Evropska premiera Mazde3 v Frankfurtu

Aktualno, Novosti, Saloni

Privlačna, presežna, povezana: Popolnoma prenovljena Mazda3 bo zvezda letošnjega Mazdinega nastopa na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA). V Evropi bo naprodaj od oktobra dalje.

Privlačna, presežna, povezana: Popolnoma prenovljena Mazda3 bo zvezda letošnjega Mazdinega nastopa na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA). V Evropi bo naprodaj od oktobra dalje.

Še pred začetkom najpomembnejše jesenske avtomobilske razstave se je nova Mazda3 že dokazala tudi v praksi na spektakularni testni vožnji čez pol sveta. Osem tovarniško novih Mazd3 se je v začetku avgusta odpravilo iz tovarne v Hirošimi na Japonskem na 15.000 km dolgo pot preko Rusije, Belorusije in Poljske. Za volanom: novinarji, blogerji in Mazda »fani« z namenom zbrati enkratne vtise o krajih in kulturah, kot tudi spoznati vse podrobnosti nove Mazde3. Posadke bodo prispele v Frankfurt tik pred otvoritvijo salona. Eno od vozil bo predstavljeno na Mazdinem razstavnem prostoru, ostala pa bodo uporabljena za razne aktivnosti na zunanjem razstavnem prostoru.

mazda3 nova 2013

Udeleženci “Mazda Route3 Hiroshima – Frankfurt Challenger Tour 2013” se bodo med dolgimi urami za volanom in na nekaterih odsekih pod ekstremnimi pogoji, lahko seznanili z visoko stopnjo udobnosti in prostornosti nove Mazde3.

Oprema novega modela je za avto tega razreda z eno besedo velikodušna. Mazdin novi sistem povezljivosti omogoča, da bo Mazda3 eden prvih avtomobilov v C segmentu v Evropi, ki bo potnikom omogočil tudi nenehni stik z brezmejnim online svetom. Z uporabo obstoječih možnosti za elektronsko pošto, SMS in navigacijo sistem prinaša v vozilo in zagotavlja varno uporabo množice brezplačnih internetnih vsebin, kot so Facebook,Twitter, podcasti in tudi Aha™ radio z desettisoči postaj iz oblakov, od radijskih do avdio knjižnic in še več. 

Podobno kot prva dva modela nove Mazdine generacije, je tudi nova Mazda3 povzela zmagovalni KODO dizajn, prilagojen športno kompaktnemu značaju avta. Moč in višek energije izrazujoča zunanjost Mazde3 je spojena z izjemno kakovostno izdelavo. Ena najboljših aerodinamik v segment tako pri pet- kot tudi štirivratni različici bistveno pripomore k manjši porabi goriva.

Tehnologija, ki izziva običajnost

Mazda3 2013V notranjosti se ponuja Mazdino novo, varno in ergonomsko udobje. Nova Mazda3 je v veliko pogledih večja od poslavljajočega se modela. Poleg tega je opremljena z optimiranim HMI (Human Machine Interface) vmesnikom. Poudariti velja velik ekran (Active Driving Display), projekcijski zaslon (Head Up Display), prejkone izjemo v tem razredu in na novo koncipiran osrednji vrtilni gumb s tipkami, ki omogoča slepo upravljanje funkcij za komunikacijo, zabavo in nastavitve vozila. Nova Mazda3 je tretji model, ki v celoti izkorišča ves spekter SKYACTIV tehnologij. Osrčje tvorijo izjemno učinkoviti bencinski motorji z ultra visokim kompresijskim razmerjem s 74kW (100KM) do 121kW(165 KM) ter 110kW (150 KM) čisti dizel, ki brez dodatne obdelave izpušnih plinov izpolnjuje emisijski standard Euro6. Motorji so povezani z osvežujoče živahnima šeststopenjskima ročnim ali avtomatskim menjalnikom, ki zagotavljata izjemne zmogljivosti v širokem razponu moči. Poraba goriva in emisije CO2 so presenetljivo nizke, še posebej v realnih pogojih vsakodnevne uporabe. 

Kratka zgodovina Mazde3

Mazdin najpomembnejši model je bil rojen pred 10 leti. S prepričljivo kombinacijo izgleda in in gospodarnega veselja pri vožnji je postala Mazda3 najbolje prodajan Mazdin model vseh časov. Ko je 2009 prišla na trg še lažja, varnejša in bolj odzivna druga generacija, je nadaljevala tam, kjer je predhodnica zaključila, prevzela prepoznavnost med kupci, mediji in strokovni javnosti, vključno z J.D. Power. 

Skupaj sta prvi dve generaciji našli 3,6 milijona lastnikov in dobili 136 nagrad. Z novo, tretjo generacijo Mazde3 se začenja novo poglavje v uspešni zgodbi o drugačnem pristopu k izzivom sodobne avtomobilske industrije.