EU dobiva tekmice na Balkanu

Aktualno

Turško obarvano dvorano A je na celjskem MOS-u danes obiskal Ahmet Bayraktar iz turškega Bayraktarlar Holdinga. Ta je od marca 2011 lastnik matične družbe Odelo iz Nemčije, ki proizvaja luči.

Turško obarvano dvorano A je na celjskem MOS-u danes obiskal Ahmet Bayraktar iz turškega Bayraktarlar Holdinga. Ta je od marca 2011 lastnik matične družbe Odelo iz Nemčije, ki proizvaja zadnje luči, tretje zavorne luči, smernike in led luči za avtomobile najvišjih cenovnih znamk, kot so Audi, Mercedes, Bmw, Porsche. Skupina ima v Nemčiji in Sloveniji pet podjetij s 1600 zaposlenimi, med njimi je največja hčerinska družba v Preboldu, ki zaposluje 940 ljudi.

bmw 120d test 2013Ahmet Bayraktar je zadovoljen s slovenskim podjetjem in zaposlenimi, za katere pravi, da so zelo produktivni in natančni delavci. Opozarja pa: »Slabost slovenskega trga je, da ni malih podjetij, ki bi nam dobavljala male komponente. Za takšno stanje pa je odgovorna država, ker daje premalo spodbud. Ko smo širili proizvodnjo, smo dobili denarne ugodnosti in spodbude, ki pa so seveda omejene. Veliko več jih je mogoče dobiti v Srbiji, Makedoniji, BiH, v državah, ki postajajo tekmice evropskim državam.« Prednost Slovenije pred drugimi bivšimi državi Jugoslavije je njeno članstvo v Evropski uniji in produktivnost delavcev.

Turek, ki je uspel in torej v okviru koncerna zaposluje skoraj tisoč Slovencev, je ponosen, da se na MOS predstavlja toliko turških podjetij. »MOS je velika priložnost, da se turška podjetja predstavijo slovenski javnosti in seveda tujim državam,« je še dodal.