En dan, dve dirki in tri zmage za Jagra

Motociklizem, Šport

Slovenski dirkač z ATV–jem Marko Jager je v enem dnevu dirkal na domačem in »evropskem« cross–country prvenstvu, dominiral na obeh dirkah in že osvojenemu naslovu nemškega prvaka dodal še slovensko krono.

Slovenski dirkač z ATV–jem Marko Jager je v enem dnevu dirkal na domačem in »evropskem« cross–country prvenstvu, dominiral na obeh dirkah in že osvojenemu naslovu nemškega prvaka dodal še slovensko krono.
 

“Soboto sem začel na domačem prvenstvu v Dragonji in po eni uri dirkanja sedel v avto ter se zapeljal v severno Italijo še na finalno dirko nemškega, avstrijskega in italijanskega prvenstva. Na obeh dirkah sem bil med ATV–ji praktično brez konkurence in dokazal, da je za mano res izredna sezona,” je po vikendu povedal navdušen Jager.
 
BAD2F2A8-1CDB-11E2-A235-E7A465B94067
 
Marko je postal slovenski prvak že dirko pred koncem cross–country prvenstva, saj je zmagal na vseh dirkah, ki se jih je udeležil. Zmagal je tudi na večini dirk nemškega prvenstva in še posebno blestel na tokratni finalni dirki v Attimisu, ki je bila pisana povsem na njegovo kožo.
 
“Tokrat je od cross–countryja ostal le še country. Trasa je bila speljana predvsem po gozdu. Nič nismo vozili po motokros stezi, ampak po brežinah in gozdnih stezicah. Bilo je res super, saj je bilo kot na enduru – veliko hitrih odsekov med drevesi in tehničnih blatnih strmin z stranskim nagibom. Adrenalinsko! A prav zaradi blata, ki se mi je nabral na pogonskem agregatu in ga pregreval sem moral sicer upočasniti tempo, a kljub temu sem povsem prepričljivo zmagal med ATVji. Z mislimi sem sedaj že v zimski sezoni, ko bom štirikolesnik zamenjal za motorne sani. Nameravam se udeležiti nekaj dirk v snežni različici cross–countryja in predvsem dirk v hillclimbingu. Lani sem bil avstrijski podprvak in letos bom poskusil to izboljšati,” je povedal Marko Jager, ki ga bo seveda mogoče videti tudi na zaključku domačega XC prvenstva v Orehovi vasi prihodnji konec tedna.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.