Fiatu 500 nov rekord

Aktualno, Izpostavljeno, Top

Simbol italijanskega sloga in proizvodnje po vsem svetu, brezčasni Fiat 500 še naprej navdušuje, s tem, ko v svojem enajstem letu beleži najboljše prodajne rezultate s skoraj 194.000 vozili, registriranimi v Evropi leta 2018 (skupaj za modela Fiat 500 in Abarth 500). To je še en rekord najbolje prodajanega avtomobila v njegovem segmentu, kjer je […]

Simbol italijanskega sloga in proizvodnje po vsem svetu, brezčasni Fiat 500 še naprej navdušuje, s tem, ko v svojem enajstem letu beleži najboljše prodajne rezultate s skoraj 194.000 vozili, registriranimi v Evropi leta 2018 (skupaj za modela Fiat 500 in Abarth 500). To je še en rekord najbolje prodajanega avtomobila v njegovem segmentu, kjer je dosegel tudi svoj drugi najboljši tržni delež doslej v višini približno 15 %.

“Ta prodajni rekord nas opominja, da je 500 resnično brezčasna avtomobilska ikona, in ne samo za blagovno znamko Fiat,” pravi Luca Napolitano, vodja blagovnih znamk Fiat in Abarth za regijo EMEA. “Zelo sem ponosen na ta rezultat, ki kaže, da je 500 najbolje prodajano vozilo v 11 evropskih državah in med prvimi tremi v še štirih drugih evropskih državah. V svoji 11-letni življenjski dobi 500 ni nikoli šel iz mode in povsod je bil uspešen kot simbol Italije, oblikovanja in proizvodnje. Medtem ko ostaja zvest samemu sebi, pa se skozi čas sooča z vedno novimi interpretacijami, ki povezujejo njegovo ime z ikoničnimi blagovnimi znamkami – od mode do luksuznih jaht in od tehnologije do področja dediščine. To je privedlo do več kot 30 posebnih serij in odkrivanja nenavadnih teritorijev za mestni avto. Tako kot njegov slavni predhodnik je novi 500 “popestril” vsakdanje življenje in ulice po vsem svetu in postal odlična rešitev za mednarodne potrebe mobilnosti v mestih. Danes je to najbolj svetoven Fiatov avtomobil, ki se prodaja v več kot 100 državah po vsem svetu, medtem ko 80 odstotkov prodaje odpade na območja zunaj Italije. Na splošno je bilo od leta 2007 do danes proizvedenih več kot 2.110.000 avtomobilov Fiat 500. S tem se je skupno število povzpelo na več kot 6 milijonov, če k temu prištejemo še modele predhodnika, proizvedenega med letoma 1957 in 1977, zaradi česar je eden od najbolje prodajanih Fiatovih modelov vseh časov”.

Strategija potrjuje njegov uspeh v letu 2018 s posebnimi serijami 500 Mirror, 500 Collezione in 500 Spiaggina ’58. Da bi se okronali dosežki preteklega leta, ki je bilo resnično čudovito, je bilo decembra lani napovedano, da bo 10. februarja, v okviru razstave “The Value of Good Design”, prvič uradno na ogled legendarni serijski avtomobil Fiat 500F, ki ga je odkupil Muzej sodobne umetnosti iz New Yorka, kar potrjuje njegov simbolni pomen na svetovnem oblikovalskem prizorišču.