Ekologija po snegu starih prijateljev

Zanimivosti

Posadka Primož in Anže Lemež, ter toyota prius plug-in spet združili moči za ekološki reli.  Da se Primož Lemež že kar redno udeležuje relijev, ki štejejo za pokal FIA alternativnih energij, nam je znano. Do zdaj se je sezona vedno začela s slovitim relijem Rallye Monte-Carlo des Energies Nouvelles, letos pa se sezona začenja veliko […]

Posadka Primož in Anže Lemež, ter toyota prius plug-in spet združili moči za ekološki reli. 

Da se Primož Lemež že kar redno udeležuje relijev, ki štejejo za pokal FIA alternativnih energij, nam je znano. Do zdaj se je sezona vedno začela s slovitim relijem Rallye Monte-Carlo des Energies Nouvelles, letos pa se sezona začenja veliko prej. Že ta vikend je namreč na sporedu 1. reli FIA-jine serije za alternativne energije. To je nekoliko presenetilo tudi Primoža, ki se je sicer že pripravljal na reli v Monte Carlu, vendar pa še zdaleč ni 100-odstotno pripravljen. Na roko pa mu ni šlo niti to, da je prejšnji vikend obiskal pravi rali za svetovno prvenstvo v Monte Carlu.

lemez-relly

Primož Lemež se je lani udeležil dveh tovrstnih prireditev: relija v Monte Carlu, ter Tesla relija v Srbiji, na koncu pa je v pokalnem tekmovanju osvojil dobro 18. mesto.

Vedno se je razburjal nad opremljenostjo. Se je glede na prej povedano zdaj kako drugače opremil?

»Seveda! Izkušnje, ki jih imam, pa škiljenje h konkurentom, ter lenoba so narekovale kakšno opremo bom imel. Skupaj s kolegom Alešem Vaupotičem, ki je imel že od nekdaj rad dirkanje (s Primožem se poznata še iz časov Petrol Racinga o.p.), sva pripravila elektroniko, ki bo kos tudi »jumbo jet« elektroniki, ki jo uporabljajo italijanski tekmovalci. Seveda vam ne bom zaupal kakšno, kajti tudi v Sloveniji imam močno konkurenco. Mislim predvsem na Gregorja Zdovca s katerim sva sicer dobra prijatelja, na relijih pa vendarle konkurenta. Žal pa te elektronike še nismo mogli preizkusiti, saj nas je čas grdo prehitel, vendar sem prepričan, da bo dobro delovala. Vseeno pa bomo, vsaj na prvem reliju, za vsak slučaj uporabljali tudi slovito »rusko« tehniko: excel tabelice in štoparico.«

To pot bo na sovozniškem sedežu spet sedel sin Anže. Je Primož res tako nemogoč, da mora po vsakem reliju zamenjati sovoznika, oziroma voznika?

»Najbrž sem res nemogoč, vendar pa za menjave sovoznikov ni kriva samo moja tečnoba. Res sem si želel, da bi za celotno sezono lahko našel enega sovoznika, vendar to žal ni mogoče. Nekateri imajo službe in vsega dopusta za to ne morejo porabiti, nekateri imajo študijske obveznosti, nekateri bodo dirkali tudi sami. To velja tudi za Anžeta; poleg študijskih obveznosti bo letos vozil tudi ADAC Opel Rally pokal. Tako bo enostavno zmanjkalo časa. Je pa prijazen, da se je ponudil, da mi na prvem reliju priskoči na pomoč. Vem sicer, da bi raje sedel na levi strani, ampak letos to ne bo mogoče, če želim osvojiti visoko mesto v končnem točkovanju.«

Anže je lani grozil, da se ne bo nikoli več udeležil takih relijev. »Ne, rekel sem, da nikoli več ne grem na reli v Monte Carlo. In to na reli novih energij. Srčno pa upam, da bom šel že prihodnje leto na reli za svetovno prvenstvo v Monte Carlo! To pot pa z veseljem sedem v sovozniški sedež. Če nič drugega bo to malce ogrevanja pred mojo sezono. Vesel sem namreč, da sem bil povabljen v ADAC pokal in tu je moja velika priložnost. Naredil bom vse, da se v Nemčiji izkažem. To je dobra odskočna deska za naprej. Ob študijskih obveznostih pa mi bo gotovo že tako primanjkovalo časa. In glede na to, kako resno se je »fotr« lotil tega pokala, bo z njim kar naporno.

Nove elektronike sicer še nismo preizkusili, vendar sem prepričan, da bo delovala in tako bo sovozniku vsaj na točnostnih preizkušnjah veliko lažje. Bomo pa imeli tudi nadomestno rešitev. Veselim se snežnega izziva v Italiji. Prepričan sem da bo zabavno!« je povedal Anže.

Primož in Anže se na reli odpravljata z dobro znanim avtomobilom, s katerim sta tudi dosegla uspehe; s toyoto prius plug-in.

Več o reliju lahko spremljate tukaj!