Filmska premiera modela Opel GT Concept

Zanimivosti

Avtomobilski navdušenci, ki nestrpno pričakujejo svetovno premiero modela Opel GT Concept na Avtomobilskem salonu v Ženevi (od 3. do 13. marca), si lahko že zdaj ogledajo filmsko premiero s tem izjemnim športnim avtom v glavni vlogi. Kot se spodobi za resnično avto prihodnosti, se prvinski koncept pojavi v sanjah, naelektri in prebudi vse čute, vabi […]

Avtomobilski navdušenci, ki nestrpno pričakujejo svetovno premiero modela Opel GT Concept na Avtomobilskem salonu v Ženevi (od 3. do 13. marca), si lahko že zdaj ogledajo filmsko premiero s tem izjemnim športnim avtom v glavni vlogi.

Kot se spodobi za resnično avto prihodnosti, se prvinski koncept pojavi v sanjah, naelektri in prebudi vse čute, vabi “vstopi in me zapelji!” ter nato breztežno odlebdi v življenje avtomobilskega esteta. Sanje se filmsko uresničijo, vrata se odprejo, občudovalec postane voznik – in GT Concept pospeši v mestni vrvež.

https://www.youtube.com/watch?v=jEDZcsMtA70

Film je uvertura v svetovno premiero modela GT Concept na 86. Avtomobilskem salonu v Ženevi. Športnik prihodnosti nadaljuje dolgo in uspešno Oplovo tradicijo konceptnih vozil, ki se je začela z modelom Experimental GT leta 1965. Pozorni gledalci bodo opazili, da se novi Opel GT Concept v filmu za hip sreča z zgodovinskim Oplom GT.

GT Concept s sredinsko nameščenim motorjem spredaj in zadnjim pogonom je Oplovo kiparsko oblikovalsko filozofijo ponesel na naslednjo raven. Je avantgarden in prvinski hkrati, saj nima kljuk na vratih niti zunanjih ogledal ali odvečnih okrasnih elementov. Dolg pokrov motornega prostora, ultra-kratki previsi in drzna rdeča značilna linija odražajo čisto dinamiko. Odsotnost pokrova prtljažnika, dvojna izpušna cev v sredini, oblikovanje krakov volana in seveda ime so povzeti po izvirnem GT-ju. A GT Concept ni preprosta kopija svojega slavnega prednika: obudil je inovativnost, drznost in vznemirljiv duh originalnega GT-ja, a brez trohice retro oblikovanja.