DS stavi na tehnologijo in prefinjenost, športnost in prepoznavnost

Aktualno, Saloni

Znamka DS bo na prihodnji mednarodni avtomobilski salon v Ženevi dala na ogled svojega popolnoma prenovljenega prodajnega programa vozil, svetovno premiero dveh modelov in na preizkus popolnoma nove 3D virtualne izkušnje “DS Virtual Vision”. Čeprav bosta v središču pozornosti novi vozili DS 3, elegantna in povezljiva Parižana ter prodajni uspešnici znamke, pa bodo žarometi zagotovo usmerjeni […]

Znamka DS bo na prihodnji mednarodni avtomobilski salon v Ženevi dala na ogled svojega popolnoma prenovljenega prodajnega programa vozil, svetovno premiero dveh modelov in na preizkus popolnoma nove 3D virtualne izkušnje “DS Virtual Vision”.

Čeprav bosta v središču pozornosti novi vozili DS 3, elegantna in povezljiva Parižana ter prodajni uspešnici znamke, pa bodo žarometi zagotovo usmerjeni proti vozilu DS 3 PERFORMANCE, povsem drugačni in dinamični različici tega mestnega malčka, ki se bo ob tej priložnosti javnosti prvič predstavila.

Kot še eno vendar nič manj pomembno novost, bo znamka DS premierno na svetu razkrila povsem edinstveno zvrst vozila DS. To bo DS, obogaten s tehnologijo in eleganco, športnim videzom in prepoznavnostjo. Razkritje pričakujemo predvideno za torek.

Znamka DS vas na 86. izdaji mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi pričakuje na prizorišču, prežetem z eleganco, francoskim strokovnim znanjem, tehnologijami in avantgardnostjo.

ds-detajli

Popolnoma prenovljen izbor vozil DS

Novi DS 5, paradni konj znamke DS, je na svoji premieri na Ženevskem avtomobilskem salonu 2015 ustoličil podobo znamke, zlasti s prenovljenim sprednjim delom in drugimi spremenjenimi elementi, ki so značilni za vsako vozilo DS.

Avantgarden stil, dinamična lega na cesti, elegantno in skrbno izdelane podrobnosti ter vrhunska tehnologija, DS 5 je predstavil vse atribute današnjih in prihodnjih vozil DS. S tem je znamka vstopila v novo dobo. Eno leto zatem pa že vsi modeli iz prodajnega programa, novi DS 3, novi DS 3 CABRIO, DS 4, DS 4 CROSSBACK in DS 5, v sebi nosijo genetski zapis znamke DS, za katerega so značilni avantgardni dizajn, tehnološki fanatik, prefinjene podrobnosti in udobje.

ds5-zeneva

Na prihodnjem Ženevskem salonu bodo razstavljeni vsi modeli iz prodajnega programa, obiskovalci pa se bodo lahko zadržali tudi v bližini strokovne delavnice usnjarskih mojstrov iz oblikovalskega studia znamke, si ogledali steno za individualizacijo podobe novih DS 3 ali pa bodo lahko preizkusili storitve za vzpostavitev povezave, kot na primer Mirror Screen ali pa DS CONNECT NAV, 3D navigacijo z internetno povezavo.

DS 3 IN DS 3 CABRIO PERFORMANCE

Kot je bilo najavljeno pred nekaj tedni, bosta novi DS 3 in novi DS 3 CABRIO na voljo v izjemno zmogljivi izvedenki, DS 3 PERFORMANCE, ki jo je možno izbrati tako za limuzino kot tudi za kabriolet. Povsem drugačni in dinamični vozili, ki bosta združevali učinkovitost in udobje ter enostavno vožnjo in intenzivne užitke. Njuna svetovna premiera se bo odvijala na naslednjem Ženevskem salonu, na prodaj pa bosta od aprila 2016 dalje.

ds-preformance-notranjost

208 konjskih moči, 300 Nm navora, 125 g/km CO2, to je le nekaj številk, ki pričajo o rodovniku izvedenke DS 3 PERFORMANCE. Njegova lega na cesti je rezultat izjemnega dela ekip DS PERFORMANCE, ki so se odločile to izvedenko opremiti z motorjem 1,6 THP S&S in vanjo vgraditi 6-stopenjski menjalnik (MCM) s posebnimi prenosnimi razmerji ter diferencial z delno zaporo Torsen® za vrhunsko pogonsko moč in natančno smer vožnje.

Da je vozilo postalo še bolj okretno in varno, sta bila podvozje in njegov zavorni sistem deležna natančnih nastavitev, ki so bile prignane praktično do skrajnosti. Rezultat je 15 mm znižano podvozje, širši prednji in zadnji kolotek, prednji zavorni koluti premera 323 mm s posebnimi zavornimi sedli (249 mm zadaj).

Še eno področje, ki so mu ekipe posvetile vso svojo pozornost, je stil. Dinamičen značaj tega vozila je moč prepoznati na prvi pogled. Posebna dvojna izpušna cev, 18-palčna lita platišča z diamantno obdelavo v črni barvi, prednja zavorna sedla svetleče barve, posebni logotipi v barvah DS PERFORMANCE … Pri tem pa ne smemo pozabiti na notranji ambient, ki je posvečen športu, kar dokazujejo školjkasti sedeži, posebna instrumentna plošča in armaturna plošča s podpisom DS PERFORMANCE.

Za poudarek zmogljivosti in poigravanje z individualizacijo podobe lahko stranka pri limuzini in tudi kabrioletu po želji izbira med dvema nivojema opreme.

Pri prvem nivoju je za limuzino na voljo šest kombinacij barv karoserije in strehe, za kabrioleta pa so na voljo štiri kombinacije. Drugi nivo opreme, ki je bil poimenovan «Black Special», pa poudari športen in prefinjen značaj vozila s karoserijo v mat črni barvi in streho v svetleči Gold (za limuzino). Popolnoma temno zunanjost poudarjajo karbonski dodatki na bočnih okrasnih letvah. Notranjost je pravi odraz zunanjosti, saj sta armaturna plošča in podnožje prestavne ročice v svetleči barvi Gold, obogatena pa je še z dodatno opremo za udobje in varnost.