DS4 varen avtomobil

Aktualno

Citroen DS4, ki je z rezultatom 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji po protokolu ocenjevanja Euro NCAP osvojil skupno 5 zvezdic, je tako kot C5, Novi C4 in DS3 prejel tudi nagrado s strani Euro NCAP Advanced. To je nagrada, ki potrjuje…

Citroen DS4, ki je z rezultatom 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji po protokolu ocenjevanja Euro NCAP osvojil skupno 5 zvezdic, je tako kot  C5, Novi C4 in DS3 prejel tudi nagrado s strani Euro NCAP Advanced. To je nagrada, ki potrjuje prizadevanje znamke Citroën na področju kreativnih tehnologij, uporabnih v vsakdanjem življenju.

94E58408-8B4F-11E0-BCC5-C16465B94067Na prvem mestu je varnost, h kateri prispevajo serijsko vgrajene tehnologije za pomoč pri vožnji, kot je na primer elektronski razdelilnik zavorne sile, sistem za pomoč pri zaviranju v sili in elektronski nadzor pogona v povezavi s sistemom za nadzor stabilnosti vozila (ESP). Poleg obnašanja vozila na cesti je varnost v vozilu eden od številnih argumentov tega avtomobila, predvsem zaradi šestih serijsko vgrajenih varnostnih blazin (za voznika, sovoznika, stranske varnostne blazine in varnostne zavese).

Nato je brezskrbnost z najboljšo oceno, ki jo je osvojil DS4 na področju sistemov za pomoč pri vožnji. Ponuja namreč inovativne in pametne funkcije, ki zagotavljajo večjo brezskrbnost za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu, kot na primer:
– sistem za nadzor mrtvega kota. Omenjena inovativna funkcija voznika obvesti o prisotnosti vozila v mrtvem kotu, tako da se v kotu vzvratnega ogledala prižge oranžna dioda.
– regulator in omejevalnik hitrosti z možnostjo programiranja. Voznik lahko shrani do 5 referenčnih hitrosti, ki jih nato med potovanjem, ko se omejitve hitrosti spreminjajo, lahko popolnoma enostavno poišče.

Zaradi svoje storitve CITROËN eTouch je bil DS4 nagrajen s strani Euro NCAP Advanced, ki nagrajuje inovativne sisteme, ki zagotavljajo večjo varnost in so hkrati tudi dostopni čim večjemu številu ljudi.

Gre za ponudbo inovativnih storitev, ki se je “vselila” v vozilo: to je zlasti klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na državo): dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje reševalnih služb.

V okviru CITROËN eTouch sta še drugi dve storitvi, ki sta na voljo prek spleta v strankinem osebnem kotičku MyCITROËN: CITROËN virtualna knjižica vzdrževanja in EcoDriving. Prva storitev lastnika opozarja v primeru pojava tehničnih ali varnostnih težav in ga obvešča o vzdrževalnih posegih, ki jih je treba izvesti na vozilu, druga pa omogoča spremljanje porabe goriva in emisije CO2. Obe storitvi bosta brezplačni ves čas veljavnosti pogodbene garancije za vozilo.