Ford Focus nudi več prostora kot kadarkoli doslej – tudi za otroke, ki se vračajo v šolo, dva centimetra višji

Aktualno, Zanimivosti

Ste vedeli, da povprečni šolar zraste šest centimetrov letno?

In ko njihova stopnja rasti doseže vrhunec, lahko otroci v enem samem letu zrastejo kar za ogromnih 16 centimetrov … njihovi ‘raztezki’ pa lahko znašajo do pol centimetra v eni sami noči.

To pomeni, da bodo nekateri šolarji na prvi šolski dan ob vstopu v družinski avto dva centimetra višji, kot so bili ob začetku poletnih počitnic.

Ena od znanstvenih raziskav je pokazala, da otroci med poletnimi počitnicami rastejo še hitreje kot običajno, saj so izpostavljeni manjšemu stresu.

Novi Ford Focus nudi več prostora kot kadarkoli doslej in tega bodo veseli tudi rastoči otroci, ki se jeseni vračajo v šolske razrede – čaka jih največ prostora v tem razredu vozil, saj je v primerjavi s predhodnikom prostor za kolena potnikov na zadnjih sedežih povečan za pet centimetrov.

Potnikom v zadnjem delu vozila je na voljo tudi šest centimetrov več prostora za ramena, bolj ravno dno ob srednjem sedežu pa omogoča udobnejše sedenje, zato bo zagotovo manj prepirov, kdo bo sedel v sredini.

Povsem novi Ford Focus zagotavlja več prostora, sloga in tehnologij za vožnjo s srednje velikim družinskim avtomobilom kot kadarkoli doslej – uvaja pa tudi funkcije, ki vozniku pomagajo olajšati vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem, omogočajo jasnejši pregled pri vožnji v mraku, zagotavljajo preprosto parkiranje z dolgim pritiskom na gumb in pomagajo preprečiti trčenja.

Nova tehnologija z vgrajenim modemom FordPass Connect v Focusu vozilo celo spremeni v mobilno dostopno točko Wi-Fi, s katero se lahko poveže do 10 naprav.

Fordovi trgovci v Evropi že sprejemajo naročila: na voljo so Focus Titanium, Focus ST-Line in Focus Vignale v različicah s petimi vrati in kot karavan, povsem novi ‘crossover’ Focus Active, zasnovan po navdihu športnih terencev, pa prihaja v drugi polovici letošnjega leta.