Focus karavan & s 4 vrati

Aktualno, Novosti

Trgovci po Evropi bodo kmalu začeli prodajati dve novi različici povsem novega Forda Focusa, saj že poteka pospešena proizvodnja elegantnega karavana in modela s štirimi vrati. Novi modeli, ki jih izdelujejo v Fordovi tovarni v nemškem Saarlouisu…

D4CD6B74-7BDE-11E0-9B9C-316265B94067Trgovci po Evropi bodo kmalu začeli prodajati dve novi različici novega Forda Focusa, saj že poteka pospešena proizvodnja elegantnega karavana in modela s štirimi vrati.

 
Novi modeli, ki jih izdelujejo v Fordovi tovarni v nemškem Saarlouisu, so že na poti v prodajne salone pooblaščenih trgovcev. V skladu s svojim življenjskim slogom bodo lahko kupci zdaj izbirali med tremi dinamičnimi in privlačnimi karoserijskimi različicami – med modelom s petimi vrati, karavanom in izvedbo s štirimi vrati.
 
“Stranke in mediji so izjemno navdušeno sprejeli povsem novega Focusa s petimi vrati in pričakujemo, da bosta enake dobrodošlice deležna tudi karavan in limuzina,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik trženja prodaje in storitev pri Fordu Evropa. “Fordovi trgovci po Evropi se ob začetku prodaje nove palete Focusovih modelov srečujejo z izjemnim povpraševanjem, saj je avto do začetka aprila naročilo že več kot 20.000 kupcev – in ta številka hitro narašča.”
 
Dinamičen in praktičen karavan
 
Privlačni Ford Focus karavan je temeljni model za evropski trg, saj se približno ena tretjina vseh kupcev Focusa odloči za to karoserijsko izvedbo. Na nekaterih trgih, na primer v Italiji in Nemčiji, predstavlja karavanska različica več kot polovico vseh prodanih Focusov.
 
“V Evropi je karavan v paleti Fordov Focusov vedno zasedal pomembno mesto, saj se je več kupcev odločilo le za različico s petimi vrati,” je povedal Gunnar Herrmann, ki je kot direktor Fordove globalne linije vozil v segmentu C nadziral razvoj novega Focusa. Focus zagotavlja ravnovesje med dinamičnim videzom in uporabno praktičnostjo. Integrirana aluminijasta strešna vodila, ki so na voljo za doplačilo, dopolnjujejo privlačni kinetični dizajn, v pokrov prtljažnika pa je lično vgrajen kompakten strešni usmernik zraka.
 
Z 2648 mm ima karavan enako medosno razdaljo kot model s petimi vrati, a je zaradi večjega prtljažnika skupna dolžina povečana za 198 mm in tako znaša 4556 mm. Tako je na voljo dragocen dodaten prostor, ne da bi bilo potrebno žrtvovati Focusove kompaktne mere, zato je manevriranje z avtom po polnih ulicah in tesnih parkiriščih veliko preprostejše. Ko so zadnji sedeži v dvignjenem položaju, meri prostornina prtljažnika uporabnih 490 litrov. Zadnja sedežna klop je deljena v razmerju 60:40 in je opremljena s priročnim mehanizmom ‘preklopi in zloži’, s katerim se sedišče nagne naprej, preklop naslonjal pa zagotovi ravno tovorno dno. V dvosedežnem načinu se največja prostornina prtljažnika poveča na znatnih 1516 litrov (navedene prostornine veljajo za vozilo s kompletom za popravilo pnevmatik). Med kolesnima obodoma v prtljažniku karavana je dovolj prostora za predmete, široke do 1149 mm, kar pomeni 119 mm več v primerjavi z modelom s petimi vrati.
 
Prilagodljiv in vsestranski
 
V skladu z značajem privlačnega in prilagodljivega družinskega avta je novi Focus karavan na voljo s celovito paleto funkcij za povečanje vsestranskosti, vozilo pa je tako pripravljeno na pestro paleto različnih vlog. Uporabniki lahko prtljažnik prilagodijo z najrazličnejšimi pripomočki, kot so talne obloge, mreže za prtljago, varnostna rešetka za psa in predelne pregrade za prtljago.
 
Strešna vodila iz poliranega aluminija, ki so na voljo za doplačilo, so elegantna osnova za popoln strešni transportni sistem, v katerega so vključeni posebni prečni drogovi in različne pritrditve za varen prevoz vseh pripomočkov – od koles poleti do smuči pozimi.
 
Za udobje in varnost najmlajših potnikov je dobro poskrbljeno in voznik se lahko zanese na priročne funkcije, kot so opozorilniki za uporabo zadnjih varnostnih pasov, ki voznika takoj opozorijo na odpet ali nepravilno nameščen varnostni pas, in varnostne ključavnice v zadnjih vratih z električnim upravljanjem.
 
V elegantni limuzini je dobro poskrbljeno za udobno namestitev potnikov, v prtljažniku s prostornino 480 litrov (s kompletom za popravilo pnevmatik) pa je veliko prostora za prtljago. Za prevoz daljših predmetov je možno prtljažnik povečati s preklopom zadnje sedežne klopi, ki je deljena v razmerju 60:40. S 4534 mm je štirivratni Focus 176 mm daljši od kombilimuzine s petimi vrati, oba modela pa imata enako medosno razdaljo 2648 mm.
 
Športna aerodinamična limuzina
 
Povsem novi Ford Focus v limuzinski izvedbi s štirimi vrati je športno in aerodinamično oblikovan, kar ga loči od tekmecev v razredu srednje velikih limuzin.
 
“Prepričani smo, da bo štirivratni Focus z aerodinamičnim profilom in elegantnim dizajnom povečal priljubljenost limuzinske izvedbe tudi na trgih, kjer so sicer dajali prednost kombilimuzinam,” je povedal Herrmann. “V preteklosti smo prodali več vozil s štirimi vrati na evropskih trgih, kot so Španija, Finska in Irska, a prav lahko se zgodi, da se bo skupni delež štirivratnega modela povečal na deset odstotkov.” Skrbna optimizacija zunanjega oblikovanja modela s štirimi vrati je poskrbela, da je limuzina med najbolj aerodinamičnimi vozili, kar so jih doslej izdelali pri Fordu. Odlikuje jo najboljši količnik zračnega upora v tem razredu – z 0,274 je količnik prejšnjega modela izboljšan za deset odstotkov – to pa ustrezno vpliva tudi na zmanjšanje porabe goriva, še posebej pri večjih hitrostih.
 
0C4377EC-7BDF-11E0-9454-316265B94067
 
Bogata izbira pogonskih sklopov z majhnimi izpusti CO2
 
Karavan in model s štirimi vrati sta na voljo z enako vznemirljivo paleto pogonskih sklopov z majhnimi izpusti CO2 in s pametnimi tehnološkimi funkcijami kot povsem novi Ford Focus s petimi vrati.
 
Paleta pogonskih sklopov vključuje najsodobnejši novi 1,6-litrski bencinski motor Ford EcoBoost s turbinskim polnilnikom ter vrsto naprednih in izboljšanih dizelskih motorjev Duratorq TDCi s skupnim vodom, ki so vsi veliko varčnejši od svojih predhodnikov. Poleg izjemno učinkovitih bencinskih in dizelskih motorjev je paleta novih Focusov opremljena tudi z drugimi funkcijami iz programa tehnologij Ford ECOnetic, ki pomagajo zmanjšati porabo goriva in izpuste CO2.
 
Vsa vozila z 1,6-litrskim bencinskim motorjem Ford EcoBoost in 1,6-litrskim dizelskim motorjem TDCi so opremljena s sistemom Auto-Start-Stop, najmanjši izpusti CO2 pa pri dizelskem modelu znašajo samo 109 g/km.
 
Med ključnimi inovacijami v povsem novem Focusu so:
• Varnostni sistem proti naletu pri manjših hitrostih – sistem, ki je prvič na voljo v Fordu, pomaga vozniku preprečiti, da bi se vozilo z majhno hitrostjo zaletelo v vozilo, ki vozi pred njim. Z naprej usmerjenim infrardečim laserjem, ki je vgrajen ob vzvratnem ogledalu, zaznava predmete pred vozilom. Če sistem predvidi, da grozi trčenje, pripravi zavorni sistem. Če se voznik ne odzove, nato samodejno zavira in odvzame plin.
• Aktivna pomoč pri parkiranju – napreden nov sistem, ki samodejno usmerja vozilo v parkirno mesto. Sistem uporablja dve ultrazvočni tipali in z njima išče dovolj velika mesta med parkiranimi avtomobili. Ko zazna ustrezno veliko parkirno mesto, o njem obvesti voznika, nato pa na zaslonu na sredinski konzoli prikaže jasna navodila za parkiranje. Voznik upravlja stopalki za plin in zavore ter izbira prestavo za vožnjo naprej in vzvratno, sistem pa povsem samodejno obrača volan.
• Opozorilo za zapuščanje voznega pasu – ta funkcija uporablja naprej usmerjeno digitalno kamero in voznika s tresenjem volana opozori, če zazna, da vozilo nenamerno zapušča vozni pas. Sistem stalno nadzira položaj vozila glede na oznake na cestišču. Če se začne vozilo pomikati iz sredine voznega pasu in sistem ne zazna očitnega manevra za spremembo voznega pasu ali uporabe smernikov, se sproži opozorilo s tresenjem volana.
• Pomoč pri ohranjanju voznega pasu – ta napredna funkcija dopolnjuje sistem opozorila za zapuščanje voznega pasu z aktivnim posegom v krmiljenje. Tako sistem ne sproži le opozorila, temveč mirno in natančno usmeri vozilo nazaj v vozni pas.
• Prepoznavanje prometnih znakov – ta sistem s pomočjo digitalne kamere prepoznava prometne znake na obeh straneh cestišča in na mostovih ter vozniku prek zaslona med instrumenti posreduje informacije o zadnji zaznani omejitvi hitrosti, znakih za preklic omejitve in prepovedih prehitevanja.
• Samodejno upravljanje dolgih luči – ta funkcija samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi ter pomaga vozniku zagotoviti maksimalno vidljivost brez ročnega preklapljanja žarometov.
• Nadzor voznikove zbranosti – ta sistem uporablja digitalno kamero za zaznavanje voznikove utrujenosti ali celo zaspanosti. Sistem lahko z nadzorom položaja vozila glede na oznake na cestišču prepozna bočno nihanje, ki je značilno za vožnjo zaspanega voznika ali za upadanje koncentracije. Če sistem zazna tovrstne pojave, opozori voznika z dvostopenjskih postopkom.
• Prilagodljivi tempomat – tempomat, ki temelji na radarju, pomaga vzdrževati ustrezno razdaljo do drugih vozil. Če sistem zazna, da je vozilo, ki vozi spredaj, upočasnilo, samodejno zmanjša hitrost in ohrani nastavljeno razdaljo. Ko je cesta spet prosta, ponovno pospeši na nastavljeno hitrost.
 
“Navdušeni smo nad dejstvom, da lahko kupcem v Evropi ponudimo celotno paleto treh karoserijskih različic novega Forda Focusa, in se veselimo nadaljnjega uspeha Focusa, ki ima bogato zgodovino na evropskem trgu,” je zaključil Herrmann.