Ford 18-sedežni Transit Minibus

Aktualno, Novosti

Ford je začela prodajati svoj doslej največji minibus v Evropi. Povsem novi Ford Transit Minibus je opremljen z do 18 sedeži, navdušuje pa z manjšo porabo goriva, novo ravnjo udobja in številnimi varnostnimi funkcijami. Razširjena paleta modelov Transit Minibus vključuje tudi izvedbi s 15 in 12 sedeži. Poraba goriva je v primerjavi s predhodnikom zmanjšana za […]

Ford je začela prodajati svoj doslej največji minibus v Evropi. Povsem novi Ford Transit Minibus je opremljen z do 18 sedeži, navdušuje pa z manjšo porabo goriva, novo ravnjo udobja in številnimi varnostnimi funkcijami.

Razširjena paleta modelov Transit Minibus vključuje tudi izvedbi s 15 in 12 sedeži. Poraba goriva je v primerjavi s predhodnikom zmanjšana za do šest odstotkov. Fordov najsodobnejši 2,2-litrski dizelski motor pri vseh različicah porabi 7,4 l/100 km*, izpusti CO2 pa znašajo 196 g/km. Ta motor z izjemno majhnimi izpusti izpolnjuje zahteve emisijskega standarda Euro 6 HDT, serijsko je opremljen s sistemom Auto-Start-Stop. Na voljo je v izvedbah s 125 in s 155 KM.

Potniki bodo uživali v znatno večjem udobju, saj je zadnji del povsem oblazinjen, prvič so na voljo sedeži z nasloni za roke, ki omogočajo tudi nastavljanje naklona naslonjal, neodvisni sistem klimatiziranja zadnjega dela vozila pa je opremljen z ločenimi prezračevalnimi šobami za vsak sedež. Izboljšava pene za oblazinjenje je omogočila povsem novo zasnovo zadnjih sedežev, ki so zdaj veliko udobnejši, saj lahko potniki na vseh sedežih nastavljajo tudi višino oblazinjenih vzglavnikov.

transit

Povsem novi Transit Minibus je resnično vrhunsko vozilo za prevoz oseb, nova zasnova z 18 sedeži pa omogoča, da nikomur ne bo treba ostati doma,” je povedal David Gregory, glavni inženir programa Transit pri Fordu Evropa. “Z dodatnim razkošjem in prilagodljivo prostornostjo zagotavlja novi Transit Minibus nadvse udobno rešitev tako za prevoze po mestih kot tudi za ponudnike turističnih avtobusnih potovanj.

Transit Minibus bodo izdelovali v Fordovem proizvodnem obratu v turškem mestu Kocaeli, kjer izdelujejo tudi druge modele Transitov. Tako kot za druge Transite tudi za to izvedbo velja, da so se pri izdelavi in preverjanju osredotočili na vrhunsko kakovost in zmogljivost. Pri modelu z 18 sedeži so v zadnjem delu kabine sedeži postavljeni v petih vrstah; zadnjo vrsto s štirimi sedeži je mogoče odstraniti, kar omogoča prevoz invalidskega vozička ali dodatne prtljage.