovešče kar na sredo odbijača.

V notranjosti se voznik počuti najbolje. Prvič zato, ker udobno sedi, ima dovolj bočnega oprijema, volanski obroč si lahko nastavi natančno po višini in dolžini in kot drugič zato, ker vozi. Ta avto je za vozit! Užitek ga je peljati skozi zavoje. Surovo pospeševati in poslušati delovanje turbine. Oh ja, to bi lahko počel celoten dan.

ford focus st armaturka ford focus st 2013 wagon prtljaznik ford focus ST wagon ritka 2013 ford focus st 2013

RECARO, seveda!

RECARO, seveda!

Vredno omembe pri tem športnem avtu sta še dva enaka zaslona v notranjosti. Omenjam ju pa zato, ker določeni konkurentje imajo različne zaslone z različno osvetlitvijo. Kar je moteče in predvsem neestetsko. Ford je tu temu naredil konec! Občutno pa je preveč gumbov na armaturni plošči za upravljanje vseh pripomočkov, radia ipd…, ki pa jih niti ne potrebuješ ob tako izjemnem zvoku izpod motornega pokrova. Ah ja, a sem že omenil, da sta prednja sedeža znamke Recaro? No, sta. In sta udobna, predvsem pa izjemno prilagojena vozniku in sovozniku. Poreklo je poudarjeno, Recaro poudarjeno piše na strani sedeža. Hkrati sta prednja sedeža tudi ogrevana, kar v zimskem času še kako prav pride.

Pod motornim pokrovom Focusa ST se skriva 2,0-litrski turbobencinski pogonski agregat, ki ponuja izjemno lepih 184 kW moči, kar je po domače povedano 250 vrancev. Navor 340 Nm se precej hitro izkoristi, gume pa se izredno hitro rade zavrtijo v prazno. Da se to le ne dogaja prepogosto za to poskrbi elektronika. Prestavlja se s pomočjo 6-stopenjskega ročnega menjalnika, ki je natančen in kratek. Ravno primeren za kakšen track day na Grobniku.

Focus ST s tem motorjem pa seveda porabi veliko. Nekje približno 11 litrov na sto prevoženih kilometrov sem nameril ob malce ostrejši vožnji. Kaj češ. Zabava ima svojo ceno. Ob ekonomični vožnji pa se povprečna poraba lahko spusti tudi na dobrih osem litrov.

ford focus ST 2013 test Pokljuka ford focus ST wagon

Cena je zmerna, če želite imeti uporaben športnik za družinsko uporabo.

Cena je zmerna, če želite imeti uporaben športnik za družinsko uporabo.

Testna različica je bila opremljena z oznako ST2, ki se v primerjavi z bogatejše opremljeno ST3 bistveno ne razlikuje. ST2 nima recimo najbolj top žarometov. Na cesti se kljub temu odlično obnese. In ja, pot na Pokljuko s takim avtomobilom prehitro mine. Mogoče pa bi bilo bolje narediti raje še en krog po cesti, kot pa se odpraviti na tek na smučeh. To sem tudi naredil. Če pa bi to radi počeli tudi vi, ni problema! Le pripravite dobrih 28 tisoč evrov.

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Ford Focus ST wagon si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

_______
Podatki:

Motor / menjalnik: 2.0 EcoBoost turbobencinski (184 kW/250 KM, 340 Nm pri 2000 vrt./min.) / 6. st. ročni
Poraba po ECE: 9,9 / 5,6 / 7,2 l/100 km l (CO2: 169 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 248 km/h / 6,6 sekund
Dolžina / širina / višina: 4556 / 1823 / 1505 mm
Medosna razdalja: 2648 mm
Teža: 1310 kg
Posoda za gorivo: 55 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 490 – 1516 l

Osnovna cena (1.0 EcoBoost, Ambiente): 13.890 EUR
Osnovna cena testnega modela: 28.730 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 28.325 EUR (upoštevajoč prodajno akcijo s 3.000 evri popusta)
(dodatna oprema: kovinska barva, sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa Ford power, ksenonski žarometi, tempomat, 18″ 5Y-kraka platišča Rado Grey ST, elektronski varnostni zaklep zadnjih vrat, dodatno zatemnjena stekla)