Ford B-max 1.6 TDCi Titanium

Ford, Testi, Top

Po testu Forda B-max z 1,0-litrskim EcoBoost motorjem, smo v začetku leta prevzeli na test še dizelsko različico z 1.6 TDCi pogonskim agregatom in bogato opremo Titanium.

Po testu Forda B-max z litrskim EcoBoost motorjem, smo v začetku leta prevzeli na test še njegovo dizelsko različico z 1.6 TDCi pogonskim agregatom in bogato opremo Titanium.

ford b-max detajli 2014Majhen enoprostorec nas je tokrat navduševal z vpadljivo rdečo barvo Red race, ki jo je kar težko ujeti v pravem realnem odtenku v fotografski objektiv našega mobilnega telefona. Barva ta avtomobil pričara v povsem drugačni luči, kot smo ga gledali minulo leto, ko smo se naokoli podili v rjavem B-maxu. Kaj veliko več pri obliki in notranjosti niti ni za dodati, saj je vse ostalo povsem enako. V notranjosti je bila sicer tokrat izbrana zanimiva barvna kombinacija Lux Ebony.

Pohvaliti je potrebno še vgrajeno vzratno kamero, ki je olajšala marsikateri parkini manever v mestu. Le ta spada v opremo za doplačilo v paket za pomoč vozniku 2. Skupaj dobite še parkirna tipala spredaj ter zadaj in električno poklopni vzratni ogledali. Vse skupaj pa vas bo stalo kar 750 evrov.

ford b-max tdci 2014

Dizelski testni agregat je imel za 18 kW manj moči in enak 5-stopenjski ročni menjalnik, kot smo ga preizkusili pri litrskemu EcoBoostu. Motor je izdelan po ekološkem standardu Euro 5. Dodati velja še, da je B-max s tem TDCi motorjem v primerjavi z bencinskim turbincem za dobrih 20 kg težji kot tisti z 1.0 EcoBoostom, hkrati počasnejši pri najvišji hitrosti kot tudi pospeških. Na papirju pa je seveda dizelski tudi ekonomičnejši, kar je postalo razvidno tudi tekom testa. V kombinirani vožnji smo se s povprečno porabo spustili do 5,7 litrov dizelskega goriva na sto prevoženih kilometrov. V mestu se dvigne na dobrih okroglih šest litrov.

Od moči ta motorček ravno ne prekipeva, a ponuja dovolj “poskočnosti” za umirjenega voznika, ki si želi prednosti majhnega enoprostorca, drsnih vrat in višjega položaja za volanom. V zavojih se B-max dobro počuti, kako se tudi ne bi, saj je Ford.

ford b-max

Ob koncu testa in pred vašim nakupom B-maxa vas čaka le še odločitev – dizel ali bencinar? Litrski EcoBoost je malenkost požrešnejši, vendar se po našem mnenju bolje pelje, ima več poskočnosti v sebi in v osnovi je cenejši. So časi dizla mimo?

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Ford B-max 1.6 TDCi si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

_______
Podatki:
Motor / menjalnik: 1.6 TDCi, turbodizelski (70 kW/95 KM, 170–200 Nm) / 5. st. ročni
Poraba po ECE: 4,7 / 3,6 / 4,0 l (CO2: 104 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 173 km/h / 13,9 sekund
Dolžina / širina / višina: 4077 / 1751 / 1604 mm
Medosna razdalja: 2489 mm
Teža: 1310 kg
Posoda za gorivo: 48 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 318 – 1386 l

Osnovna cena modela (1.4 Duratec, Trend): 12.360 EUR
Cena testnega vozila brez dodatne opreme: 15.300 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 17.130 EUR (pri vseh zneskih je upoštevana akcijski popust v višini 3.300 evrov)
(dodatna oprema: 150,- 16” 15-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 195/55 R16, 75,- dodatno zatemnjena stekla, 75,- tempomat, 300,- Zimski paket, 750,- Paket za pomoč vozniku, 480,- Control paket Titanium)


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine