Fair play v športu, v prometu

Zanimivosti

V drugi polovici junija 2014 so v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem že osmič organizirali prometno-preventivni dogodek »Fair play v športu, v prometu«. In to na Olimpijski dan, ko se med mladimi po vsem svetu udejanjajo olimpijske vrednote: odličnost, partnerstvo in športno prijateljstvo. Prometna varnost je vedno bolj postaja pomembna vrednota današnjega mobilnega življenja. Kakovost našega življenja […]

V drugi polovici junija 2014 so v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem že osmič organizirali prometno-preventivni dogodek »Fair play v športu, v prometu«. In to na Olimpijski dan, ko se med mladimi po vsem svetu udejanjajo olimpijske vrednote: odličnost, partnerstvo in športno prijateljstvo.

Prometna varnost je vedno bolj postaja pomembna vrednota današnjega mobilnega življenja. Kakovost našega življenja nedvomno merimo tudi z vrednotami, ki se vsakodnevno izražajo na naših cestah. Šport, s svojim osnovnim sporočilom »Fair play-a«, nam pri tem lahko močno pomaga k odgovornejšemu ravnanju. Vse za večjo varnost nas samih in ostalih udeležencev v prometu.

Slovenske vrhunske športnike in inštruktorje varne vožnje pri tem vodi skupni imenovalec. Za doseganje cilja so potrebni pozitiven pristop, motiv, trening in vztrajnost. S projektom želijo na eni strani spodbuditi še druge športnike in njihove trenerje, športne funkcionarje ter sponzorje vozil, za preskok k višjemu standardu prometne varnosti; s tem pa k zavedanju pomembnosti obvladovanja veščin vožnje, odgovornega ravnanja v prometu in prenosu športnega duha na slovenske ceste; na drugi strani pa povečati vložek varnostne komponente v športnika samega, kot vzor ostalim udeležencem v prometu.

Amzs-fair-play

Tokrat se je na poligonu AMZS Centra varne vožnje pridružila Slovenska odbojkarska reprezentanca pod vodstvom selektorja Luka Slabeta.

Teoretične informacije inštruktorjev varne vožnje so na dogodku učinkovito nadgradili s praktičnimi izkušnjami v simuliranih pogojih spremenljivih razmer na cestah. Kljub športni odličnosti, ki jo dokazujejo na igrišču, so spoznali, da bo pridobljeno znanje uporabno znova in znova, ko sedejo za volan svojega avtomobila.

Prepričani smo, da bodo prisotni športniki – reprezentanti, zgled varnega in odgovornega ravnanja v prometu, kar so izrazili s podpisom »Zaveze 10 temeljnih načel za večjo varnost na cestah«.