Dvojna zmaga Dunlopa in Mazde

Avtomobilizem, Šport

Dunlop je z dvema najboljšima štartnima pozicijama in dvema zmagama dominiral na zadnji dirki ameriške serije Le Mans, ki se je ta vikend odvijala na dirkalni stezi Lime Rock. Zmaga v razredu LMP je bila prelomna, saj je obeležila 20. obletnico skupnih…

54C0CD42-ADDC-11E0-841D-728565B94067Dunlop je z dvema najboljšima štartnima pozicijama in dvema zmagama dominiral na zadnji dirki ameriške serije Le Mans, ki se je ta vikend odvijala na dirkalni stezi Lime Rock. Zmaga v razredu LMP je bila prelomna, saj je obeležila 20. obletnico skupnih zmag Dunlopa in Mazde na dirkah 24 ur le Mansa.

 
Avtomobili opremljeni z Dunlopovimi pnevmatikami so zasedli prva dva položaja, tako v razredu Le Mans Prototype (LMP) kot v kategoriji GT:
– V najhitrejšem razredu LMP sta Chris Dyson in Guy Smith z Lola-Mazdo zmagala s skoraj 20-sekundno prednostjo, kar je bila prelomna zmaga, saj je obeležila 20. obletnico skupnih zmag Dunlopa in Mazde na dirkah 24 ur Le Mansa.
– V razredu GT je zmagal BMW M3 Joeya Handa in Dirka Müllerja s podobno prednostjo. Dunlop je uradni tehnični partner BMW-ja že od samega lansiranja programa M3 FT2, to partnerstvo pa je obrodilo vodilni položaj na ameriških dirkah.
 
Na spodnjem posnetku pa si lahko pogledate napoved letošnje sezone ALMS 2011: