Dunlop StreetResponse2

Aktualno

Na trg je prišla nova pnevmatika Dunlop StreetResponse2, ki zagotavlja krajšo zavorno pot tako na suhi kot tudi mokri površini in za 10 odstotkov več prevoženih kilometrov od predhodnice. Pnevmatika se uvršča med najbolje ocenjene pnevmatike v svoji kategoriji.

StreetResponse2

Na trg je prišla nova pnevmatika Dunlop StreetResponse2, ki zagotavlja krajšo zavorno pot tako na suhi kot tudi mokri površini in za 10 odstotkov več prevoženih kilometrov od predhodnice. Pnevmatika se uvršča med najbolje ocenjene pnevmatike v svoji kategoriji.

Dunlop, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev visokozmogljivih in vrhunskih pnevmatik, je na trg poslal novo pnevmatiko StreetResponse2, ki je namenjena izpolnjevanju potreb manjših avtomobilov. Ta se v primerjavi s predhodnico bolje obnese tako v deževnem kot tudi v suhem vremenu, prav tako pa omogoča krajšo zaviralno pot in do 10 odstotkov več prevoženih kilometrov. Nova StreetResponse2 je na voljo za 13-, 14- in 15-colska platišča.

StreetResponse2

Pri razvoju nove pnevmatike so v Dunlopu združili vse odlike in vozne lastnosti, ki so značilne za njihove pnevmatike. Guillaume Carli, direktor blagovne znamke Dunlop za območje EMEA, je pojasnil: »V prvi vrsti smo želeli doseči čvrst oprijem na suhi in mokri podlagi, kar je v skladu s prizadevanji Dunlopovih inženirjev, da bi pri pnevmatikah dosegli zmogljivost brez kompromisov

Nova pnevmatika StreetResponse2 se v primerjavi s prvo tako lahko pohvali s krajšo zavorno potjo. Na mokri površini namreč omogoča za 6 odstotkov boljše zavorne lastnosti, kar predstavlja do 2 metra krajšo zavorno pot pri zaviranju od 80 km/h do popolne ustavitve; na suhi površini pa za 4 odstotke boljše zavorne lastnosti, kar pomeni za meter in pol krajšo zavorno pot pri zaviranju od 100 km/h do 0 km/h.

Dunlopovi inženirji so za večji nadzor nad avtomobilom v mokrem vremenu poskrbeli z novo zunanjo obliko z bolj zaobljeno naležno ploskvijo, zaradi česar pnevmatika učinkoviteje prodre skozi plast vode, medtem ko izpopolnjen dezen tekalne plasti z dvema širokima kanaloma po obodu plašča pomaga absorbirati vodo s površine ceste. K čvrstemu oprijemu v mokrem vremenu pa pripomorejo tudi številni stranski kanali, ki odvajajo vodo iz tekalne plasti. Poleg krajše zavorne poti navedene tehnologije tako zmanjšujejo tudi nevarnost akvaplaninga. Nova pnevmatika se odlično obnese tudi v suhem vremenu, saj je opremljena s čvrstim osrednjim rebrom, ki ji daje boljši oprijem pri bočnih manevrih; dodatno prednost pri oprijemu in zaviranju na suhi podlagi pa zagotavljajo tudi številne lamele ter kanali. Zaradi celotne zgradbe in majhne teže ima nova pnevmatika tudi manjši kotalni upor.

Boljši oprijem in krajša zavorna pot pa nista edini prednosti nove pnevmatike. Ta namreč zaradi številnih izboljšav, ki so jih izvedli pri njenem razvoju, omogoča tudi za kar 10 odstotkov več prevoženih kilometrov kot njena predhodnica.

Pnevmatika si je na oznaki za oprijem na mokri podlagi prislužila razred B, za kotalni upor pa razred C, kar jo uvršča med najbolje ocenjene pnevmatike v svoji kategoriji od vseh, ki so trenutno na evropskem trgu.