Ferarri GTC4 Lusso (s pogonom na vsa štiri kolesa)

Novosti, Saloni

Ferarri je leta 2011 v Ženevi prvič predstavil model FF (Ferrari Four), takrat je bil to njihov prvi superšportnik s pogonom na vsa štiri kolesa. Po 5 letih je prišla na vrsto druga generacija tega modela s povsem novim imenom – GTC4 Lusso. Od klasičnega Ferarrija se je že prvi model FF kar precej razlikoval, saj […]

Ferarri je leta 2011 v Ženevi prvič predstavil model FF (Ferrari Four), takrat je bil to njihov prvi superšportnik s pogonom na vsa štiri kolesa. Po 5 letih je prišla na vrsto druga generacija tega modela s povsem novim imenom – GTC4 Lusso.

Od klasičnega Ferarrija se je že prvi model FF kar precej razlikoval, saj je zapolnil tisto potrebo po dodatnem prostoru in vožnji po bolj zahtevnem terenu. Ampak pri Ferarriju so z modelom GTC4 Lusso šli še korak naprej.

Skupaj z novim imenom je dobil nove linije, novo notranjost in malce več moči. Morda je od vsega skupaj še najbolj pomembno dejstvo, da ima sedaj (poleg štirikolesnega pogona) krmljenje vseh štirih koles.

Naj vas štirica v imenu ne zavede, z njo sporočajo, da gre za štiriseda. GTC Lusso je verjetno še najboljši približek “družinskemu” avtomobilu znotraj Ferarri flote.

Čeprav gre bolj kot ne za stilsko preobrazbo (facelift) je Ferarri z modelom GTC4 Lusso naredil korak naprej, saj je obdržal vse kar je bilo dobro in nadgradil pomanjklivosti. 6,3 literski V12 motor s 681 konjev omogoča pospešek 3,4 sekunde do 100 km in doseže osupljivo končno hitrost 335 km/h.

Notranjost je povsem novo zasnovana z osrednjim zaslonom in t. i. dvojim kokpitom (Dual Cockpit), ki daje del pozornosti tudi na sovoznika in stekleno panoramsko streho.

ferrari-gt4lusso-armaturka

GTC4 Lusso bo uradno predstavljen letos marca v Ženevi.