Ducatijev čudovit hudič na dveh kolesih z imenom DraXter

Motociklizem, Novosti

Italijanski proizvajalec Ducati je v Veroni predstavil konceptni motor DraXter, za katerega inspiracijo so dobili od avtomobilov, ki temkmujejo na t. i. drag race dirkah, kjer se vse vrti okoli pospeškov.  Pravzaprav gre za motor, ki naj bi imel visoke zmogljivosti in še vedno bil v kategoriji potovalnih motorjev, kot npr. njegov bolj miren brat XDiavel, […]

Italijanski proizvajalec Ducati je v Veroni predstavil konceptni motor DraXter, za katerega inspiracijo so dobili od avtomobilov, ki temkmujejo na t. i. drag race dirkah, kjer se vse vrti okoli pospeškov. 

Pravzaprav gre za motor, ki naj bi imel visoke zmogljivosti in še vedno bil v kategoriji potovalnih motorjev, kot npr. njegov bolj miren brat XDiavel, ki je v bistvu bil osnova na kateri so potem naredili koncept DraXter.

Ducati-draXter-Concept-zadaj

Ducati DraXter dopolnjuje svoj brutalni izlged z 1262 kubičnim Testastretta motorjem, ki ima 156 konjev. Da gre za pravega hudiča na dveh kolesih potrjuje še dejstvo, da so nekatere komponente, kot npr. vzmetenje in zavore vzeli is super športnega modela Panigale.

Številka 90 na spodnjem delu Ducati DraXterja opozarja na dirkaški svet, hkrati pa naj bi bil tudi poklon 90-letnici Ducatijeve bogate zgodovine, ki praznuje letos.

https://www.youtube.com/watch?v=9H7jK7JglnQ